Το Ισραήλ παραδέχτηκε ότι έχει “χτυπήσει” 200 στόχους στη Συρία με την οποία δεν βρίσκεται σε Πόλεμο! Ποια η συμβολή του Ελληνικού κράτους στο ¨φίλο¨ Ισραήλ!

ΠΟΙΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ.
Η ΙΣΧΥΣ ΜΕΤΡΑΕΙ ΜΟΝΟ.
ΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΑΝΑΖΗΤΟΥΝ ΑΠΕΛΠΙΣΜΕΝΑ ΔΙΕΞΟΔΟ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ Η ΣΥΡΙΑ ΕΧΕΙ ΜΕΤΑΤΡΑΠΕΙ ΣΕ ΕΝΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΠΕΔΙΟ ΒΟΛΗΣ ΤΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ.
ΠΟΙΕΣ ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΠΟΥ ΒΟΗΘΑ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ

Οι Ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις έχουν διεξαγάγει πάνω από 200 πλήγματα στη Συρία κατά τη διάρκεια των τελευταίων 18 μηνών, βάζοντας στο στόχαστρο κατά κύριο λόγο «στρατιωτικούς στόχους» οι οποίοι συνδέονταν με το Ιράν, δήλωσε ισραηλινός αξιωματικός την Τρίτη, επιβεβαιώνοντας — κάτι εξαιρετικά σπάνιο — τις ισραηλινές επιχειρήσεις.

 

Συνολικά έγιναν 202 πλήγματα στη Συρία, χώρα όπου συνεχίζει να μαίνεται ο πόλεμος που ξέσπασε το 2011, διευκρίνισε ο αξιωματικός αυτός, ο οποίος μίλησε υπό τον όρο να μην κατονομαστεί. Όλα τους προσέβαλαν «στρατιωτικούς στόχους, που ανήκαν στην πλειονότητά τους στους Φρουρούς της Επανάστασης», το επίλεκτο σώμα του στρατού της Ισλαμικής Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με τον ισραηλινό αξιωματικό, χρησιμοποιήθηκαν περίπου 800 πύραυλοι και βόμβες στα πλήγματα αυτά. Ο αξιωματικός επιβεβαίωσε με τις δηλώσεις του στοιχεία που μεταδόθηκαν από διάφορα ισραηλινά ΜΜΕ.

Παρότι η ισραηλινή κυβέρνηση λέει πως φροντίζει να μην εμπλακεί στη σύρραξη στη Συρία, τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει επίσης πολλές αεροπορικές επιδρομές εναντίον θέσεων του συριακού στρατού και αυτοκινητοπομπών με όπλα προοριζόμενα, σύμφωνα με ισραηλινούς αξιωματούχους, για τη Χεζμπολάχ.

Κατά πηγές στην περιοχή, ο ισραηλινός στρατός άρχισε να διεξάγει πλήγματα στη Συρία το 2013.

Τον Αύγουστο του 2017, ο απερχόμενος τότε αρχηγός του γενικού επιτελείου αεροπορίας είχε δηλώσει στην εφημερίδα Haaretz ότι είχαν γίνει «σχεδόν 100 πλήγματα» στη Συρία.

Τη Δευτέρα, ο ισραηλινός υπουργός Άμυνας Αβίγκντορ Λίμπερμαν διεμήνυσε ότι η χώρα του ενδέχεται επίσης να πλήξει ιρανικούς στόχους στο έδαφος του Ιράκ, εάν κριθεί ότι απειλείται η ασφάλεια του Ισραήλ.

«Θα αντιμετωπίσουμε κάθε ιρανική απειλή, απ’ όπου κι αν προέρχεται αυτή. Έχουμε απόλυτη ελευθερία δράσης», απάντησε ο Λίμπερμαν ερωτηθείς σχετικά με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες κατά τις οποίες το Ιράν προμήθευσε με βαλλιστικούς πυραύλους σιιτικές παραστρατιωτικές οργανώσεις στο Ιράκ.

Ο ισραηλινός αξιωματικός δεν σχολίασε άμεσα την Τρίτη τις πληροφορίες αυτές, τόνισε πάντως πως οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ είναι «ενήμερες» για «τις μεταφορές πυραύλων του Ιράν προς το Ιράκ και κατόπιν προς τη Συρία».

Τα εγκλήματα του Ισραηλινού στρατού έχουν και την υπογραφή του Ελληνικού Στρατού

Σε τουλάχιστον 58 ανέρχονται οι νεκροί και σε τουλάχιστον 2.700 οι τραυματίες Παλαιστίνιοι από τον ισραηλινό στρατό στις διαδηλώσεις διαμαρτυρίας σήμερα στην Λωρίδα της Γάζας για τα εγκαίνια της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ιερουσαλήμ, σύμφωνα με νέο απολογισμό που έδωσαν αξιωματούχοι του παλαιστινιακού υπουργείου Υγείας.

