Ενημέρωση από την απεργία των κρατουμένων στις ΗΠΑ #PrisonStrike #August21

Η πρώτη εβδομάδα της απεργίας έληξε με επιτυχία. Η κυρίαρχη προσοχή των μέσων ενημέρωσης σχετικά με την απεργία ήταν πολύ μεγαλύτερη από ό, τι έχουμε δει στο παρελθόν. 

Παράλληλα, η άποψη του κόσμου για τους κρατούμενους έχει αλλάξει και από «βίαια ζώα που πρέπει να τιμωρηθούν» αναφέρονται πια ως «άτομα που επιδιώκουν να βελτιώσουν τις συνθήκες διαβίωσης και που χρειάζονται υποστήριξη από το περιβάλλον τους για να αποκατασταθούν πραγματικά». Ο κόσμος επικεντρώνεται στην εξασφάλιση και προστασία των δικαιωμάτων των κρατουμένων. Ακολουθούν ενημερώσεις με λεπτομέρειες από το σημερινό δελτίο τύπου:

Ουάσινγκτον – Εκπρόσωποι περισσότερων από 200 μεταναστών κρατουμένων στο Βορειοδυτικό Κέντρο κράτησης στην Τακόμα, στην Ουάσινγκτον, ανακοίνωσαν απεργία πείνας την πρώτη μέρα της εθνικής απεργίας των κρατουμένων. Εν μέσω φόβων για αντίποινα, συμμετείχαν 70 άτομα σε τρία συγκροτήματα. Αυτή τη στιγμή, επτά συνεχίζουν να αρνούνται την τροφή για δεύτερη εβδομάδα.

Τζόρτζια – Οι κρατούμενοι στην Κρατική Φυλακή «Reidsville» της Τζόρτζια  συμμετέχουν στην απεργία, σύμφωνα με τους Jailhouse Lawyers Speak.

Νότια Καρολίνα – Οι Jailhouse Lawyers Speak αναφέρουν ότι οι κρατούμενοι στις ακόλουθες εγκαταστάσεις βρίσκονται σε απεργία: Broad River Correctional Institution, Lee Correctional Institution, McCormick Correctional Institution, Turbeville Correctional Institution , Kershaw Correctional Institution και Lieber Correctional Institution. Οι δράσεις στις φυλακές αυτές περιλαμβάνουν εκτεταμένες απεργίες εργασίας και μποϊκοτάζ στα κυλικεία. Οι φυλακισμένοι στην McCormick υποβάλλονται σε σωματικούς ελέγχους καθημερινά από τις 21 Αυγούστου.

Βόρεια Καρολίνα – Οι φυλακισμένοι στο Hyde Correctional Institution στο Swanquarter, δήλωσαν αλληλεγγύη στην απεργία. Υπάρχουν ανεπιβεβαίωτες αναφορές απεργιών σε φυλακές σε ολόκληρη την πολιτεία.

Καλιφόρνια – Στην φυλακή New Folsom ξεκίνησε απεργία πείνας ο Heriberto Garcia στις 21 Αυγούστου.

Οχάιο – Τουλάχιστον δύο φυλακισμένοι στο σωφρονιστικό ίδρυμα του Τολέδο άρχισαν απεργία πείνας στις 21 Αυγούστου. Ο David Easley και ο James Ward μεταφέρθηκαν στην απομόνωση για τη συμμετοχή στην απεργία και οι αρχές αφαίρεσαν τα μέσα επικοινωνίας τους με εξωτερικές επαφές.

Κολοράντο – Ξεκινώντας γύρω στις 7 Αυγούστου, δέκα φυλακισμένοι στο Sterling Correctional Facility ανακοίνωσαν απεργία πείνας για να διαμαρτυρηθούν για την 24ωρη απομόνωση 38 διοικητικών κρατουμένων.

