Εύλογα αναπάντητα ερωτήματα στην υπόθεση Φλώρου

Το σκάνδαλο της Energa είναι γνωστό. Οι “άριστοι επιχειρηματίες”, δεξιοί όχι μόνο με την πολιτική έννοια αλλά και την αρχαία, του επιδέξιου, βούτηξαν από χιλιάδες κόσμο 256.521.323,96 € τα οποία δεν έδωσαν, όπως όφειλαν, στο Δημόσιο.
Το αποτέλεσμα γνωστό: Δεκάδες χιλιάδες, που πίστεψαν στην ιδιωτική πρωτοβουλία, βρέθηκαν να χρωστάνε το χαράτσι της ΔΕΗ, που χρυσοπλήρωσαν, έμειναν χωρίς ρεύμα, ενώ οι ένοχοι, μέχρι να πάνε μέσα, έζησαν ζωή χαρισάμενη.

Τα κλεμμένα χρήματα να φυγαδεύτηκαν στο εξωτερικό μέσω offshore.
Ο Φλώρος, ένας από τους ενόχους, είχε καταδικαστεί και για συμβόλαιο θανάτου εις βάρος του αντίδικου δικηγόρου!
Τεφαρίκι ο τύπος.

Η ιστορία δεν τελειώνει εδώ. Ο Φλώρος κάθεται λίγο καιρό μέσα και βγαίνει ξανά έξω χρησιμοποιώντας, καθώς φαίνεται, ένα σωρό πλαστά πιστοποιητικά κι εξετάσεις που άνηκαν σε άλλους!
Το σχέδιο του θα λειτουργούσε, αν δεν γίνονταν χαμός από τον κόσμο, που φυσικά το θεώρησε απίστευτη πρόκληση του συστήματος. Δεν είναι βέβαια πρώτη φορά, που μεγάλα λαμόγια και μαφιόζοι πέφτουν στα μαλακά, ενώ κάποιοι που δεν έχουν συνηγόρους πολιτικούς γνωρίζουν όλη την αυστηρότητα του νόμου για πολύ λιγότερα, αλλά τώρα το ποτήρι ξεχείλισε.

Το σχέδιο λοιπόν θα πήγαινε ρολόι, αν η ΝΔ, το κόμμα του, δεν έκανε το λάθος να προσπαθήσει να καπηλευθεί την αποφυλάκιση κατηγορώντας την κυβέρνηση. Τότε ο ΣΥΡΙΖΑ, που αδιαφορούσε πλήρως μέχρι εκείνη τη στιγμή, διέταξε έρευνα. Κι αμέσως φάνηκε η νέα κομπίνα.

Τα ερωτήματα που τίθενται είναι τόσο προς το ΣΥΡΙΖΑ όσο και προς τη ΝΔ. Έπρεπε να γίνει σούσουρο, για να υπάρξει το αυτονόητο δηλαδή έλεγχος; Και ποιοι είναι αυτοί που χορήγησαν τα πλαστά πιστοποιητικά στο βαρυποινίτη;
Δεν νομίζω πως μπορεί ένας φυλακισμένος μόνος του να οργανώσει τέτοιο σχέδιο, να έχει πρόσβαση στις εξετάσεις και τα χαρτιά των ιατρών. Πρόκειται περί κυκλώματος;
Θα πρέπει οι αρμόδιοι να βρουν απαντήσεις.

Επειδή ο Φλώρος δεν ήταν ένας τυχαίος κατάδικος, αλλά είχε σχέσεις με πολιτικούς συγκεκριμένου κόμματος, της ΝΔ, γεννούνται εύλογα ερωτήματα προς εκείνη την πλευρά.
Ήξεραν οι πολιτικοί του φίλοι και οι δικηγόροι του για την απάτη;
Τα πήγε μόνος του τα χαρτιά;
Ποιοι χειρίστηκαν την υπόθεση από πλευράς του;
Ποιοι προσκόμισαν τα έγγραφα;
Που τα βρήκαν;
Μήπως ήταν ένα ακόμα ρουσφέτι κάποιων;

Οφείλουν να απαντηθούν αυτά τα ερωτήματα. Οι γιατροί επιμένουν ότι τα έγγραφα είναι πλαστογραφημένα! Τότε, πρέπει να πάνε μέσα αυτοί που τα πλαστογράφησαν. Σε κάθε περίπτωση ο Φλώρος θα πρέπει να έχει καλή παρέα στο κελί του.

Αν δεν ξεκαθαρίσει αυτή η υπόθεση θα είναι το τέλος της αστικής δικαιοσύνης στην Ελλάδα, καθώς θα χάσει και την παραμικρή αξιοπιστία.
Με τι κύρος θα καταδικάσει οποιοδήποτε, αν αφήσει ένα τέτοιο τεράστιο σκάνδαλο, χωρίς να το διαλευκάνει πλήρως; Ίσως κάποιοι πιστέψουν πως η υπόθεση θα ξεχαστεί. Δεν θα γίνει εύκολα αυτό, τα θύματα είναι πάρα πολλά και η οργή του κόσμου αμέτρητη.

Ο Ευάγγελος Αντώναρος είναι κάποιος με τον οποίο διαφωνώ πλήρως πολιτικά. Συμφωνώ όμως όταν ρωτάει τα αυτονόητα: Έχει ενδιαφέρον να μάθουμε ΠΟΙΟΣ Η ΠΟΙΟΙ είναι οι δικηγόροι που χειρίσθηκαν το αίτημα αποφυλάκισης προς τις αρχές. Και μη μας δώσουν το όνομα κάποιου ασκουμένου η κάποιου νεαρού δικηγόρου αλλά εκείνων που πραγματικά χειρίσθηκαν αυτό το πελώριο θέμα. Θα το μάθουμε άραγε;

Η υπόθεση ακουμπά τον ίδιο τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καθώς σύμφωνα με δημοσιεύματα “Κατά τη διαδικασία της δικαστικής έρευνας προέκυψε πώς ο άνθρωπός που «άνοιξε» την υπεράκτια εταιρεία στον φορολογικό παράδεισο των Εμιράτων, μέσω της οποίας έγινε η αγοραπωλησία και η διακίνηση του πακτωλού χρημάτων, και ο οποίος εμφανίζεται και ως δικαιούχος είναι ακριβώς ο δικηγόρος Γρηγόρης Δημητριάδης”… Ο Γρηγόρης Δημητριάδης είναι ο ανιψιός του Κυριάκου Μητσοτάκη, γιος της αδελφής του Κατερίνας”.

Υπενθυμίζουμε πως και ο ακτιβιστής της δεξιάς Μάκης Βορίδης ήταν συνήγορος υπεράσπισης των κατηγορουμένων. Όλοι οι “άριστοι” μαζί.

mitsos175.-tsak-giorgis