Φόβος και βαρβαρότητα ακόμα και την ύστατη στιγμή

Στο βίντεο που αποκαλύπτει σήμερα η «Εφ.Συν.» και δείχνει την αστυνομική βία στο ακίνητο σώμα του Ζακ Κωστόπουλου διακρίνεται καθαρά ότι όλες οι κινήσεις των αστυνομικών γίνονται με τα πόδια.

Πέρα από την «αυθόρμητη» και συνηθισμένη αστυνομική βιαιότητα, αξίζει να υποσημειώσουμε ότι ο βασικός λόγος που δεν αγγίζουν τον αιμόφυρτο άνθρωπο είναι ο φόβος! Ο φόβος για το αίμα ενός ανθρώπου που πιθανότητα φέρει το «στίγμα» του οροθετικού.

Δυστυχώς ούτε και οι προστάτες του νόμου δεν έχουν ή δεν ενδιαφέρονται να έχουν την κατάλληλη ενημέρωση για τον «μπαμπούλα» του HIV και προτιμούν να ποδοπατούν και να σπρώχνουν με τις αρβύλες έναν μισοπεθαμένο αντί -στον βαθμό που τόσο πολύ τρομάζουν- να φορέσουν ένα γάντι και να λειτουργήσουν με κάποια έστω ίχνη ανθρωπιάς.

Τη σκηνή αυτή δυστυχώς την έχουμε δει συχνά όταν συλλαμβάνεται ένας χρήστης ουσιών ή κάποιος που λόγω εμφάνισης δημιουργεί υποψίες για το «στίγμα».

Κι εδώ είναι πλέον επιτακτική η ανάγκη να ενημερωθούν επιτέλους οι αστυνομικοί και να λάβουν τις αναγκαίες οδηγίες ειδικά όταν έχουν να κάνουν με ανήμπορους και ευάλωτους ανθρώπους.

Να τελειώνουμε οριστικά με την κατάπτυστη διάταξη Λοβέρδου- Γεωργιάδη που γύρισε τόσο πίσω την Ελλάδα σε έναν απολύτως βάρβαρο τρόπο αντιμετώπισης ανήμπορων ανθρώπων.

Ο Ζακ ακόμα και στις τελευταίες του στιγμές γεύτηκε και την τελειωτική βία μιας απάνθρωπης συμπεριφοράς. Δυστυχώς, ακόμα κι ο διασώστης του ΕΚΑΒ που στέκεται δίπλα στους αστυνομικούς και φοράει τα γάντια του δεν έσπευσε να απαλύνει έστω την ύστατη στιγμή ενός νέου ανθρώπου που έσβηνε ανάμεσα σε αρβύλες δεμένος πισθάγκωνα…

efsyn.gr