Ενα «σκοτεινό» πρόσωπο, πρώην επιτελικό στέλεχος της πιο «βρόμικης» κρατικής υπηρεσίας, της ΕΥΠ και η εμπλοκή του στις πυρκαγιές

Ενα απ’ τα πιο «σκοτεινά» πρόσωπα που έδρασαν για χρόνια από επιτελικές θέσεις της πιο «βρόμικης» κρατικής υπηρεσίας που υπάρχει από συστάσεως του ελληνικού κράτους, της ΚΥΠ/ΕΥΠ είναι ο Κώστας Αγγελάκης.

Ο συγκεκριμένος τύπος υπήρξε πρόεδρος των συνδικαλιστών της ΕΥΠ, διατηρεί πολύ καλές σχέσεις με τη Χρυσή Αυγή, ενώ το όνομα του έχει εμπλακεί σε μια σειρά «περίεργες» υποθέσεις ειδικά το διάστημα που ήταν επικεφαλής της ΕΥΠ ο Γιάννης Κοραντής. (Να θυμίσουμε μόνο ότι την εποχή που εξελίχτηκε η περίφημη υπόθεση «Πυθία», η οποία αποδείχτηκε ένα παραμύθι το οποίο ανέφερε για σχέδιο δολοφονίας του Κώστα Καραμανλή, τον Γενάρη του 2009, ο συγκεκριμένος πράκτορας ήταν υπεύθυνος κατασκοπείας της ΕΥΠ. Οπως αποδείχτηκε στην πορεία, όλο αυτό το εγκεφαλικό κατασκεύασμα δεν ήταν τίποτε άλλο παρά μια επιχείρηση ώστε κάποια «γατόνια» της ΕΥΠ να τσεπώσουν τεράστια ποσά από τα «μυστικά κονδύλια»).

Τα πράγματα άλλαξαν σε βάρος του Αγγελάκη, όταν ανέλαβε διοικητής της ΕΥΠ ο Γιάννης Ρουμπάτης, ο οποίος παρέπεμψε τον φάκελο του στα πειθαρχικά όργανα της υπηρεσίας και τα οποία αποφάσισαν να απολυθεί οριστικά από την ΕΥΠ. Παράλληλα του ασκήθηκε ποινική δίωξη για μια σειρά υποθέσεις.

Γνωρίζοντας όλα τα παραπάνω μας δημιουργούνται μια σειρά ερωτηματικά διαβάζοντας την σημερινή είδηση η οποία μας γνωστοποιεί ότι αστυνομικοί τον συνέλαβαν σε περιοχές που πλήγησαν πρόσφατα από τις καταστροφικές πυρκαγιές και σε βάρος του σχημάτισαν δικογραφία. Το παρακάτω δημοσίευμα απ’ το «Κουτί της Πανδώρας» δεν μας δίνει περισσότερες πληροφορίες. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε δικό μας ρεπορτάζ για να μην διατυπώσουμε αυθαίρετες εκτιμήσεις, γι’ αυτή την αποκάλυψη

Προς το παρόν το δημοσίευμα του ιστότοπου που αναφέραμε.

Πιάστηκε πράκτορας της ΕΥΠ καταδικασμένος για κατασκοπεία στα καμένα

Ο αποπεμφθείς πράκτορας της ΕΥΠ Κώστας Αγγελάκης, ο οποίος έχει καταδικαστεί για κατασκοπεία, συνελήφθη στην περιοχή των καμένων στο Νέο Βουτζά, την Παρασκευή 29 Ιουλίου.

Ο πρώην πράκτορας εντοπίστηκε από την ομάδα ΔΙ.ΑΣ. Μαζί του ήταν ακόμη μία γυναίκα.

Η ομάδα που έφτασε στο σημείο έκανε εξακρίβωση στοιχείων και τότε διαπιστώθηκε πως πρόκειται για τον Αγγελάκη, πρώην πράκτορα της ΕΥΠ ο οποίος έχει καταδικαστεί γιατί στην κατοχή του βρέθηκαν 4.500 διαβαθμισμένα έγγραφα των ελληνικών μυστικών υπηρεσιών. Το δικαστήριο έκρινε πως κατείχε τα έγγραφα αυτά με σκοπό την κατασκοπεία, αλλά δεν εντοπίστηκε ποιοι θα ήταν οι τελικοί αποδέκτες. Το ηλεκτρονικό σύστημα της ΕΛΑΣ αποκάλυψε κατά τον έλεγχο πως ο πρώην πράκτορας είχε στην κατοχή του δύο καραμπίνες για τις οποίες δεν υπήρχαν σχετικές άδειες.