Και όμως σε αυτό το τεράστιο έγκλημα δεν υπάρχει μόνο η στήριξη των ΗΠΑ…

Υπάρχει η Συμβολή και στήριξη των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Μια ακόμη απόδειξη της εμπλοκής των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και βάσεων στους βρώμικους ιμπεριαλιστικούς πολέμους αποτελεί το ταξίδι του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Αντιστράτηγου Αλκιβιάδης Στεφανής στο Ισραήλ.

Σε πλήρη σύμπνοια με τους Υπουργούς Πολέμου Πάνο Καμμένο και Φώτη Κουβέλη, ο ΑΓΕΣ Στεφανής, αφού τιμώρησε με πρωτόγνωρο αυταρχικό τρόπο τους 3 Φαντάρους που στάθηκαν στο πλευρό του κόσμου της εργασίας και ΑΡΝΗΘΗΚΑΝ τον Πόλεμο-Εθνικισμό-Ρατσισμό, ταξίδευσε στο Ισραήλ ενώ τα τύμπανα του Πολέμου χτυπούν ακόμη πιο δυνατά.

Στον ρυθμό που έδωσε ο Αμερικανός Πρόεδρος Τραμπ όταν ανακοίνωσε την αποχώρηση των ΗΠΑ από την πυρηνική συμφωνία και την επαναφορά των κυρώσεων εις βάρος της Τεχεράνης.

Ακολούθησε η Ισραηλινή Αεροπορία, που σαν έτοιμη από καιρό, έπληξε στόχους στη Συρία λίγο μετά από τις ανακοινώσεις Τραμπ

Τουλάχιστον εννέα μαχητές προσκείμενοι στο καθεστώς της Συρίας σκοτώθηκαν το βράδυ της προηγούμενης Τρίτης όταν ισραηλινοί πύραυλοι έπληξαν τομέα κοντά στη Δαμασκό, ανέφερε η μη κυβερνητική οργάνωση Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. «Εννιά μαχητές που ανήκαν στους Ιρανούς Φρουρούς της Επανάστασης ή σε Σιιτικές φιλοϊρανικές παραστρατιωτικές οργανώσεις σκοτώθηκαν» στον τομέα Κίσουα, υποστήριξε μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο ο διευθυντής αυτής της ΜΚΟ, ο Ράμι Άμπντελ Ραχμάν.

Επόμενος στόχος ο λαός της Παλαιστίνης. Η Συντριβή της Αντίστασης του ηρωικού λαού της Παλαιστίνης είναι απαραίτητη προυπόθεση για να υλοποιηθούν οι σχεδιασμοί τους,  καθώς κλιμακώνεται η σύγκρουση των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων ΗΠΑ-ΡΩΣΙΑ-ΕΕ-περιφερειακών δυνάμεων.

Οι Τρομοκράτες δρουν μεθοδικά.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε πρόσφατα ότι θα διπλασιάσει τον αριθμό των στρατιωτών των μάχιμων μονάδων περιμετρικά της Λωρίδας της Γάζας και της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης προκειμένου να αντιμετωπίσει ενδεχόμενες διαδηλώσεις των Παλαιστινίων εναντίον της μεταφοράς, τη Δευτέρα, της αμερικανικής πρεσβείας στην Ιερουσαλήμ.

Για να ακολουθήσει η ΣΦΑΓΗ της Δευτέρας!

Σε αυτό λοιπόν το πλαίσιο πραγματοποιήθηκε το ταξίδι του ΑΓΕΣ Στεφανή στο Ισραήλ από τις 8 μέχρι τις 10 Μαΐου 2018. 

Διαβάστε το πως παρουσιάζει την είδηση το Ελληνικό Γενικό Επιτελείο Στρατού:

Κατά τη συνάντηση, επιβεβαιώθηκε για μία ακόμη φορά το εξαιρετικό επίπεδο συνεργασίας, αλληλοεκτίμησης και αμοιβαίας εμπιστοσύνης, μεταξύ των αρχηγών του Στρατού Ξηράς της Ελλάδας και του Ισραήλ.

Οι δυο αρχηγοί συζήτησαν για θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος όπως οι αλλαγές στη μορφή των χερσαίων δυνάμεων για την αντιμετώπιση σύγχρονων και μελλοντικών μορφών απειλών.

Επιπλέον, διερεύνησαν τους τρόπους που μπορεί να διευρυνθεί η στρατιωτική συνεργασία σε διάφορους τομείς.

Τέλος, συζήτησαν για την ανταλλαγή επισκέψεων σπουδαστών και διοικητών σχολών, για εκπαιδευτικές διαλέξεις σε σχολές Εφαρμογής Όπλων της Ελλάδας και του Ισραήλ.

 Άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι είχε προηγηθεί συνάντηση τόσο του ίδιου του Αρχηγού Χερσαίων Δυνάμεων Yacov (Kobi) Barak όσο και του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ) του Ισραήλ, Lieutenant General Gadi Eisenkot, με τον Α/ΓΕΕΘΑ Ναύαρχο Ε. Αποστολάκη ΠΝ .

Οι εξελίξεις αυτές δεν αποκαλύπτουν μόνο τον πραγματικό ιμπεριαλιστικό επιθετικό ρόλο των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων αλλά υλοποιούν την απόφαση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και του αστικού κόσμου για ολοένα μεγαλύτερη συμμετοχή στους γενικότερους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. 

Για να εξυπηρετήσουν τα στρατηγικά συμφέροντα της ελληνικής άρχουσας τάξης είναι αποφασισμένοι να στείλουν ακόμη και στρατό στο εξωτερικό, πράγμα για το οποίο είναι έτοιμοι καθώς εκπαιδεύονται συστηματικά με τις ΗΠΑ-Ισραήλ-ΝΑΤΟ.

Για αυτό λοιπόν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και το στρατιωτικό κατεστημένο επιχειρούν να καταστείλουν  το Κίνημα των Φαντάρων, συγκρούονται με το ΔΙΚΤΥΟ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ!

Το ελληνικό κράτος και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ (με τη συναίνεση ΝΔ-ΚΙΝΑΛ κλπ)) ενισχύουν συστηματικά τις πολιτικές, οικονομικές, στρατιωτικές και πολιτιστικές σχέσεις με το Ισραήλ ενώ προσδένονται όλο και περισσότερο στο άρμα του ΝΑΤΟ. Η συνεργασία με το Ισραήλ για τις ΑΟΖ και την αξιοποίηση των ενεργειακών κοιτασμάτων, η πρόσφατη τριήμερη επίσκεψη του Έλληνα Α/ΓΕΣ στο Ισραήλ με ζητημένο τη διεύρυνση της συνεργασίας των ενόπλων δυνάμεων των δύο χωρών, ο αιματοβαμμένος ρόλος της βάσης της Σούδας και ο πολλαπλασιασμός των ΝΑΤΟικών βάσεων στην Ελλάδα, οι συχνές και αναβαθμισμένες στρατιωτικές ασκήσεις με το Ισραήλ αποτελούν στοιχεία του επικίνδυνου άξονα ΗΠΑ-Ελλάδας-Ισραήλ, με τη συμμετοχή της Κύπρου και της Αιγύπτου του στρατηγού Σίσι.

Ο άξονας αυτός καθιστά την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και το ελληνικό κράτος συνένοχους των Ισραηλινών και ιμπεριαλιστικών εγκλημάτων κατά των Παλαιστινίων και των άλλων λαών της Μέσης Ανατολής.

Ο λαός και η νεολαία της χώρας μας θα πρέπει να σταθούν με αμέριστη αλληλεγγύη στο πλευρό της ηρωικής παλαιστινιακής αντίστασης.

Το εργατικό, λαϊκό και νεολαιίστικο κίνημα απαιτεί τον τερματισμό όλων των σχέσεων της χώρας μας με το κράτος τρομοκράτη του Ισραήλ!

Όχι στον αιματοβαμμένο άξονα με ΗΠΑ – Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ – Αιγύπτου.

Έξω η Ελλάδα από το ΝΑΤΟ, έξω οι βάσεις από την Ελλάδα

Νίκη στην Παλαιστινιακή Αντίσταση!

Λευτεριά στην Παλαιστίνη!

ΟΥΤΕ ΧΑΜΑΣ-ΟΥΤΕ ΑΜΠΑΣ

ΠANTOY KAI ΠΑΝΤΑ ΜΙΑ ΚΟΚΚΙΝΗ ΙΝΤΙΦΑΝΤΑ

Χαιρετίζουμε επομένως τον Αγώνα όλων των Παλαιστίνιων και Ισραηλινών αγωνιστών για την Ελευθερία και την Συνύπαρξη.
Τους Αντιρρησίες Συνείδησης στο Ισραήλ που δίνουν το χέρι στον Παλαιστίνιο αγωνιστή, τους βρίσκουμε δίπλα δίπλα να παλεύουν ενάντια στον Ιμπεριαλισμό, το Θρησκευτικό Φονταμενταλισμό και το Καθεστώς Απαρτχάιντ.
Ο αγώνας του λαού της Παλαιστίνης αποτελεί προέκταση της πάλης του κόσμου της εργασίας στην περιοχή ενάντια στον Ολοκληρωτικό Καπιταλισμό.  
Μόνη απάντηση το σύγχρονο εργατικό διεθνιστικό αντικαπιταλιστικό κίνημα.

Όλοι στην πορεία στην αμερικάνικη και την ισραηλινή πρεσβεία την Τρίτη 15 Μάη. Συγκέντρωση στο Μέγαρο Μουσικής, στις 6 μ.μ.

Δείτε τι αποκαλύπταμε και από πότε:

Ετοιμασίες Ολοκληρωτικού Πολέμου στη Μέση Ανατολή με την συμμετοχή των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων (16/11/2017)

Ισραήλ και Σαουδική Αραβία ετοιμάζουν πόλεμο κατά του Λιβάνου

Ενώ αποκαλύπτονται οι πολεμικές σχέσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με τα πλέον αντιδραστικά και φιλοπόλεμα καθεστώτα της Μέσης Ανατολής, την Σαουδική Αραβία και το Κατάρ, καθεστώτα που στήριξαν το ISIS με κάθε τρόπο-, μια ακόμη πολεμική σύγκρουση ετοιμάζεται στην περιοχή μας, στο Λίβανο.
Οι ευρύτεροι ιμπεριαλιστικοί σχεδιασμοί των ΗΠΑ τους οποίους εκφράζει η Προεδρία Τραμπ, που δικαιολογήθηκαν από τον πρώην Πρόεδρο Μπους ως αντιμετώπιση του «Άξονα του Κακού» (Ιράν, Συρία, Χεζμπολάχ, Χαμάς), συνδέονται άμεσα με τον ενδοιμπεραλιστικό ανταγωνισμό Σαουδικής Αραβίας-Ισραήλ-Ιράν, απειλώντας με καταστροφή τον λαό του Λιβάνου, αφού προηγουμένως οδήγησαν στον όλεθρο και την προσφυγιά τον λαό σε Συρία και Υεμένη. Στον νέο πόλεμο για τον οποίο ετοιμάζεται εντατικά το Ισραήλ εμπλέκονται άμεσα οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις. 

Παραδοχή Ισραήλ 100 αεροπορικών επιθέσεων στην Συρία 

από το 2012 έως τον Αύγουστο 2017!

Ποιες είναι όμως οι πολεμικές προετοιμασίες του Ισραήλ;

Προηγουμένως, πρέπει να απαντηθεί ένα άλλο ερώτημα: το Ισραήλ είναι αμέτοχο σε όσα συντελούνται στην Συρία; Δεν συμμετέχει στρατιωτικά;

Ενώ το ISIS εκλείπει ως απειλή, αποκαλύπτεται από τις δεκάδες βάσεις που συγκροτούν οι ΗΠΑ-Ρωσία-Τουρκία-Ιράν ότι ο βάρβαρος πόλεμος που οδήγησε στην καταστροφή τον λαό της Συρίας έχει επιπλέον επίδικα από τα όσα προβάλλει η κυρίαρχη προπαγάνδα: ενεργειακά κοιτάσματα και αγωγοί, ζώνες επιρροής και τμήμα από την Ανοικοδόμηση που θα ακολουθήσει την καταστροφή που προκάλεσε και προκαλεί η ιμπεριαλιστική επέμβαση. Σε αυτό τον μακρόχρονο όλεθρο το Ισραήλ έχει επέμβει πολλαπλώς πλήττοντας τις στρατιωτικές δυνάμεις του Άσαντ, του Ιράν και της Χεζμπολάχ, τις αποθήκες όπλων και πυρομαχικών. Στις 03/11/2017 η κρατική τηλεόραση της Συρίας ανέφερε ότι ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν αεροπορική επιδρομή στη δυτική Συρία κατά τη διάρκεια της χθεσινής νύχτας, σε περιοχή 35 χιλιόμετρα νοτίως της σημαντικής συριακής πόλης Χομς.

Έχει σημασία να τονίσουμε τον ρόλο που έπαιξε ο Λίβανος, καθώς στην Συρία σήμερα βρίσκονται ανεπτυγμένα φονικά αντιαεροπορικά συστήματα:

«Ως αποτέλεσμα της επιδρομής ενεργοποιήθηκε η συριακή αεράμυνα χωρίς αποτέλεσμα, καθώς η επίθεση φέρεται να πραγματοποιήθηκε από τον εναέριο χώρο του Λιβάνου στον οποίο είχαν διεισδύσει τα ισραηλινά μαχητικά, που κατέστρεψαν αποθήκη οπλισμού σε τοπικό βιομηχανικό συγκρότημα, επεξεργασίας χαλκού. Σύμφωνα με το BBC, πρώην αρχηγός της ισραηλινής Αεροπορίας, είχε αποκαλύψει τον περασμένο Αύγουστο, ότι έχουν πραγματοποιηθεί σχεδόν 100 αεροπορικές επιθέσεις από το 2012, σε εφοδιοπομπές της Χεζμπολάχ.

