Πολύ αξιόπιστα ΜΜΕ, διαβάζουν tweet ενός τύπου και κάνουν είδηση το θάνατο του Κώστα Γαβρά

Μια κλεφτή ματιά στον τρόπο με τον οποίο δουλεύει η καλοκουρδισμένη μηχανή που αποκαλούμε Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, είχαμε την ευκαιρία να ρίξουμε σήμερα, με αφορμή δημοσιεύματα που ενημέρωναν τον Κώστα Γαβρά πως έχει πεθάνει.

Όλα ξεκίνησαν από μια ανάρτηση στο Twitter από έναν Tommaso Debenedetti:

Το αστείο είναι πως ο συγκεκριμένος Tommaso Debenedetti που ξεκίνησε αυτή την ιστορία, είναι γνωστός για διασπορά ψεύτικων ειδήσεων. Μάλιστα με ένα απλό ψάξιμο στο Google, το όνομά του οδηγεί στη wikipedia, όπου διαβάζουμε

Tommaso De Benedetti (born in 1969) is an Italian journalist and author known for writing fake news as well as a schoolteacher in Rome. He is a father of two children.

Ο Tommaso De Benedetti (γεννημένος το 1969) είναι Ιταλός δημοσιογράφος και συγγραφέας γνωστός για τη συγγραφή ψεύτικων ειδήσεων, καθώς επίσης και δάσκαλος στη Ρώμη. Είναι πατέρας δύο παιδιών.

Την ανάρτηση του Ιταλού “δημοσιογράφου”, φέρεται μάλιστα να αναπαρήγαγε και λογαριασμός που αποδίδεται στην υπουργό Πολιτισμού Μυρσίνη Ζορμπά:

Ο συγκεκριμένος λογαριασμός δεν υπάρχει πια και δε μπορέσαμε να δούμε τι άλλο έχει ανεβάσει. Η ίδια διέψευσε πως ο λογαριασμός ήταν δικός της και ανέφερε πως έχει ήδη καταφύγει στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για τη διερεύνηση της υπόθεσης ενώ πιστεύει ότι γρήγορα θα εντοπιστεί ο δράστης

Εντωμεταξύ, αν κάποιος επισκεφτεί το προφίλ της υπουργού στο facebook, έχει λινκ προς άλλο λογαριασμό στο Twitter και όχι προς αυτόν που ακολούθησαν τα ΜΜΕ που πίστεψαν την είδηση.

Πέρα από την υπόθεση με την υπουργό, έχει κάποια αξία η ευκαιρία να δούμε πόσο εύκολα μπορεί κανείς να γελοιοποιήσει μέγαλα ΜΜΕ, τα οποία αναλαμβάνουν να ενημερώσουν το κοινό για θέματα εξαιρετικής σημασίας και που δε μπορούν να αποδειχθούν τόσο εύκολα όσο το να εξακριβώσουμε αν πράγματι ζει κάποιος που ενημερωθήκαμε ότι πέθανε.

spasmenoparathyro.me