Να σημειωθεί ότι όταν τους ρώτησαν οι αστυνομικοί τι κάνουν εκεί, εκείνοι απάντησαν ότι βρίσκονται στην περιοχή για να κάνουν ρεπορτάζ.

Ο Αγγελάκης οδηγήθηκε στη ΓΑΔΑ όπου κρατήθηκε στα πλαίσια του αυτοφώρου και την επόμενη μέρα σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του και ενημερώθηκε η ΕΥΠ. Η γυναίκα που συνόδευε τον Αγγελάκη, είναι η Κ.Σ, η οποία εμφανίζεται ως «δημοσιογράφος» που σχετίζεται με μπλοκ το οποίο συχνά δημοσιεύει άρθρα υπέρ του Αγγελλάκη ως του πράκτορα που εξόντωσαν οι εχθροί του. Η Κ.Σ οδηγήθηκε και αυτή στη ΓΑΔΑ γιατί εναντίον της υπάρχουν ποινικές διαδικασίες που αφορούν αυθαίρετη δόμηση

Οι αρχές φέρεται να ελέγχουν επίσης τον ρόλο άντρα Ελληνοκαναδού J.K. ο όποιος σχετίζεται με τον Κώστα Αγγελάκη και την Κ.Σ. Ο Ελληνοκαναδός διατηρεί κανάλι στο youtube με εθνικιστικό περιεχόμενο και δημοσιεύσεις ηρωοποίησης του Αγγελάκη τον οποίο επίσης εμφανίζει ως τον «πράκτορα που διώκουν οι εχθροί της πατρίδας». Εκτός από τη δικογραφία που σχηματίστηκε , η παρουσία των τριών στην απαγορευμένη ζώνη ελέγχεται όπως είναι φυσικό και περαιτέρω.

Ο Κώστας Αγγελάκης ο οποίος έχει και άλλες καταδίκες που τον οδήγησαν στην αποπομπή του από την ΕΥΠ, είναι κατηγορούμενος και θα δικαστεί για την υπόθεση των πλαστών αποδείξεων που εμφάνιζαν διάφορους δημοσιογράφους, ανάμεσα στους οποίους και τον Κώστα Βαξεβάνη, ως χρηματοδοτούμενους από την ΕΥΠ. Για τη δημοσίευση αυτών των πλαστών αποδείξεων έχει ήδη ζητήσει συγγνώμη ο Γιάννης Παπαγιάννης που τις δημοσίευσε στο μπλοκ fimotro, λίγο πριν οδηγηθεί σε δίκη.

Ο Αγγελάκης φέρεται να ανήκει σε μια εγκληματική ομάδα την οποία αποτελούσαν ο ίδιος και στενοί του συνεργάτες, με σκοπό την ηθική εξόντωση του Κ. Βαξεβάνη. Μέλος της ομάδας αποκάλυψε τη δράση στην Εισαγγελία και σχηματίστηκαν τρεις δικογραφίες.

Ο Αγγελάκης και οι συγκατηγορούμενοί του είχαν νοικιάσει γραφεία-γιάφκα κοντά στα γραφεία του HOT DOC στο Χαλάνδρι το 2012, στην οποία βρέθηκαν ειδικές κρύπτες και φέρεται να παρακολουθούσαν τις κινήσεις της δημοσιογραφικής ομάδας του περιοδικού.

Σε μια από τις επιχειρήσεις τους, σύμφωνα με τη δικογραφία, σχεδίαζαν να ενοχοποιήσουν μια υπάλληλο της Τράπεζας Πειραιώς η οποία είχε καταθέσει στοιχεία εναντίον της τότε διοίκησης της Τράπεζας, βάζοντάς της ναρκωτικά στο σπίτι της.

Τα στοιχεία (υλικό παρακολούθησης, φωτογραφίες κλπ) κατατέθηκαν από τον Κώστα Βαξεβάνη και την μάρτυρα στην Εισαγγελία και ο Αγγελάκης θα δικαστεί τον Σεπτέμβριο μαζί με την ομάδα του για σύσταση εγκληματικής ομάδας ενώ εκκρεμούν δύο ακόμη δίκες μετά από άσκηση διώξεων για την υπόθεση.

tsak-giorgis