Επίθεση χρυσαυγιτών σε δημοσιογράφο καταγγέλλει σωματείο εργαζομένων της COSCO

Απρόκλητη επίθεση από ομάδα εργαζόμενων με επικεφαλής «γνωστό χρυσαυγίτη» σε δημοσιογράφο του τηλεοπτικού σταθμού «Έψιλον», και μάλιστα μπροστά σε άνδρες του Λιμενικού, καταγγέλλει η Ένωση Εργαζομένων στη Διακίνηση Εμπορευματοκιβωτίων στις προβλήτες του Πειραιά (ΕΝΕΔΕΠ), ενώ η απεργία των εργαζόμενων στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ βρίσκεται σε εξέλιξη. «Η τρομοκρατία δεν θα περάσει» τονίζει το ΚΚΕ.

Υπενθυμίζεται πως οι εργαζόμενοι απεργούν διεκδικώντας, μεταξύ άλλων, την υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας, με την απεργία που είχε προκηρύξει η ΕΝΕΔΕΠ να έχει κηρυχθεί ως παράνομη, ενώ 24ωρη απεργία έχει προκηρύξει και το Εργατικό Κέντρο Πειραιά.

 

Σύμφωνα με την καταγγελία της ΕΝΕΔΕΠ, ομάδα «που έφυγε από την κλίκα των εργοδοτικών- απεργοσπαστών, και με επικεφαλής το γνωστό χρυσαυγίτη Μεγαλοοικονόμου Νίκο», επιτέθηκαν σε δημοσιογράφο του τηλεοπτικού σταθμού «Έψιλον» που βρισκόταν στο σημείο για να καλύψει το γεγονός της απεργίας.

 

Διαβάστε την καταγγελία της ΕΝΕΔΕΠ:

 

«Η επίθεση ξεκίνησε από ομάδα που έφυγε από την κλίκα των εργοδοτικών – απεργοσπαστών και με επικεφαλής το γνωστό χρυσαυγίτη Μεγαλοοικονόμου Νίκο, που είναι και μέλος του δήθεν Σωματείου της Χρυσής Αυγής στη Ν/Ζώνη.
Παρά το γεγονός ότι η επίθεση έγινε μπροστά στους λιμενικούς, αυτοί άφησαν το δράστη να διαφύγει. Η ευθύνη της κυβέρνησης, του κράτους και των υπευθύνων της λιμενικής δύναμης είναι τεράστια.
Και με αυτό το περιστατικό επιβεβαιώνεται ότι θέλουν το λιμάνι του Πειραιά να είναι ένα εργασιακό γκέτο όπου θα τραμπουκίζονται εργαζόμενοι, συνδικαλιστές, δημοσιογράφοι χωρίς καμιά συνέπεια.
Δεν θα τους περάσει».
To Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ εξέδωσε την εξής ανακοίνωση για την εργοδοτική και κρατική βία σε βάρος των απεργών της COSCO:

 

«Μετά την αποτυχία της εργοδοσίας να κάμψει τον αγώνα των εργαζομένων στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ στο Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων, με απαράδεκτες δικαστικές αποφάσεις, επιστρατεύθηκαν σήμερα τα φασιστοειδή, με την ανοχή των δυνάμεων καταστολής, καθώς και ο ΣΕΒ που έσπευσε να αμφισβητήσει ακόμη και το δικαίωμα στις κινητοποιήσεις του σωματείου, καλώντας το κράτος να παρέμβει και τους εργαζόμενους να πουν κι «ευχαριστώ» για τις απαράδεκτες συνθήκες δουλειάς.
Είναι προφανές ότι έχει κινητοποιηθεί ένας ολόκληρος μηχανισμός του κράτους και της μεγαλοεργοδοσίας, προκειμένου να μπει στο στόχαστρο το δικαίωμα στην απεργία, αξιοποιώντας το νομοθετικό πλαίσιο που έχουν διαμορφώσει οι κυβερνήσεις, σημερινή και προηγούμενες.
Η τρομοκρατία δεν θα περάσει. Οι εργαζόμενοι θα οργανώσουν πιο αποφασιστικά τον αγώνα και την αλληλεγγύη τους σε κάθε χώρο δουλειάς και με τη μαζική τους συμμετοχή στις κινητοποιήσεις των επόμενων ημερών στη Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα, για αυξήσεις στους μισθούς και αξιοπρεπείς συνθήκες δουλειάς, ενάντια στην εργοδοτική και κρατική βία, καθώς και στα ψέματα της κυβέρνησης, που από τη μία μεριά κοροϊδεύει ότι δήθεν προστατεύει τους εργαζόμενους και από την άλλη τσακίζει τα δικαιώματά τους».

thepressproject.gr