Μαρτυρία – σοκ: Κάηκε όταν έκλεισε η Μαραθώνος και οδηγήθηκαν τα αυτοκίνητα προς το Μάτι από την παραλιακή – Τα μοιραία λάθη

Σοκάρει η περιγραφή της Πολύμνιας Κοσσόρα που έχασε τον σύζυγό της στη φονική πυρκαγιά – Ο άτυχος άνδρας εγκλωβίστηκε στο Μάτι όπου οδηγήθηκε όταν έκλεισε η Μαραθώνος – Βρέθηκε στο οικόπεδο όπου εντοπίστηκαν δεκάδες ακόμη σοροί μια ανάσα πριν την έξοδο προς τη θάλασσα – Πύρινη παγίδα για εκατοντάδες οδηγούς η διακοπή της κυκλοφορίας και η εκτροπή οχημάτων προς Μάτι

Γνώριζε την περιοχή, όχι όμως και τα στενά στο μάτι. Δεν είχε προβλήματα υγεία, ωστόσο δεν μπόρεσε να ξεφύγει από τη λαίλαπα που έκαιγε τα πάντα. Βρέθηκε μαζί με άλλους 25 ανθρώπους μια ανάσα πριν τη σωτηρία στο μοιραίο οικόπεδο στο Μάτι. Ο Νίκος Κοσσόρας χάθηκε μαζί με δεκάδες ακόμη ανθρώπους όταν οι αρχές έχοντας άγνοια της πραγματικής κατάστασης διέκοψαν την κυκλοφορία στη λεωφόρο Μαραθώνος, όχι όμως και την κίνηση των αυτοκινήτων προς την παραλιακή.
Πλέον είναι ξεκάθαρο ότι η Αστυνομία δεν είχε καμία εικόνα από την Πυροσβεστική. Οι τροχονόμοι πρόλαβαν την τελευταία στιγμή να κλείσουν την Μαραθώνος, όμως δεν έκαναν το ίδιο και με τους άλλους δρόμους

Όπως περιέγραψε η Πολύμνια Κοσσόρα στην εκπομπή του epsilon «Από Νωρίς» η τελευταία επικοινωνία με τον σύζυγό της ήταν στις 18:17. Είχε διάρκεια μόλις 45 δευτερόλεπτα.
Τον κάλεσε καθώς ανησυχούσε για τη φωτιά. Εκείνος την ενημέρωσε ότι μόλις είχε βγει από τη Μαραθώνος στην οποία είχε διακοπή η κυκλοφορία μόλις πέντε λεπτά νωρίτερα.
Ο άτυχος άνδρας ακολούθησε την πορεία μέσω Φλέμινγκ και Δημοκρατίας προς το Μάτι. Εκεί εγκλωβίστηκε όπως όλα δείχνουν μαζί με εκατοντάδες άλλους πολίτες.
Πάρκαρε το αυτοκίνητό του στην οδό Ειρήνης και κινήθηκε μαζί με δεκάδες άλλους προς το οικόπεδο αναζητώντας διέξοδο προς τη θάλασσα.

newsit.gr