Πολεμικές προετοιμασίες Ισραήλ με διεθνή συνδρομή και ελληνική συμμετοχή

Δημοσιεύματα αναφέρουν ότι σε εξέλιξη βρίσκεται η άσκηση «Blue-Flag» 2017. Η Blue-Flag είναι η μεγαλύτερη διεθνής άσκηση εναέριας εκπαίδευσης στην ιστορία του Ισραήλ, και ξεκίνησε στις 02/11 με την άφιξη αεροσκαφών από επτά διαφορετικές αεροπορικές δυνάμεις στην Ouvda AFB. Σε όλη τη διάρκεια της άσκησης, που διεξάγεται φέτος για τρίτη φορά, οι φιλοξενούμενες μοίρες θα πετάξουν μαζί με τις ισραηλινές μοίρες όπως αναφέρουν πληροφορίες τη Ισραηλινής Αεροοπορίας.

Ο στόχος της άσκησης «Blue-Flag» είναι η προσομοίωση ρεαλιστικών σεναρίων μάχης. Στην άσκηση λαμβάνουν μέρος αεροπορικές δυνάμεις από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, την Πολωνία, την Ιταλία και την Ελλάδα – και για πρώτη φορά θα συμμετάσχουν η Ινδία, η Γαλλία και η Γερμανία.

Η άσκηση διαρκεί για δύο βδομάδες. Το Ισραήλ συμμετέχει με μαχητκά αεροσκάφη F-15, F-16I και F-16C / D, μαζί με αεροσκάφη τακτικών μεταφορών, ελικόπτερα, UAV και EL (Electronic Warfare). Οι αμερικανικές, ελληνικές και πολωνικές αεροπορικές δυνάμεις έφθασαν με μαχητικά F-16 ενώ οι Γάλλοι «Mirage» 2000D. Οι Γερμανοί συμμετέχουν με «Eurofighter Typhoon», οι Ιταλοί με «Panavia Tornado» και οι Ινδοί με C-130J «Super Hercules».

Επίσης, αναλυτές για να δηλώσουν τη σημασία της άσκησης, αλλά και την βαρύτητα του ρόλου των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων εντοπίζουν τα εξής:

Η Ελλάδα βρίσκεται ανάμεσα στα κράτη που δήλωσαν τη συμμετοχή τους στην εξαιρετικά σημαντική πολυεθνική άσκηση «Blue Flag», η οποία μαζί με τον… Έλληνα «ΗΝΙΟΧΟ» αποτελούν δυο ασκήσεις με πολυπλοκότητα επιχειρησιακών σεναρίων και συνολικό όφελος για τους συμμετέχοντες, σχεδόν εφάμιλλο με την περίφημη αμερικανική «Red Flag».

Περισσότεροι λοιπόν από χίλιοι άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων πιλότων, διοικητών και τεχνικού προσωπικού, συμμετέχουν στην διεθνή άσκηση, ο σχεδιασμός της οποίας ξεκίνησε πριν από περίπου ένα χρόνο.

Έχει σημασία να δούμε το πώς αντιλαμβάνονται όλα αυτά η Ισραηλινή ηγεσία, αλλά και η ελληνική κυβέρνηση.

Η εναέρια άσκηση είχε ως στόχο τη βελτίωση των τεχνικών ικανοτήτων και την ενίσχυση της «διπλωματικής συνεργασίας μεταξύ των χωρών», δήλωσε στρατιωτικός εκπρόσωπος του Ισραήλ. Ο σμήναρχος «I» δήλωσε ότι η αυξημένη συμμετοχή αντικατοπτρίζει το γεγονός ότι «διάφορες πολεμικές αεροπορίες αντιλαμβάνονται την ανάγκη να είναι σε θέση να συνεργαστούν με τις αεροπορικές δυνάμεις από διάφορα μέρη του κόσμου. Προετοιμάζουμε μια μεγάλη λίστα σεναρίων μάχης που θα βασίζονται στην πολεμική εμπειρία της ισραηλινής πολεμικής αεροπορίας».

Ο υπουργός άμυνας Πανός Καμμένος δήλωσε ότι μέρος των ασκήσεων έχει ως σκοπό την ενίσχυση της σταθερότητας στην ανατολική Μεσόγειο. Ανέφερε ότι επί του παρόντος εκπονούνται σχέδια για κοινές αεροπορικές ασκήσεις με την Κύπρο, Ισραήλ, Αίγυπτο και ευρωπαϊκές χώρες στο πλαίσιο των προσπαθειών για την ενίσχυση της σταθερότητας στην ανατολική Μεσόγειο. Οι δηλώσεις του Πάνου Κάμμένου την Κυριακή προέκυψαν μετά την στρατιωτική παρέλαση στην κυπριακή πρωτεύουσα για τον εορτασμό της 57ης επετείου της εθνικής ανεξαρτησίας.

Από τα παραπάνω αποκαλύπτεται η αποφασιστικότητα τους να εξασφαλίσουν τα συμφέροντα τους εφαρμόζοντας όλη την γκάμα των δογμάτων Πολέμου-Καταστολής. Δρώντας ως ΝΑΤΟ, Ευρωστρατός ή «Συμμαχίες Προθύμων Ιμπεριαλιστών» στοχεύουν είτε με την τρομοκρατία της Απειλής πολέμων, είτε με τη διεξαγωγή ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων να αρπάξουν αυτό που θέλουν. Για αυτό εκπαιδεύονται, για αυτό συνεργάζονται.

