Απεργία σήμερα στους προβλήτες II και ΙΙΙ της Cosco, στο λιμάνι του Πειραιά

Για άλλη μια φορά οι εργάτες  στις προβλήτες II και ΙΙΙ της Cosco, στο λιμάνι του Πειραιά. ξεκινούν απεργιακή κινητοποίηση διεκδικώντας, δικαιώματα που θα έπρεπε να είναι αυτονόητα.Χτες απόφαση του Πρωτοδικείου έκρινε παράνομη την απεργία που είχε εξαγγείλει το σωματείο τους, η Ένωση Εργαζομένων στη Διακίνηση Εμπορευματοκιβωτίων στο λιμάνι του Πειραιά (ΕΝΕΔΕΠ), -με το πρόσχημα ότι δεν προηγήθηκε  διαδικασία δημόσιου διαλόγου (!) ανάμεσα στο σωματείο και την εργοδοσία,
Σήμερα η απεργία που ξεκινάει σήμερα στις 6 π.μ., έχει την κάλυψη του Εργατικού Κέντρου Πειραιά..

Σε ανακοίνωση της ΕΝΕΔEΠ αναφέρει:

Νόμος είναι το δίκιο μας

«Οι εργαζόμενοι στους προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ του ΣΕΜΠΟ στο Ικόνιο, συνεχίζουμε μαζικά και αποφασιστικά τον αγώνα μας για την υπογραφή ΣΣΕ με αυξήσεις.

Η προσπάθεια της εργοδοσίας που αξιοποιεί όλα τα μέσα για να διασπάσει τους εργαζόμενους θα πέσει στο κενό.

Ούτε  εργοδοτικά σωματεία ούτε δικαστήρια μπορούν να κάμψουν την αποφασιστικότητα μας για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων μας.

Η απόφαση του Πρωτοδικείου Πειραιά να κρίνει ως παράνομη την απεργία μας δεν πτοεί κανέναν.

Νόμος είναι το δίκιο μας. Νόμος μας είναι η υπογραφή ΣΣΕ με συγκροτημένα ασφαλιστικά δικαιώματα. Νόμος είναι να γυρνάμε στα σπίτια μας σώοι και αξιοπρεπείς.

Η κυβέρνηση έχει πολύ σοβαρές ευθύνες που έχει απελευθερώσει τα χέρια της εργοδοσίας, με δεσμεύσεις απέναντι σε Cosco, ΣΕΠ ΑΕ, Dport και εργολάβους. Συνεχίζουν να μην υπογράφουν ΣΣΕ αξιοποιώντας το δικό της μόρφωμα για να σαμποτάρει την υπογραφή ΣΣΕ.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συμμετάσχουν πιο μαζικά και αποφασιστικά στον αγώνα μας για την υπογραφή ΣΣΕ, για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων μας.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους της περιοχής, εργατικά σωματεία, να εκφράσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους.

Τωρα όλοι μαζί σαν μια γροθιά δίνουμε τη μάχη της απεργιακής περιφρούρησης.

Συνεχίζουμε πιο δυναμικά, πιο αποφασιστικά  τον αγώνα μας:

– Υπογραφή ΣΣΕ με αυξήσεις

– 6μελη πόστα

– Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους τους εργαζόμενους».

tsak-giorgis