Παλαιστίνιος δολοφονήθηκε από Ισραηλινούς στρατιώτες

Οι ισραηλινές δυνάμεις πυροβόλησαν και σκότωσαν έναν Παλαιστίνιο που σύμφωνα με τους ισχυρούς του εκπροσώπου του στρατού, κρατούσε μαχαίρι και βρισκόταν κοντά σε έναν ισραηλινό οικισμό στη Δυτική Όχθη.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, κανένας στρατιώτης δεν τραυματίστηκε στο επεισόδιο που σημειώθηκε κοντά στον εβραϊκό οικισμό Κίριατ Άρμπα, στη νότια Δυτική Όχθη. «Ένας Παλαιστίνιος πλησίασε ένα φυλάκιο ελέγχου των Ισραηλινών Δυνάμεων Άμυνας κοντά στο Κίριατ Άρμπα, με ένα μαχαίρι στο χέρι. Σε απάντηση, οι στρατιώτες πυροβόλησαν εναντίον του. Ο δράστης εξουδετερώθηκε», ανέφερε η ανακοίνωση. Η παλαιστινιακή αστυνομία ανέφερε ότι το θύμα ήταν ο Ουαέλ Τζααμπάρι, 27 ετών.

Η υπηρεσία ασθενοφόρων της παλαιστινιακής Ερυθράς Ημισελήνου επιβεβαίωσε τον θάνατο του 27χρονου, χωρίς όμως να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις.

Ωστόσο, ένας κάτοικος της Χεβρώνας, ο Άμπεντ αλ Μάουτι αλ Καουάσμι, ισχυρίστηκε ότι ο Τζααμπάρι σκοτώθηκε από έναν Ισραηλινό έποικο ο οποίος «σταμάτησε ξαφνικά το αυτοκίνητό του και τον πυροβόλησε». Ο Αλ Καουάσμι είπε ότι άκουσε τέσσερις πυροβολισμούς και ότι το θύμα δεν κρατούσε «ούτε μαχαίρια, ούτε τίποτα».

imerodromos.gr