Για την «ψυχάρα» -σύμφωνα με τον ναζί βουλευτή Παναγιώταρο- Βούλα Παπαχρήστου

Το να είναι κάποιος επιτυχημένος σ’ αυτό που κάνει, σε μας δεν λέει απολύτως τίποτα.
Στον ίδιο/α μπορεί να αποδίδει χρήμα και «δόξα». Από κει και πέρα όμως το βασικό είναι ποια κατεύθυνση υπηρετεί με τις γνώσεις ή το ταλέντο του, ένας επιστήμονας ή ένας αθλητής

«Μεγάλοι» επιστήμονες ήταν π.χ., αυτοί που έφτιαξαν τις ατομικές βόμβες που σκότωσαν εκατοντάδες χιλιάδες Γιαπωνέζους πολίτες, στον Β’ Παγκόσμιο πόλεμο. Δεκάδες υπήρξαν οι καταξιωμένοι αθλητές με ταλέντο και αξιοσημείωτες επιδόσεις, που έγιναν προπαγανδιστικές ντουντούκες του ναζιστικού καθεστώτος.

Γράφουμε τα παραπάνω για να πούμε ότι εμείς δεν αισθανόμαστε καμιά «εθνική υπερηφάνεια»για το γεγονός ότι η «ψυχάρα» -όπως  χαρακτηρίζει, την Βούλα Παπαχρήστου, με ανάρτησή του σε teitter ο ναζί βουλευτής Ηλίας Παναγιώταρος– πήρε χρυσό μετάλλιο στο 24ο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου του Βερολίνου.

Εδώ όμως να σταθούμε λίγο γιατί θα παρακολουθήσουμε ένα σκηνικό που μας είναι γνωστό απ’ το παρελθόν.

Το ότι το ναζιστικό μόρφωμα που Μιχαλολιάκου εκμεταλλεύεται δηλώσεις «λαμπερών» προσώπων για να δείξει την υποτιθέμενη απήχηση που έχει στην κοινωνία δεν είναι κάτι καινούργιο. Το έχει κάνει και στο παρελθόν με τις πολιτικές τοποθετήσεις Γαϊτάνου, Σφακιανάκη, Γονίδη.

Το κάνουν και τώρα, με αφορμή τις επιδόσεις που έφερε στους ολυμπιακούς αγώνες στο Ρίο το άθλιο υποκείμενο  που λέγεται Βούλα Παπαχρήστου, αφού την θεωρούν -και όχι άδικα- ότι με τις δηλώσεις της που έχουν προηγηθεί ασπάζεται τις θέσεις της Χ.Α.
(«Μπράβο ρε Βουλάρα! Κάνεις περήφανους όλους τους Έλληνες κ κερνάς πόνο τα ανθελληνικά ελληνόφωνα σκουπίδια.περαστικά σας ζώα», κραυγάζει στο twitter  ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος, ενώ ο θεωρούμενος υπαρχηγός της εγκληματικής συμμορίας Χρήστος Παππάςσυμπληρώνει: «Πιείτε ξυδάκι αντιφάδες του «δημοκρατικού» τόξου και σταλινομα@άκες»).

Δεν μας ενδιαφέρει και δεν θα ασχοληθούμε με το τι κάνει στην προσωπική της ζωή η Παπαχρήστου. Μπορεί να εκδηλώνει τον θαυμασμό της για τον Κασιδιάρη που σύμφωνα με την ίδια «εκφράζει τα λόγια του απλού πολίτη στη Βουλή» και να του δίνει άλλοθι για τον τραμπουκισμό που διέπραξε σε βάρος της Λιάνας Κανέλλη. Αυτά όμως είναι αντικείμενα σχολιασμού της Espresso και όχι του μπλοκ μας. Εμείς θα σταθούμε στην πολιτική πλευρά του ζητήματος.

Να θυμίσουμε ότι η ίδια αθλήτρια λίγο πριν από τους αγώνες του Λονδίνου είχε γράψει στον λογαριασμό της στο twitter: «Με τόσους Αφρικανούς στην Ελλάδα ..Τουλάχιστον τα κουνούπια του δυτικού Νείλου .. θα τρώνε σπιτικό φαγητό!!!»».
Ηταν μια ενέργεια που δημιούργησε κατακραυγή και ανάγκασε την ολυμπιακή επιτροπή να την αποκλείσει από τους αγώνες.

