Τι να τον κάνεις τον «Στόχο» όταν έχεις την «Καθημερινή»

Aντιγράφουμε από το άρθρο του Τάκη Θεοδωρόπουλου στην Καθημερινή:

Στην Ελλάδα όμως υπάρχει μία ακόμη παράμετρος η οποία δεν ισχύει ούτε για τη Γερμανία ούτε για τη Γαλλία. Είναι το καθεστώς της ανομίας. Ο μετανάστης εγκαθίσταται σε μια κοινωνία όπου η αντίληψη της δημόσιας τάξης είναι ανύπαρκτη, όπως και η προστασία του δημόσιου χώρου.
. Η δημόσια διοίκηση είναι σε κατάσταση προχωρημένης αποσύνθεσης, η δε αστυνομία υπάρχει μόνον επειδή φοράει ειδικές στολές και ξεχωρίζει από τους περαστικούς. Ο νεοφερμένος γρήγορα αντιλαμβάνεται πως ζει σε έναν τόπο όπου κανείς δεν θα τον κυνηγήσει αν θέλει να κλέψει ένα κινητό, αν θέλει να προπηλακίσει κάποιον περαστικό ή την κοπέλα που προκάλεσε τον ανδρισμό του με την κοντή φούστα της. Ακόμη και στην πιο τουριστική περιοχή της πόλης, στου Φιλοπάππου, που ο άτυχος 25χρονος Μουστάκας ήθελε να δείξει στη φίλη του. Οταν ολοκληρώσει τις εγκύκλιες σπουδές του στον ελληνισμό, ο μετανάστης θα ξέρει πλέον ότι έφθασε σε μια χώρα όπου έχει μόνον δικαιώματα και καμία απολύτως υποχρέωση.

Και για του λόγου το αληθές. Επεσε στα χέρια μου ένα φυλλάδιο γραμμένο στην αγγλική και στην αραβική το οποίο μοιράζεται στους νεοαφιχθέντες στη Μυτιλήνη. Είναι μία οργάνωση που τους εξηγεί τα δικαιώματά τους και τους καθοδηγεί στις διαδικασίες ασύλου. Στις υποχρεώσεις τους υποθέτω θα αναφέρονται η κατάληψη της πλατείας Σαπφούς, κλείσιμο οδών και καταγγελία για τις κακοτεχνίες της χώρας που τους φιλοξενεί.

Πηγή: @_Wiesenthal_S_

kar.org.gr