Σε δίκη τέσσερα στελέχη του ΚΚΕ για αφισοκόλληση στη Λάρισα

Στο κρατητήριο πέρασαν το βράδυ της Κυριακής τέσσερα στελέχη του ΚΚΕ στη Λάρισα, καθώς συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια αφισοκόλλησης και αναγραφής συνθημάτων, ενόψει του «Φεστιβάλ 100 χρόνων του ΚΚΕ- 50 χρόνια ΚΝΕ». Οι τέσσερις αφέθηκαν ελεύθεροι το πρωί της Δευτέρας, ενώ αναμένεται να δικαστούν τον Ιούνιο του 2019.

Σύμφωνα με τον 902.gr, η Τομεακή Επιτροπή Λάρισας του ΚΚΕ κατήγγειλε την προσαγωγή, σύλληψη και ολονύκτια κράτηση των τεσσάρων στελεχών του ΚΚΕ, κατά τη διάρκεια αφισοκόλλησης για το Φεστιβάλ.

 

Μάλιστα, στην καταγγελία της ανέφερε πως «πρόκειται για ενέργεια επικίνδυνη για το λαϊκό κίνημα με τους κομμουνιστές μπροστά, που αποδεικνύει τον αυταρχισμό και την κατρακύλα της κυβέρνησης. Ο λαός της πόλης μας πρέπει να καταδικάσει στην συνείδησή του την προκλητική και ακραία αυτή πολιτική ενέργεια», ενώ κάλεσε σε κινητοποίηση στα δικαστήρια.

 

Τελικά, το πρωί της Δευτέρας, οι τέσσερις συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι, ενώ σε βάρος απαγγέλθηκαν κατηγορίες για διακεκριμένη φθορά. Το δικαστήριο αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 5 Ιουνίου του 2019.
thepressproject.gr