Οι Oυκρανοί φασίστες δολοφόνησαν τον ηγέτη του αντιφασιστικού αγώνα και της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ, Αλεξάντερ Ζαχαρτσένκο

«Όταν οι ανθρακωρύχοι, οι μεταλλωρύχοι, οι αγρότες, αυτοί που μέχρι χθες έπιαναν το κομπρεσέρ, σήμερα έχουν το τιμόνι ενός τανκ ή σήκωσαν το πολυβόλο, τα όρια έχουν ξεπεραστεί και κανείς δεν μπορεί να τους σταματήσει».

Αλεξάντερ Ζαχαρτσένκο, 24 Αυγούστου 2014

Πανηγυρίζουν ΝΑΤΟ και ΕΕ, η κυβέρνηση των Τσίπρα-Καμμένου και ο Κοτζιάς.
Οι Oυκρανοί φασίστες δολοφόνησαν πριν λίγη ώρα, με έκρηξη βόμβας, τον προλετάριο ηγέτη του αντιφασιστικού αγώνα και της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ, Αλεξάντερ Ζαχαρτσένκο.

Άλλο ένα δολοφονικό χτύπημα ενώ κλιμακώνεται η σύγκρουση ΗΠΑ-ΕΕ-Ρωσίας.

ΕΝΤΟΝΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΜΟΣΧΑΣ
Τον Νοέμβριο του 2014 και λίγους μήνες μετά την κήρυξη της ανεξαρτησίας των εδαφών της ανατολικής Ουκρανίας, ο Αλεξάντρ Ζαχάρτσενκο εξελέγη πρόεδρος της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονιέτσκ με περισσότερο από το 81% των ψήφων.
Σύμφωνα με το πρακτορείο RIA, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι το Κίεβο βρίσκεται πίσω από τον θάνατο του Ζαχάρτσενκο. Όπως σημειώνουν οι ίδιες πηγές, η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα δήλωσε ότι ο θάνατος του Ζαχάρτσενκο δείχνει ότι το Κίεβο αποφάσισε να εμπλακεί σε «αιματηρή σύγκρουση» και παρέβη τις υποσχέσεις του για την αναζήτηση ειρήνης.
Ανάγκη ανάπτυξης ενός εργατικού διεθνιστικού αντικαπιταλιστικού κινήματος ενάντια σε όλους του ιμπεριαλιστές και στην καπιταλιστική κυριαρχία.

Donetsk People’s Republic Head Zakharchenko Killed in Bomb Blast

© Sputnik / Igor Masl

Διαβάστε περισσότερα: