Φιλοπάππου: το έγκλημα δεν έχει χρώμα

Να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα: Σαφέστατα οι ρατσιστές κάθε είδους κι οι φασίστες έχουν προσπαθήσει πάλι να μας πουν ισοπεδωτικά «όλοι τέτοιοι είναι, έξω οι μετανάστες από τη χώρα μας», προσπαθώντας να καρπωθούν πολιτικά ένα τραγικό συμβάν, που στοίχισε τη ζωή ενός συνανθρώπου μας.
Πρέπει, όμως, οι αντιρατσιστικές οργανώσεις να καταδικάσουν αυτό το γεγονός; Αντιρατσισμός για μας είναι να παλεύουμε για ΙΣΑ κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα για ΟΛΟΥΣ, ανεξαρτήτως χρώματος, καταγωγής, σεξουαλικού προσανατολισμού, γιατί είναι στοιχειώδες ζήτημα ισονομίας και δημοκρατίας. Καταδικάζουμε απερίφραστα και θα είμαστε πάντα ξεκάθαρα απέναντι σε ρατσιστικά εγκλήματα. Όταν έχει γίνει επίθεση από οποιονδήποτε επειδή είναι άλλου χρώματος, εθνικότητας, σεξουαλικού προσανατολισμού, είτε είναι μεμονωμένος άνθρωπος, είτε ομάδα ανθρώπων θα είμαστε δίπλα αλληλέγγυοι. Το συγκεκριμένο συμβάν, όμως, στο οποίο αναφερόμαστε, όποιοι και να το έκαναν, είναι έγκλημα. Και το έγκλημα δεν έχει χρώμα.

Ζούμε τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης που μαστίζει τα τελευταία τουλάχιστο 8 χρόνια τη χώρα μας, τσακίζοντας τις πιο ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, ντόπιους και μετανάστες, για χάρη των κερδών των τραπεζών και των οικονομικά ισχυρών, βαθαίνοντας τις ταξικές αδικίες και διακρίσεις. Και ο ρόλος μας είναι να παλεύουμε να τις εξαλείψουμε. Πόσο μάλλον τις κοινωνικές αιτίες που προκαλούν τέτοια τραγικά συμβάντα. Η λύση που επιμένουμε να προτείνουμε αλλά και εφαρμόζουμε παράλληλα στην πράξη είναι η εξής: Ζούμε μαζί – αγωνιζόμαστε ΜΑΖΙ. Καθημερινά, αλληλέγγυα, ο ένας δίπλα στον άλλο. Δεν κάνουμε ούτε βήμα πίσω: Ντόπιοι και μετανάστες Ζούμε ΜΑΖΙ – Αγωνιζόμαστε ΜΑΖΙ. Για μια καλύτερη ζωή για ΟΛΟΥΣ μας, ανεξάρτητα από χρώμα, φυλή, γλώσσα, εθνικότητα ή σεξουαλικό προσανατολισμό.

kar.org.gr