Με τη γνώση των παραπάνω κανένας δεν αιφνιδιάστηκε όταν το ισραηλινό τηλεοπτικό δίκτυο Channel 2 μετέδωσε ότι ο αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων της χώρας (IDF), αντιστράτηγος Γκαντί Έιζενκοτ, συναντήθηκε μυστικά με τον Ανώτατο Συμμαχικό Διοικητή των Δυνάμεων Ευρώπης (SACEUR), Αμερικανό στρατηγό Κέρτις Σκαπαρότι, στις Βρυξέλλες. Αντικείμενο της συνάντησης η ιρανική παρουσία στη Συρία…

Η αιφνιδιαστική συνάντηση που είχε μάλιστα και απόρρητο χαρακτήρα προκαλεί ανησυχία, καθώς είναι εύλογο να υποθέσει κανείς ότι οι εξελίξεις στον Λίβανο επίσης συζητήθηκαν, με τη φημολογία – ανησυχία περί επικείμενου νέου πολεμικού μετώπου…

Τεράστια Άσκηση του Ισραήλ ΠΡΟΒΑ ΤΖΕΝΕΡΑΛΕ πολέμου κατά της Χεζμπολάχ

Τους παραπάνω φόβους και τις ανησυχίες κορυφώνει η ανάγνωση και μόνο των όσων συντελέστηκαν κατά τη διάρκεια του Σεπτεμβρίου στον Ισραηλινό στρατό. Έχει σημασία να μελετήσουμε τα όσα έγιναν όταν δεκάδες χιλιάδες Ισραηλινοί στρατιώτες, πολεμικά πλοία, μαχητικά κι άλλα αεροσκάφη, ελικόπτερα και μη επανδρωμένα αεροχήματα, είχαν εμπλοκή στην «the Light of the Grain» ή «Or Hadagan», στην πιο μαζική άσκηση των ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων (IDF) την τελευταία εικοσαετία, διαρκείας 10 ημερών.

Βασικός στόχος της Άσκησης να διασφαλιστεί ότι σε περίπτωση νέας σύγκρουσης δεν θα αντιμετωπιστούν χωρίς λύση, τα προβλήματα που συνάντησαν οι ισραηλινοί στον πόλεμο του 2006, με το σενάριο να προβλέπει ότι η σύγκρουση ξεκινάει με μια ξαφνική, μικρής κλίμακας επίθεση, η οποία εξελίσσεται σε γενικευμένη σύρραξη. Στόχος του σεναρίου, είναι η καταστροφή του αντιπάλου!

Το μήνυμα που στέλνεται είναι ότι το Ισραήλ είναι έτοιμο για ολοκληρωτικό πόλεμο στον οποίο δεν θα υπάρξει Συμβιβασμός, δεν θα υπάρξει κανένα περιθώριο συνδιαλλαγής. ΜΟΝΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗ ΣΦΑΓΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ!

Ας δούμε όμως μερικές σημαντικές παραμέτρους του ενδεχόμενου πολέμου, όπως αποκαλύπτονται μέσα στα σενάρια της άσκησης:

  • Στην άσκηση συμμετείχαν μονάδες που εξειδικεύονται στην ασφάλεια του κυβερνοχώρου (cyber-warfare) του στρατού.
  • Εφαρμόστηκε ειδικό σχέδιο που προέβλεπε την απομάκρυνση του πληθυσμού στα βόρεια σύνορα σε ασφαλή απόσταση από τη ζώνη των συγκρούσεων.
  • Το ισραηλινό Ναυτικό εκτέλεσε σενάρια που αναμένει πως μπορούν να προκύψουν σε περίπτωση πολέμου. Υποβρύχια, κανονιοφόροι και περιπολικά πλοία συμμετείχαν στην άσκηση, μαζί με ναυτικές μονάδες οι οποίες στην ακτή έλεγχαν κάθε κίνηση με σκοπό να αποτρέψουν πιθανή απόπειρα διείσδυσης εχθρικών δυνάμεων.
  • Οι αεροπορικές δυνάμεις εκτέλεσαν αποστολές βομβαρδισμού και παροχής αεροπορικής υποστήριξης στις χερσαίες δυνάμεις, συνεισφέροντας και στο επίπεδο συλλογής πληροφοριών, πέραν της εξασφάλισης της τροφοδοσίας των δυνάμεων αυτών με ό,τι χρειαστούν, για να μπορέσουν να εκτελούν ελιγμούς πίσω από τις εχθρικές γραμμές.
  • Είναι η πρώτη άσκηση μεγάλης κλίμακας από τότε που τα μη επανδρωμένη αεροχήματα Hermes 900 της ισραηλινής Αεροπορίας κηρύχθηκαν σε επιχειρησιακή ετοιμότητα, κάτι που έγινε πολύ πρόσφατα.
  • Επίσης, κατά τη διάρκεια της άσκησης, η Αεροπορία χρησιμοποίησε τα συστήματα Iron Dome, Patriot, Arrow και David’s Sling, καθώς σε περίπτωση πολέμου με τη Χεζμπολάχ, οι ισραηλινές δυνάμεις αναμένουν να πληγεί το Ισραήλ με χιλιάδες όλμους, ρουκέτες και πυραύλους…

