Αστικά πολιτικά παραμύθια

“Μερικές φορές αναρωτιέμαι αν τον κόσμο κυβερνούν κάποιοι έξυπνοι που μας δουλεύουν ή κάποιοι ηλίθιοι που μιλάνε σοβαρά”.
Κοίτα να δεις! Την ίδια απορία με τον Μαρκ Τουαίην έχω κι εγώ.

Δείτε ακόμα δυο εντελώς διαφορετικές θέσεις:

1) “Αν θέλετε την εύνοια των μαζών, πρέπει να λέτε τα πιο ηλίθια και τα πιο χοντρά ψέματα”.

2) “Η εντιμότητα στην πολιτική είναι αποτέλεσμα της δύναμης, ενώ η υποκρισία αποτέλεσμα της αδυναμίας”.

Την πρώτη άποψη, υπέρ της ηλιθιότητας και του ψέματος, τη διατύπωσε ένας Γερμανός που τίναξε τα μυαλά του στον αέρα, αφού πρώτα κατάστρεψε την Ευρώπη. Μαντέψατε σωστά, είναι η άποψη του ναζί Αδόλφου Χίτλερ, πολιτική που εφαρμόζει χρόνια η δεξιά και ακροδεξιά.

Για δεκαετίες πχ οι γυναίκες των αστών “κινδύνευαν” από τους κομμουνιστές συντρόφους! Όπως και τα σπίτια τους. Χοντρό ψέμα, λέγονταν όμως.

Σήμερα βέβαια πολλά σπίτια μικροαστών βγαίνουν στο σφυρί από τους τοκογλύφους. Αλλά, μη στενοχωριόμαστε, μας μένουν οι γυναίκες και ταπαιδιά, να μας συντροφεύουν στο δρόμο, που μας πετάνε τα πλούσια αρπακτικά.

Η δεύτερη άποψη, που συνδέει δύναμη κι εντιμότητα, διατυπώθηκε από το Λένιν. Βέβαια ο Λένιν μίλησε και για την υποκρισία της αστικής διπλωματίας, καθώς ήξερε πάρα πολύ καλά όλα τα κόλπα των αστών πολιτικών.

Που το πάω:
Ο Κούλης, και κάθε Κούλης, κάθε πολιτικός, που δεν είναι κομμουνιστής, σας λέει ακριβώς τι θα κάνει. Βέβαια δεν τα λέει ευθέως. Δεν μπορεί να πει “θα διώξω 300.000 υπαλλήλους, όλους δηλαδή που είναι στα υπουργεία, τις υπηρεσίες, μαζί με τους εκπαιδευτικούς στα σχολεία”. Δεν λέει “θα κόψω κι άλλο τη σύνταξη”.
Το λέει ευγενικά. “Περικοπή δαπανών”. Σε προειδοποιεί όμως, όπως εκείνες οι ετικέτες, με τα ψιλά γράμματα, που λίγοι μπορούν να δουν, κι ακόμα λιγότεροι μπαίνουν στον κόπο να τις διαβάσουν.

Αναγγέλλει με χαρά ότι θα καταργήσει τον “υπο-κατώτατο” μισθό. Πόσο πιο καθαρά να σου πει, πως θα γίνεις σκλάβος, θα δουλεύεις τζάμπα; Τι νόμιζες; Πως θα σου δώσει περισσότερα; Για ρωτήστε τον πιο συγκεκριμένα. Και λάβετε υπόψη πως ακόμα και για τη γυναίκα του, το πόθεν αίσχος της, ψέματα είπε.
Ξέρουμε ότι είναι με τα αφεντικά. Ντόπια και ξένα. Πείτε του λοιπόν να το κάνει λιανά. Κυρίως ΠΩΣ θα το κάνει, όταν δεν αυξάνει καν τον βασικό μισθό;

Σου λέει έπειτα “θα μειώσω την ανεργία”. Εδώ, ως άνεργος, ανησυχώ πολύ. Μ’ έζωσαν τα φίδια. Τι θέλει να πει ο ποιητής; Από τη μια θα απολύσει, από την άλλη θα μειώσει την ανεργία;
“Δεν γίνεται” θα μου πείτε. Δυστυχώς γίνεται, αλλά μόνο μ’ έναν πολύ συγκεκριμένο τρόπο: Τη φυσική εξόντωση των ανέργων! Ελπίζω λοιπόν να λέει ψέματα και να μην το εννοεί. Αλλιώς έχει σκοπό, όχι να μας βρει δουλειά, να μας ξεκάνει!
Η “ελπίδα”. Ελπίδα των δανειστών για ακόμα μεγαλύτερο πλιάτσικο.

Δεν θα κόψει τη σύνταξη φέτος ο Αλέξης. Ότι είναι στην ουσία προεκλογικοί οι επόμενοι μήνες δεν έχει καμία σχέση; Μπα! Καμία! Μη στεναχωριέσαι, Αλέξη μου, έκοψες τόσα πολλά. Μέχρι και τον πισινό μας.

Ναι, μπήκαμε σε παρατεταμένη προεκλογική περίοδο. “Κάτι μας είπες τώρα, η προεκλογική περίοδος στην Ελλάδα αρχίζει την επομένη των εκλογών”. Σωστά, αλλά όσο πλησιάζουμε στις εκλογές, τα ψέματα θα πάρουν τη μορφή χιονοστιβάδας. 
– Δηλαδή θα γίνουν εκλογές σύντομα;
– Κάθε άλλο! Ο ΣΥΡΙΖΑ θα προσπαθήσει να κάτσει μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο. Τόσο φαΐ θα το αφήσει; Λέω πως από δω και πέρα θα αρχίσουν τα γνωστά παραμύθια από όλους τους κηφήνες. Μπας κι αποκοιμίσουν τον κόσμο που δεν μπορεί όμως να κοιμηθεί από τα γουργουρητά που κάνει το στομάχι.

Καημένε μου ψηφοφόρε, μην ξεχνάς την κοροϊδία. Αυτοί που τώρα σου ζητάν ψήφο, αύριο θα σε κατηγορούν πάλι, θα σου στείλουν ξανά τολογαριασμό, για τα δικά τους τα σπασμένα.
Όσοι σήμερα σε φιλούν, μετά τις εκλογές, θα σε παραδώσουν για βασανιστήρια και σταύρωση. Και δεν έχουν καν την τσίπα του Ιούδα να κρεμαστούν… 

mitsos175.-tsak-giorgis