Μήνυση κατά Σκουρλέτη και Τόσκα από την χήρα Φύτρου

Μήνυση κατά παντός υπευθύνου αλλά και σε βάρος των Πάνου Σκουρλέτη και Νίκου Τόσκα κατέθεσε η χήρα Φύτρου, η οποία έχασε στη φονική πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου στο Μάτι τον σύζυγό της Γρηγόρη και τα δύο της παιδιά Εβίτα και Ανδρέα.

Σύμφωνα με τον πληρεξούσιο δικηγόρο της, Βασίλη Καπερνάρο, οι ευθύνες είναι εγκληματικές και τα στοιχεία αδιάσειστα ότι έχει τελεστεί το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση η με ενδεχόμενο δόλο.

Όπως σημείωσε ο κ. Καπερνάρος η μήνυση της οικογένειας θα ανοίξει τον δρόμο για την διερεύνηση ευθυνών πολιτικών προσώπων από την Βουλή.

Θυμίζουμε ότι η πρώτη μήνυση για τη φωτιά κατατέθηκε στις 30 Ιουλίου στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών, Αντώνιο Λιόγα και στρεφόταν επίσης κατά παντός υπευθύνου.

Στην αναφορά του ο απόστρατος πλωτάρχης του Πολεμικού Ναυτικού, Παναγιώτης Σταμάτης, ζητούσε και τη σύγκλιση της Ολομέλειας Εφετών για να ανατεθεί η υπόθεση σε εφέτη ανακριτή.

Ακολούθησε οι μηνύσεις του ανεξάρτητου βουλευτή, Νίκου Νικολόπουλου, και ύστερα της Ζωής Κωσταντοπούλου, στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Η επικεφαλής της «Πλεύσης Ελευθερίας» στρεφόταν σε βάρος κυβερνητικών και αυτοδιοικητικών προσώπων, καθώς και υπηρεσιακών παραγόντων.