Αντιφασιστικός Σεπτέμβρης: οι δύο διαδηλώσεις στο Κερατσίνι (18/9) και η συνέχεια

H Οργάνωση Μαχητικού Αντιφασισμού συμμετείχε την Τρίτη 18/9 με οργανωμένο μπλοκ στην αντιφασιστική διαδήλωση στο Κερατσίνι, από το μνημείο του Π. Φύσσα έως τα τοπικά γραφεία – γιάφκα των φασιστών στον Πειραιά, καθώς επίσης και ένα δεύτερο κλιμάκιο μας συμμετείχε στην διαδήλωση που καλούσε το ΠΑΜΕ, στα πλαίσια των εκδηλώσεων για τα 5 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής.

Σημειώνουμε ότι την προηγούμενη εβδομάδα, στα πλαίσια του σχεδίου της οργάνωσης για έναν Αντιφασιστικό Σεπτέμβρη, η ΟΡ.Μ.Α. οργάνωσε και πραγματοποίησε τοπική διαδήλωση προς τα γραφεία της Χ.Α. στην Σαλαμίνα (12/9) και πολιτική εκδήλωση – συζήτηση στην πλατεία Κοραή στον Πειραιά, επίσης απέναντι από τα γραφεία της Χ.Α.

Κρίνουμε ότι η σύγκρουση με τις τελευταίες τοπικές οργανώσεις της Χρυσής Αυγής πρέπει να δημιουργήσει ένα δίκτυο αγωνιστών του ταξικού εργατικού κινήματος. Σε Σαλαμίνα – Πέραμα, Πειραιά, Άλιμο – Νότια Προάστια, Μαρούσι – Νέο Ηράκλειο και Βόρεια προάστια δεν τσακίζουμε μόνο τους δολοφόνους του Παύλου Φύσσα, αλλά συγκρουόμαστε με την ανασυγκρότηση της ρατσιστικής και εθνικιστικής ακροδεξιάς.

Επόμενες τοπικές αντιφασιστικές διαδηλώσεις:

  • Μαρούσι, Τετάρτη 19/9, Σταθμός ΗΣΑΠ 7μμ.
  • Άλιμος, Πέμπτη 20/9, Λεωφ. Ελευθερίας & Θουκυδίδου 7μμ.

Επίσης, η πρόσφατη ενέδρα των υπολειμμάτων των ναζιστών στο Πέραμα δε θα μείνει αναπάντητη. Θα διαλύσουμε τις τελευταίες τοπικές οργανώσεις της φασιστικής συμμορίας και θα κλείσει η γιάφκα του δήθεν σωματείου του Αγ. Νικολάου στο Πέραμα. Μια πρώτη απάντηση θα δοθεί το Σάββατο 22/9 στις 12μμ με αντιφασιστική συγκέντρωση στα Καραβάκια Σαλαμίνας και περιοδεία στην πόλη του Περάματος.

ormantifa