Ποια είναι η συμμετοχή-συνενοχή των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων

ΟΜΟΛΟΓΙΑ Πάνου Καμμένου ενεργής πολεμικής Εμπλοκής!

Μιλώντας μετά τη συνάντηση με τον υπουργό Άμυνας του Ισραήλ, Avigdor Liberman, ο Πάνος Καμμένος, έκανε λόγο για σχέση εμπιστοσύνης, που έχει οικοδομηθεί μεταξύ των στρατών Ελλάδας και Ισραήλ, μέσα από τα προγράμματα στρατιωτικής συνεργασίας των τριών τελευταίων ετών. «Οι Ένοπλες Δυνάμεις μας έχουν ανταλλάξει πολύτιμες επιχειρησιακές και διδακτικές εμπειρίες και διαθέτουν ήδη ένα υψηλό επίπεδο διαλειτουργικότητας», ανέφερε ο κ. Καμμένος. Τονίζοντας:

Πάνω σε αυτές τις σχέσεις και τις αξίες χτίζουμε ένα πιο αισιόδοξο μέλλον για την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, μια περιοχή της οποίας η ασφάλεια διακυβεύεται από πληθώρα κρίσεων και απειλών, πολλές από τις οποίες ξεπερνούν την έννοια της κρατικής οντότητας και η αντιμετώπισή τους είναι εφικτή μόνο με τη σημαντική συνεργασία σε περιφερειακό και διεθνές επίπεδο.

Ο αρχηγός των ακροδεξιών και εθνικιστών ΑΝΕΛ, Υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος, φίλος των Αμερικανών και των Ισραηλινών δεν κρύβει τα λόγια του.

Ο εργαζόμενος λαός μας πρέπει να προετοιμαστεί να αντιμετωπίσει το γεγονός όχι μόνο της έμμεσης, αλλά και της άμεσης εμπλοκής των Ελληνικών Στρατιωτικών Δυνάμεων!

Η πολεμική συνεργασία μεταξύ Ελληνικού και Ισραηλινού κράτους, που άρχισε επί κυβέρνησης Κ.Καραμανλή και συνεχίστηκε από όλες τις αστικές μνημονιακές κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εκφράζει τα στρατηγικά συμφέροντα της ελληνικής αστικής τάξης.

Δεν περιορίζεται στην συνεργασία των βιομηχάνων και του καθηγητικού κατεστημένου επιδιώκοντας το κοινό κέρδος στους τομείς Πολέμου-Καταστολής.

Γίνεται Επιθετικός Άξονας μεταξύ των κρατών Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ-Αιγύπτου για να εξασφαλίσουν τον έλεγχο της Ανατολικής Μεσογείου. Είναι ένας Ιμπεριαλιστικός Άξονας Πολέμου που εκφράζει τα συμφέροντα των επιχειρηματικών που ενεργοποιούνται στον τομείς ενέργειας-θαλάσσιων μεταφορών-κατασκευαστικού τομέα κλπ και απαιτεί τον αναβαθμισμένο ρόλο των αρχουσών τάξεων σε οικονομικό-πολιτικό- στρατιωτικό επίπεδο.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προωθεί την ΕΝΕΡΓΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Το τελευταία χρόνια δεν καταγράφεται μόνο η παροχή διευκολύνσεων, οι βάσεις, η παροχή πληροφοριών αλλά πρωτίστως η ΣΥΝΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ -άσκηση ΗΝΙΟΧΟΣ, Noble Dina, «ΝΕΜΕΣΙΣ», «Αργοναύτης» και τόσες άλλες.

Η εκπαίδευση της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, της Αεροπορίας Στρατού, των Ειδικών Δυνάμεων σε περιβάλλον ερήμου -με ασκήσεις στο Ισραήλ, στην Ιορδανία-, αλλά και νε εφαρμογή των Δογμάτων Πολέμου-Καταστολής. 

