Νεκρός εργαζόμενος στο εργοστάσιο της «Fargeco»

Η ίδια βιομηχανία έχει καταγγελθεί επανειλημμένα για το μεγάλο πρόβλημα δυσοσμίας και ρύπανσης που προκαλεί στην περιοχή

Τη ζωή του έχασε χτες ο 32χρονος εργαζόμενος Αγγελος Φιλιππόπουλος, πατέρας δύο παιδιών, σε μονάδα επεξεργασίας υποπροϊόντων σφαγής της επιχείρησης «Fargeco» στην περιοχή Αγίων Θεοδώρων Λεχαινών Ηλείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 32χρονος εντοπίστηκε από συναδέλφους του χωρίς τις αισθήσεις του σε δεξαμενή του εργοστασίου, όπου εκτελούσε εργασίες συντήρησης. Μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Γαστούνης, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Τα αίτια του δυστυχήματος διερευνώνται, ενώ είναι πιθανό ο εργαζόμενος να έχασε αρχικά τις αισθήσεις του και τελικά τη ζωή του λόγω αναθυμιάσεων.

Να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη επιχείρηση είναι γνωστή για τη μεγάλη επιβάρυνση που προκαλεί η λειτουργία της από το 2011 στην περιοχή και τις καταγγελίες των κατοίκων του χωριού Αγιοι Θεόδωροι του δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης.

Η είδηση είναι από τον «Ριζοσπάστη» και στο συγκεκριμένο δημοσίευμα μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για την συστηματική παραβίαση και των περιβαλλοντικών όρων από την εταιρεία

tsak-giorgis