Κάλεσμα σε Συγκέντρωση και Πορεία για τον Ζακ Κωστόπουλο

Την Παρασκευή το μεσημέρι δολοφονήθηκε ο Ζακ Κωστόπουλος, gay οροθετικός ακτιβιστής και drag queen γνωστη ως Zackie Oh. Δολοφονήθηκε στην Ομόνοια από δυο μάτσο τύπους με τη συμβολή της αστυνομίας που ενώ ήταν αναίσθητος στο πάτωμα του έβαλε χειροπέδες και τον χτύπησε.

Από την πρώτη στιγμή της δολοφονίας τα media παραποίησαν τα πάντα, δημιούργησαν μια ιστορία που βασίζεται σε αυτά που είπε ο δολοφόνος-ιδιοκτήτης του κοσμηματοπωλείου στο οποίο έγινε ο ξυλοδαρμός-δολοφονία.
Τα βίντεο δείχνουν ξεκαθαρα τι γίνεται και παρόλα αυτά η δικογραφία δεν αναφέρει τίποτα για ξυλοδαρμό, η ιατροδικαστική εξέταση δεν βρίσκει ξεκάθαρα ποια είναι η αιτία του θανάτου και τα media συνεχίζουν την παραπληροφόρηση και την στοχοποίηση του Ζακ ως πρεζάκι και ληστή. Είμαστε εξοργισμένες.
 Η ματσαρία, τα αφεντικά, οι μπάτσοι, οι δικαστές και το κράτος δολοφόνησαν τον Ζακ.Αυτό δεν θα μείνει έτσι. Όλες εμείς, οι πουστάρες, τα τραβέλια, τα πρεζάκια, οι οροθετικοί θα βγαίνουμε κάθε μέρα στο δρόμο μέχρι να τιμωρηθούν όλοι οι υπεύθυνοι και να μπορούμε να κυκλοφορούμε ελεύθερα.
Τα αφεντικά στην Ομόνοια μας θυμίζουν τα αφεντικά στην Μανωλάδα, οι μπάτσοι μας θυμίζουν τον Αλέξη, και ο φασισμός τους τον Παύλο Φύσσα.
Ο θάνατος έχει πολλές εκφάνσεις: Πολιτικός. Κοινωνικός. Ταξικός. Οικογενειακός. Καθημερινός. Δημοσιογραφικός. Και αυτός ο θάνατος δεν θα μείνει έτσι.
Αν δεν βγούμε τώρα στους δρόμους, πότε θα βγούμε;
Καλούμε συλλογικότητες, σωματεία και ατομικότητες σε συγκέντρωση στην πλατεία Ομονοίας την Τετάρτη 26/9 στις 18.00 και στη συνέχεια σε πορεία διαμαρτυρίας προς το Σύνταγμα.

Για τον Ζακ.


ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΛΗΣΤΕΙΑ – ΜΠΑΤΣΟΙ ΚΙ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΚΑΝΑΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ
ΟΡΓΗ ΚΑΙ ΛΥΣΣΑ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΜΑΓΑΖΙ – ΤΟΝ ΖΑΚ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙ
ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ Η ΑΥΤΟΔΙΚΙΑ – ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥΣ ΤΟ ΟΠΛΙΣΕ Η ΤΟΞΙΚΟΦΟΒΙΑ
ΑΔΕΡΦΕΣ, ΠΡΕΖΑΚΙΑ, ΤΡΑΝΣ, ΟΡΟΘΕΤΙΚΟΙ, ΣΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ ΘΑ ΣΤΗΣΟΥΜΕ ΓΙΟΡΤΗ
Η ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ΣΑΣ ΧΤΙΖΕΤΕ ΜΕ ΑΙΜΑ – ΑΠΑΝΑΝΤΙ ΣΤ’ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΩΜΕΝΑ
ΦΙΛΗΣΥΧΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ, ΜΠΑΤΣΟΙ ΚΑΙ ΝΑΖΙ – ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝΕ ΜΑΖΙ
ΛΕΣΒΙΕΣ, ΠΟΥΣΤΑΡΕΣ, ΙΕΡΙΕΣ ΤΟΥ ΑΙΣΧΟΥΣ – ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΕΡΗΦΑΝΑ Η ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ
Η ZACKIE ΖΕΙ, ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΝΑΖΙ
ΗΤΑΝΕ ΚΑΙ ΖΑΚ, ΗΤΑΝΕ ΚΑΙ ZACKIE, ΣΤΟΥΣ ΝΟΙΚΟΚΥΡΑΙΟΥΣ ΘΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΓΚΑΖΑΚΙ

Πρωτοβουλιακό Κάλεσμα για τον Ζακ Κωστόπουλο/Zackie Oh

athens.indymedia.org