Φόβοι για επανάληψη του «Κέμνιτζ» μετά τις συλλήψεις Αφγανών

Το θύμα και ένας δεύτερος άνδρας ενεπλάκησαν στη διαφωνία και ξέσπασε μία δεύτερη, βιαιότερη, συμπλοκή

Ένας 22χρονος Γερμανός βρήκε τον θάνατο στη διάρκεια της νύκτας στο Κέτεν της Ανατολικής Γερμανίας και δύο Αφγανοί συνελήφθησαν ως ύποπτοι για πιθανή δολοφονία του, ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία. Κατόπιν τούτου πολλοί τοπικοί ιθύνοντες κάλεσαν σε ηρεμία, δύο εβδομάδες μετά τα ανάλογα περιστατικά στην πόλη Κέμνιτς, που κατέληξαν σε κοινωνικές συγκρούσεις.

«Στο πλαίσιο των ερευνών, δύο Αφγανοί συνελήφθησαν ως ύποπτοι ανθρωποκτονίας. Η συλλογή μαρτυριών και οι έρευνες συνεχίζονται και πραγματοποιούνται προς όλες τις κατευθύνσεις», τονίζεται στην ανακοίνωση της αστυνομίας.

«Οι λόγοι και οι ακριβείς συνθήκες του επεισοδίου δεν είναι ακόμη γνωστοί», προστίθεται στο ίδιο κείμενο

Ο Χολγκερ Σταλκνεχτ, υπουργός Εσωτερικών του κρατιδίου της Σαξωνίας-Άνχαλτ, όπου σημειώθηκε το επεισόδιο, κάλεσε τον τοπικό πληθυσμό να τηρήσει «λογική» στάση.

«Ο θάνατος ενός νεαρού» γερμανικής εθνικότητας «με αγγίζει ιδιαίτερα και λυπούμαι βαθύτατα που συνέβη αυτό», τόνισε ο υπουργός, στέλεχος του συντηρητικού κόμματος CDU της καγκελαρίου Άγκελας Μέρκελ, μιλώντας στο γερμανικό πρακτορείο DPA.

Ο ίδιος υποσχέθηκε πως οι αρχές του κρατιδίου θα θέσουν κάθε μέσο στη διάθεση των ερευνών, προκειμένου να χυθεί φως στο γεγονός.

«Η βία θα πρέπει να καταδικάζεται απ’όπου κι εάν αυτή προέρχεται. Η στιγμή καλεί σε πένθος και περισυλλογή», αναφέρεται στο μήνυμα που ανήρτησε στο Twitter η υπεύθυνη υποθέσεων ενσωμάτωσης του κρατιδίου Σούζι Μέμπεκ.

Σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης, ιδίως την εφημερίδα Die Welt και το τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο MDR, ο 22χρονος Γερμανός υπέκυψε σε εγκεφαλική αιμορραγία έπειτα από βίαια συμπλοκή που σημειώθηκε μεταξύ αυτού και ενός άλλου νεαρού που τον συνόδευε με τους δύο Αφγανούς.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως αφορμή ήταν μία πρώτη διαφωνία, που είχε ξεκινήσει νωρίτερα χθες βράδυ σε ένα γήπεδο ανάμεσα σε μία έγκυο γυναίκα και τρεις Αφγανούς σχετικά με την πατρότητα του παιδιού.

Το θύμα και ένας δεύτερος άνδρας ενεπλάκησαν στη διαφωνία και ξέσπασε μία δεύτερη, βιαιότερη, συμπλοκή, προσθέτουν τα ίδια μέσα. Σήμερα, δεκάδες κάτοικοι άρχισαν να επισκέπτονται την περιοχή της συμπλοκής και να αφήνουν λουλούδια και να ανάβουν κεριά στο σημείο του δράματος.

thetoc.gr