Δείτε καλά αυτές τις δύο φωτογραφίες

Είναι τοις πάσι γνωστό πως το πρώτο πράγμα που κάνει η Αστυνομία όλων των χωρών του κόσμου μόλις φτάσει σε κάποια σκηνή εγκλήματος είναι να την αποκλείσει με τη γνωστή κόκκινη ριγέ ταινία, ώστε να μην υπάρξει κάποια παρέμβαση τρίτου που θα μπορούσε να αλλοιώσει εκούσια ή ακούσια οποιοδήποτε στοιχείο ή ακόμη και να το εξαφανίσει για τους δικούς του λόγους. 

Δεν συνέβη ωστόσο το ίδιο και στην υπόθεση του «κοσμηματοπώλη» της Γλάδστωνος που μαζί με άλλα άτομα χτύπησαν μέχρι θανάτου τον 33χρονο Ζακ Κωστόπουλου και για πραγματικούς λόγους που, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα. 

Στην περίπτωση αυτή, οι Αστυνομικοί που ήταν παρόντες και προτίμησαν να παραμείνουν απλοί αυτόπτες μάρτυρες περιμένοντας πότε θα τελειώσουν τα ανεξάντλητα αποθέματα παλιανθρωπιάς των δραστών για να παραλάβουν στη συνέχεια και οι ίδιοι τη σκυτάλη της κτηνωδίας, όχι μόνο δεν απέκλεισαν το σημείο, όχι μόνο δεν συνέλαβαν τον δράστη «κοσμηματοπώλη» και τους ελεεινούς συνεργούς του αλλά του επέτρεψαν και να… σκουπίσει τα στοιχεία κάτι που, σε οποιαδήποτε Αστυνομία του κόσμου θα συνεπαγόταν το άμεσο εξωπέταγμα τους από το Σώμα και φυσικά και τη Διοικητική τους Δίωξη ίσως και την Ποινική.

Στην Ελλάδα όμως τού 2018 ούτε και αυτό συνέβη και ακόμη μεγαλύτερη εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως, παρότι για το συγκεκριμένο έγκλημα χύθηκαν ήδη ποτάμια διαδικτυακής «μελάνης», ούτε ένα ΜΜΕ, ούτε ένας δημοσιογράφος δεν βρέθηκε να το επισημάνει. 

Στη δεξιά φωτογραφία εμφανίζεται το σημείο του εγκλήματος …αποκλεισμένο από τις κόκκινες κορδέλες αφού όμως ο «κοσμηματοπώλης» έχει ήδη εξαφανίσει κάθε στοιχείο με την πορτοκαλιά σκουπίτσα του…

Γι’ αυτές τις δυο αυτές εικόνες, τόσο η ηγεσία της ΕΛΑΣ όσο και το Υπ. Προστασίας του Πολίτη οφείλουν να δώσουν κάποιες εξηγήσεις.

write-in.gr