Χιλιάδες φασίστες στη Γερμανία, διαδηλώνουν διεκδικώντας το δικαίωμα να επιτίθενται σε μετανάστες

Οι διαδηλώσεις ξεκίνησαν την Κυριακή, όταν ένας 35χρονος Γερμανός, μαχαιρώθηκε και έχασε τη ζωή του.

Το περιστατικό, κινητοποίησε περίπου 800 διαδηλωτές που βγήκαν στο δρόμο την ίδια μέρα για να διαμαρτυρηθούν. Τη Δευτέρα, περίπου 6000 φασίστες έκαναν πορεία, στην οποία συμμετείχαν και μέλη από άλλες πόλεις.

Οι αρχές του κρατιδίου της Σαξονίας, τονίζουν πως πολλά από τα καλέσματα για συμμετοχή σε ανάλογες διαδηλώσεις, βασίζονται σε ψεύτικες ειδήσεις, όπως για παράδειγμα ο ισχυρισμός πως ο 35χρονος Γερμανός που έχασε τη ζωή τους, δολοφονήθηκε επειδή προσπάθησε να προστατεύσει μια γυναίκα από μετανάστες..

Πολλοί από τους διαδηλωτές χαιρετούσαν ναζιστικά όταν βρέθηκαν αντιμέτωποι με εκατοντάδες αντιφασίστες. Ακολούθησαν συγκρούσεις και εικόνες νεοναζί με ξυρισμένα κεφάλια να κυνηγάνε περαστικούς αραβικής καταγωγής στο κέντρο της πόλης.

Η αστυνομία έκανε ότι μπορούσε για να προστατεύσει τους συγκεντρωμένους φασίστες, ενώ τουλάχιστον 6 άτομα έχουν τραυματιστεί. Μάλιστα ένας 20χρονος μετανάστης ξυλοκοπήθηκε άγρια από τρεις φασίστες και κατέληξε στο νοσοκομείο με σπασμένη μύτη και χτυπήματα στο πρόσωπο και στο σώμα.

Όπως ήταν φυσικό, την κατάσταση προσπάθησε να εκμεταλλευτεί το ακροδεξιό κόμμα AfD, μέ ένα από τα μέλη του να αναφέρει σε ανάρτηση στο twitter, πως “Αν η πολιτεία δε μπορεί πλέον να προστατεύσει τους πολίτες, τότε οι πολίτες πρέπει να βγουν στους δρόμους και να προστατεύσουν τους εαυτούς τους. Είναι τόσο απλό”.

Το κρατίδιο της Σαξονίας, είναι γνωστό για τα αντιμεταναστευτικά αισθήματα μερίδας των πολιτών του, με το ακροδεξιό κόμμα να παίρνει το 1/4 των ψήφων στην πόλη όπου έγινε η δολοφονία.

spasmenoparathyro.me