Πέντε χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα

Αποτέλεσμα εικόνας για Παύλου Φύσσα

Ξεκινούν οι εκδηλώσεις του Αντιφασιστικού Σεπτέμβρη από την οικογένεια του Παύλου Φύσσα και τους φίλους του, με αφορμή την συμπλήρωση πέντε χρόνων από τη δολοφονία του.

Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν στις 15 Σεπτέμβρη και όπως κάθε χρόνο στο νέο χώρο των Λιπασμάτων του Δήμου Κερατσινίου – Δραπετσώνας, θα πραγματοποιηθεί μεγάλη συναυλία με τίτλο 5 ΧΡΟΝΙΑ #ΣΙΓΑ_ΜΗ_ΦΟΒΗΘΩ όπου συμμετέχουν καλλιτέχνες από όλο το μουσικό φάσμα, για να καταλήξουν στις 18/9 – ήμερα μνήμης της δολοφονίας του Παύλου- με την κεντρική αντιφασιστική πορεία που ξεκινάει από το μνημείο του στο Κερατσίνι. Φέτος η πορεία θα οδηγηθεί μέσα από τις γειτονίες του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας με κατάληξη τα γραφεία των δολοφόνων στον Πειραιά.

Τα έσοδα της συναυλίας θα διατεθούν για την κάλυψη των εξόδων της πολιτικής αγωγής στη δική της Χρυσής Αυγής που οδεύει στο τέλος της.

Στο κάλεσμα η «Οικογένεια και φίλοι του Παύλου Φύσσα» μεταξύ άλλων αναφέρουν:

«Αυτονόητο για μας είναι ότι σε κάθε περίπτωση οι αγώνες δίνονται στον τόπο και στον χρόνο που διαμόρφωσαν οι ιστορικές συγκυρίες και όχι σε τόπο και σε χρόνο που καθένας ή κάποιοι μεμονωμένα κρίνουν προς το πολιτικό συμφέρον τους. Ομοίως είναι τουλάχιστον αφελές να πει κανείς ότι το “κεντρικοπολιτικό” κρίνεται με βάση τη χωρική έννοια του όρου, και όχι από τα γεγονότα που σηματοδοτούν τις πολιτικές πράξεις.

Το γεγονός που αποκλειστικά νοηματοδότησε την 18/9 είναι η δολοφονία του Παύλου στο Κερατσίνι.

Τα υπόλοιπα γεγονότα έρχονται να αποδείξουν ότι ο Πειραιάς συνεχίζει να αποτελεί το κέντρο των εξελίξεων και ότι εκεί πρέπει να τελειώσουμε με τους φασίστες.

Η κοινωνία του Πειραιά, του Κερατσινίου, της Νίκαιας, του Κορυδαλλού, του Περάματος λειτούργησε και λειτουργεί σαν δοκιμαστικός σωλήνας για το πείραμα του μοντέρνου εκφασισμού από τους νεοναζί και τους υποστηρικτές τους, που πλέον εστίασαν όλες τους τις δυνάμεις για να κρατηθούν τόσο στον δρόμο όσο και εκλογικά».

Το κάλεσμα καταλήγει «Τέλος, να επισημάνουμε ότι με κανένα τρόπο δεν συνδεόμαστε με την ΚΕΕΡΦΑ και τις εκδηλώσεις της, και ειδικότερα τη συναυλία και το συλλαλητήριο στην Αθήνα στις 15/9, παρότι αυτή επιχειρεί για ακόμα μία χρονιά να παραπλανήσει ως προς τη δήθεν συμμετοχή μας στις δράσεις της, τόσο τους καλλιτέχνες που συμμετέχουν, όσο και το αντιφασιστικό κίνημα και τον κόσμο που θέλει να μας στηρίξει».

artinews.gr