Να αφεθεί άμεσα ελεύθερος ο Μαξ Τσίρνγκαστ που συνελήφθη από το καθεστώς Ερντογάν

Ο Αυστριακής καταγωγής φοιτητής Μαξ Τσίρνγκαστ, συνελήφθη μεταξύ άλλων τα ξημερώματα της Δευτέρας στην Άγκυρα απο την αντιτρομοκρατική υπηρεσία κατηγορούμενος για «υποστήριξη τρομοκρατικής οργάνωσης».

Ο Μαξ είναι βασικός αρθρογράφος στο γερμανικό αριστερό περιοδικό re.volt, –με το οποίο η εφημερίδα μας, το ΠΡΙΝ συνεργάζεται τακτικά– και διαμένει τα τελευταία χρόνια στην Τουρκία καθώς σπουδάζει πολιτικές επιστήμες στο πανεπιστήμιο της Άγκυρας. Με βάση τη λογική του καθεστώτος Ερντογάν το να σπουδάζει κανείς πολιτικές επιστήμες και να αρθρογραφεί σε αριστερό περιοδικό αρκεί για να κατηγορηθεί ως τρομοκράτης.

Η εντεινόμενη επίθεση του καθεστώτος Ερντογάν ενάντια στα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες φαίνεται πως δεν έχει όριο.

Οι συνεχείς επιθέσεις στην αριστερά, οι συλλήψεις αγωνιστών, το φίμωμα του τύπου, η αστυνομοκρατία και το κλίμα αυταρχισμού, η καθημερινή καταστολή, η απαγόρευση συγκεντρώσεων και διαδηλώσεων, αποτελούν την εικόνα μιας χώρας όπου έχει καταργηθεί κάθε δημοκρατικό δικαίωμα και όπου καταστέλλεται κάθε αντιπολιτευόμενη φωνή.

Ως εφημερίδα εκφράζουμε τη διεθνιστική μας αλληλεγγύη στο συνάδελφο και σύντροφο Max Zirngast καθώς και  στη  μαχόμενη αριστερά και το κίνημα της Τουρκίας.

Δυναμώνουμε τον αγώνα μας για να σταματήσει κάθε δίωξη και απαγόρευση στη γειτονική χώρα, στα συνδικάτα και τις οργανώσεις, στο κίνημα και τους αγωνιστές του.

prin.gr