Την ουσία όμως του όλου περιστατικού που είχε δημιουργηθεί τότε την διαβάζουμε από δημοσίευμα της εφημερίδας «ΚΟΝΤΡΑ», το οποίο όμως διατηρεί την επικαιρότητα του γιατί μας δείχνει την πολιτική συγκρότηση που έχει και σήμερα η Β. Παπαχρήστου:

Ρατσισμός και υποκρισία

Μπορεί να προσπαθούν να την παρουσιάσουν σαν «αφελές κοριτσάκι» που αναπαρήγαγε ένα «ρατσιστικό ανέκδοτο», χωρίς να καταλαβαίνει το περιεχόμενό του, όμως πρόκειται για εκκολαπτόμενο φασιστάκι. Αυτό δεν αποδεικνύεται μόνο από τα χρυσαυγίτικα που έχει ανεβάσει άλλες φορές στα περιβόητα «μέσα κοινωνικής δικτύωσης», αλλά και από τον τρόπο αντίδρασής της, που ήταν καθαρά χρυσαυγίτικος, κοτίστικος. Αρχισε τα «απεταξάμην» και τις συγνώμες, όπως κάνουν οι νεοναζί κάθε φορά που καταγγέλλονται ότι λιντσάρισαν κάποιον ξεμοναχιασμένο μετανάστη. Κάνουν τη βρομοδουλειά και μετά καταγγέλλουν εκείνους που τους καταγγέλλουν και ενίοτε απειλούν με μηνύσεις. Δεν έχουν το θάρρος να αναλάβουν την ευθύνη των πράξεών τους.

Δεν υπάρχει, επίσης, αμφιβολία, ότι η διαγραφή της από την ολυμπιακή ομάδα είναι υποκριτική και περισσότερο έγινε «για το φόβο των Ιουδαίων». Φοβήθηκαν μην υπάρξουν αντιδράσεις από τη ΔΟΕ και βρεθούν κατηγορούμενοι. Είχαν και τη φωλιά τους λερωμένη με τον άλτη που ήξεραν πως πιάστηκε ντοπαρισμένος, οπότε έσπευσαν να κλείσουν γρήγορα το θέμα του ρατσιστικού μηνύματος με αποπομπή της αθλήτριας. Υπό άλλες συνθήκες, θα τη συγχωρούσαν και θα την έστελναν με τιμές στο Λονδίνο. Σιγά μην ενοχλούνταν από το ρατσιστικό σχόλιο αυτοί που καθημερινά καλλιεργούν το ρατσισμό ενάντια στους μετανάστες. Αυτοί που μιλούν συνεχώς για «το μεγαλείο της φυλής» και ουδόλως ενοχλήθηκαν όταν η ντοπαρισμένη Χαλκιά μιλούσε για τη «νίκη που είναι στο DNA του Ελληνα». Δημιούργημα της πολιτικής τους είναι η Παπαχρήστου. Της γενικότερης ρατσιστικής πολιτικής τους και της ειδικότερης πολιτικής διαπαιδαγώγησης των πρωταθλητών, που τους εκπαιδεύουν με τον ίδιο τρόπο που στα ιπποφορβεία εκπαιδεύουν τα άλογα ράτσας.

Γι’ αυτό και είναι πιθανό ένας κόσμος ν’ αντιμετωπίσει την Παπαχρήστου, όπως αντιμετώπισε τον Κασιδιάρη μετά την on camera επίθεση στις Δούρου και Κανέλλη. Οταν διδάσκεις μια ολόκληρη κοινωνία το μίσος κατά των μεταναστών, τους οποίους παρουσιάζεις σαν εγκληματίες και φορείς μολυσματικών ασθενειών και μετά τιμωρείς υποκριτικά μια αθλήτρια που πέταξε μια ρατσιστική ατάκα, τη μετατρέπεις σε ηρωίδα στα μάτια πολλών από εκείνους που πέρασε η επίσημη ρατσιστική προπαγάνδα.

Η υπόθεση Παπαχρήστου ήταν διδακτική και από τη στενή πολιτική άποψη. Την πρώτη κιόλας μέρα, που οι νεοναζί είχαν λουφάξει μέχρι να δουν πού πάει το πράγμα, ήταν το κόμμα του Καμμένου που βγήκε να διαμαρτυρηθεί για τον αποκλεισμό. Ακολούθησε ο Μπουμπούκος και μετά οι νεοναζί, οι οποίοι φυσικά το χόντρυναν, όταν είδαν ότι η πλειοψηφία των δημοσιογράφων εκδήλωνε δημόσια την αντίθεσή της με τον αποκλεισμό της αθλήτριας, θεωρώντας προφανώς ότι μια τέτοια τιμωρία χαλάει το αντιμεταναστευτικό κλίμα. Ο Κασιδιάρης έσπευσε να καταθέσει Ερώτηση στον υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού, στην οποία μεταξύ άλλων ρωτάει αν «υιοθετεί η ΕΟΕ τα περί “ρατσιστικού” σχολίου και αν όχι, γιατί την απέβαλε».

Η Παπαχρήστου είναι δημιούργημα μιας εποχής και ενός συστήματος που έχει αναγάγει το ρατσισμό σε αιχμή του δόρατος της κυρίαρχης ιδεολογίας, επιχειρώντας έτσι την άσκηση κοινωνικού ελέγχου.