Θεσσαλονίκη: Πλιάτσικο και ζημιές σε παραλιακά μαγαζιά από μερίδα διαδηλωτών κατά της συμφωνίας των Πρεσπών

Έσπασαν τραπέζια και καρέκλες, τα έβαλαν με πελάτες των καταστημάτων, πήγαν να κάνουν πλιάτσικο σε καταστήματα και περίπτερα.

Αυτά έκανε μία ομάδα αγνώστων, που πετάχτηκε από την πορεία για τη Μακεδονία, σε καταστήματα της παραλιακής λεωφόρου Νίκης της Θεσσαλονίκης, ενώ σε ένα περίπτερο επί της οδού Μητροπόλεως, πήγαν να κάνουν πλιάτσικο κλέβοντας μπύρες.

Αυτόπτες μάρτυρες είπαν στο newreport.gr, ότι μία ομάδα δέκα περίπου αγνώστων, πέρασε με… φόρα από την παραλιακή λεωφόρο Νίκης και με «τσαμπουκά» αναποδογύρισε τραπέζια από τις καφετέριες, διώχνοντας τους πελάτες, ενώ μία άλλη ομάδα που τα μέλη της ήταν «αναψοκοκκινισμένα» πήγαν να κάνουν πλιάτσικο σε περίπτερο του κέντρου, απειλώντας τον ιδιοκτήτη ότι θα του το σπάσουν αν δεν τους δώσει τσάμπα μπύρες! Εκείνη τη στιγμή επενέβησαν περαστικοί και έσωσαν την κατάσταση.

Όλη αυτή την ώρα, ακούγονταν σειρήνες της αστυνομίας και αυτές ήταν που ουσιαστικά απέτρεψαν τα χειρότερα στο ιστορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης, με ανθρώπους να τρέχουν να σωθούν τόσο από την αστυνομία, όσο και από τη μανία των άγνωστων δραστών.

newreport.gr