Ιντιάνα – Φυλακισμένοι στη μονάδα απομόνωσης στο σωφρονιστικό κέντρο της κοιλάδας Wabash άρχισαν απεργία πείνας τη Δευτέρα 27 Αυγούστου ζητώντας επαρκή τροφή και θέρμανση λόγω των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών.

Νέο Μεξικό – Στις 9 Αυγούστου, οι φυλακισμένοι στη Φυλακή Lea County στο Hobbs, διοργάνωσαν διακοπή εργασίας κατά των συνθηκών στη φυλακή που λειτουργεί υπό την ιδιωτική εταιρεία GEO Group. Οι εντάσεις στη φυλακή κλιμακώθηκαν πριν από την ημερομηνία της έναρξης της απεργίας και οι κρατούμενοι δεν μπορούσαν να περιμένουν μέχρι να ξεκινήσει. Όλες οι εγκαταστάσεις στο Νέο Μεξικό τέθηκαν σε locked down (κλείδωμα στα κελιά) το πρωί της 20ης Αυγούστου. Το locked down έχει αρθεί αυτή τη στιγμή εκτός από τη Lea County C.F.

Φλόριδα – Οι Jailhouse Lawyers Speak ισχυρίζονται ότι πέντε φυλακές στη Φλόριντα συμμετέχουν στην απεργία: Στη Charlotte CI 40 άτομα απέχουν από την εργασία και 100 μποϊκοτάρουν το κυλικείο. Στην Dade Correctional 30-40 συμμετέχουν στην απεργία, στη Franklin Correctional 30-60, στη Holmes Correctional 70, και στην Appalachee Correctional άγνωστος αριθμός.

Νέα Σκοτία, Καναδάς – Στη φυλακή Burnside County οι φυλακισμένοι ξεκίνησαν απεργία και εξέδωσαν ανακοίνωση για την αλληλεγγύη τους στην απεργία όπου και έθεσαν τα τοπικά αιτήματα. Τη διαμαρτυρία ακολούθησε κλείδωμα στα κελιά (locked down) και εκτεταμένες διαπραγματεύσεις με τις αρχές. Eκείνοι που αρνήθηκαν να συνεργαστούν τιμωρήθηκαν με ταπεινωτικούς σωματικούς ελέγχους ή/και με εγκλεισμό σε «στεγνό κελί» (χωρίς νερό ή τουαλέτα) για τρεις ημέρες.

Τέξας – Το IWOC διαβίβασε ένα μήνυμα με ημερομηνία 23/8 από την απομόνωση της μονάδας Stiles, στο Beaumont TX, που επιβεβαιώνει ότι δύο κρατούμενοι βρίσκονται σε απεργία πείνας σε αλληλεγγύη με την εθνική δράση: «Αισθάνομαι σπουδαία, αλλά πεινάω! Όχι επειδή δεν έχω φαγητό αλλά λόγω των 48 ωρών αλληλεγγύης με τους αδελφούς και τις αδελφές μας. Είναι ο μόνος τρόπος για να δείξουμε υποστήριξη από την απομόνωση. Πείτε σε όλους ότι είμαστε στο πλευρό τους». – Το IWOC επιβεβαίωσε ότι ο Robert Uvalle βρίσκεται σε απεργία πείνας στην απομόνωση της Michael Unit, της κομητείας Anderson, συμμετέχοντας στην εθνική απεργία. Ο Robert είναι στην απομόνωση για τα περισσότερα από τα 25 χρόνια που βρίσκεται μέσα.

Οι αρχές των φυλακών αρνούνται ότι συμβαίνει κάτι ασυνήθιστο στις εγκατάστασεις τους όταν τους ρωτάνε τα μέσα ενημέρωσης για την απεργία. Οι διοργανωτές που είχαν προβλέψει ότι αυτό θα συνέβαινε αγωνίζονται να αντικρούσουν αυτούς τους ισχυρισμούς για να προστατευθούν από τα στοχευμένα αντίποινα.

katargisifylakwn.espivblogs.net/