Οι ελληνικές κυβερνήσεις έχουν Πολεμική Εμπλοκή: 

Με την παρουσία πλοίων του ελληνικού πολεμικού Ναυτικού στα χωρικά ύδατα του Λιβάνου, στο πλαίσιο της διεθνούς επιχείρησης “UNIFIL”, που ακολούθησε τη βάρβαρη ισραηλινή επίθεση στο Νότιο Λίβανο και το βομβαρδισμό της Βηρυτού. Έχοντας ως αποστολή την εφαρμογή της απόφασης 1701 του ΟΗΕ, η οποία προέβλεπε την απαγόρευση επανεξοπλισμού της Χεζμπολάχ. Η Ναυτική Δύναμη που συγκροτήθηκε MARITIME TASK FORCE εκτελεί περιπολίες και διενεργεί ελέγχους στον θαλάσσιο και εναέριο χώρο έξω από τα χωρικά ύδατα του Λιβάνου (12 νμ.).

Γίνεται εύκολα κατανοητό από όλους ότι το ελληνικό κράτος επιτελεί ρόλο χωροφύλακα στην Ανατολική Μεσόγειο. Και τον ρόλο αυτό αναλαμβάνουν οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις όχι εξαιτίας της εξάρτησης του αστικού κατεστημένου, αλλά γιατί διεκδικεί την αναβάθμιση του ρόλου του, γιατί έχει πολλά ιδία οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα να εξυπηρετήσει…

ΝΑ ΞΕΣΗΚΩΘΟΥΜΕ-ΚΙΝΗΜΑ ΜΑΖΙΚΟ ΜΑΧΗΤΙΚΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΟ ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟ

Η αποτροπή των ιμπεριαλιστικών σχεδίων, η πάλη απέναντι στους πολέμους των κεφαλαιοκρατών και των αστικών ανταγωνισμών, αποκτά σήμερα –ξανά- ζωτική σημασία, καθώς η απειλή είναι κάτι παραπάνω από ορατή.

Η πάλη για την απομάκρυνση όλων των βάσεων, αμερικανικών, νατοϊκών και ευρωπαϊκών, η μη συμμετοχή σε κανενός είδους νέες δυνάμεις άμεσης επέμβασης και ευρωστρατούς, η διάλυση το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, αποτελεί αδήριτη ανάγκη για την επιβίωση του λαού και για το δικαίωμά του στην επόμενη μέρα.

ΟΥΤΕ ΓΗ ΟΥΤΕ ΝΕΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ !

ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ

ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΟΠΛΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΙΣΘΟΦΟΡΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΩΝ

ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ Ο ΑΞΟΝΑΣ  ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΙΣΡΑΗΛ-ΑΙΓΥΠΟΥ-ΚΥΠΡΟΥ

Να κλιμακώσουμε την πάλη ενάντια στην κυβέρνηση των Μνημονίων και της αντεργατικής επίθεσης, της κλοπής των κόπων μιας ζωής και των ιδιωτικοποίησεων, των δογμάτων Πολέμου -Καταστολής που στοχοποιούν τους εργαζόμενους ως Εσωτερικό Εχθρό, του Πολέμου και της συμμετοχής σε βομβαρδισμούς και επεμβάσεις.

Με κίνημα εργατικό, διεθνιστικό, που θα ενώσει τους εργαζόμενους σε Αιγαίο και Μεσόγειο, μαζί με τους πρόσφυγες και τις μειονότητες.

Κίνημα που θα Αντιπαλέψει τα ¨εθνικά¨συμφέροντα της άρχουσας τάξης και το Μεγαλοϊδεατισμό της.

Που θα παλέψει για τα κοινά μας εργατικά δικαιώματα και την ικανοποίηση των αναγκών του κόσμου της εργασίας. Αμφισβητώντας από εργατική, αντικαπιταλιστική, ανατρεπτική σκοπιά τον αστικό κόσμο της Βαρβαρότητας και των Πολέμων, του σύγχρονου Ολοκληρωτισμού του κεφαλαίου, την Εκμετάλλευση και την Καταπίεση.

Ο Ελληνικός Στρατός είναι το ΝΑΤΟ. Πολεμά και Δολοφονεί. Είναι Συνυπεύθυνος-Συνένοχος στα ιμπεριαλιστικά εγκλήματα. Έτσι απαιτούν τα συμφέροντα που εξυπηρετεί, τα συμβόλαια και τα κέρδη του Κόκκαλη, του Λάτση, του Βαρδινογιάννη, όλων των αδίστακτων Ελλήνων επιχειρηματιών! 

Καλούμε τους φαντάρους και το μόνιμο προσωπικό να Αρνηθούν την συμμετοχή τους σε Ασκήσεις και επεμβάσεις.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437

diktiospartakos.blogspot.com

Διαβάστε τα κείμενα που ακολουθούν:

Λύσσαξαν Φασίστες και Μιλιταριστές! Τι δούλεια έχουν οι Ειδικές Δυνάμεις στην Ιορδανία;http://diktiospartakos.blogspot.gr

ΟΙ ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΣΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟΥ http://diktiospartakos.blogspot.gr

Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ ΒΑΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΩΝ ΦΟΝΙΑΔΩΝ ΙΣΡΑΗΛ-ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-Ε.Ε. http://diktiospartakos.blogspot.gr

 

diktiospartakos