3.000€ πρόστιμο στο Μετρόπολις για ακροδεξιά εκπομπή του Παπαζαφειρίου

Υψηλό πρόστιμο στο ραδιοφωνικό σταθμό Μετρόπολις επέβαλε το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, βάζοντας στο μικροσκόπιο μια συγκεκριμένη περσινή εκπομπή του Κώστα Παπαζαφειρίου. Στη ραδιοφωνική εκπομπή «Παρέμβαση» που μεταδόθηκε από τον αθλητικό ραδιοσταθμό πριν από έναν χρόνο, ο παρουσιαστής έβγαλε στον αέρα δηλώσεις του Ηλία Κασιδιάρη, ενώ στη συνέχεια καταφέρθηκε με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς για διάφορους πολιτικούς. Το αποκορύφωμα ήταν όταν ο ίδιος ο παρουσιαστής έθεσε από ραδιοφωνικού αέρα ζήτημα τιμωρίας των πολιτικών και ζήτησε τη λειτουργία εκτάκτων στρατοδικείων.

Η ανεξάρτητη αρχή επιλήφθηκε το θέματος κατόπιν καταγγελίας ιδιώτη στη συνεδρίαση της 27ης Ιανουαρίου. Στη συνεδρίαση  δεν εμφανίστηκε εκπρόσωπος του ραδιοφωνικού σταθμού, παρότι είχε προσκληθεί. Λαμβάνοντας υπόψη του εκτενή απομαγνητοφώνηση της εν λόγω ραδιοφωνικής εκπομπής, έκρινε ότι «πρόκειται περί εμπαθούς εκπομπής, με υποτίμηση όλων των ως άνω προσώπων, η οποία έγινε άνευ της επιβαλλομένης νηφαλιότητας και δεν έχει την από το Σύνταγμα επιβαλλομένη ποιότητα».

Ο Κώστας Παπαζαφειρίου είναι επιχειρηματίας και παλαιός παράγοντας του Ηρακλή Θεσσαλονίκης (1999-2007) και διατηρεί τρίωρη εβδομαδιαία ραδιοφωνική εκπομπή στο Αθλητικό Μετρόπολις, το πιο δημοφιλή αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης. Είναι από τις λίγες εκπομπές που φιλοξενεί τακτικά ζωντανές συνέντευξη των φυλακισμένων βουλευτών της Χρυσής Αυγής, με πιο πρόσφατες αυτή του Ηλία Κασιδιάρη στις 18 Ιανουαρίου και αυτή του Χρήστου Παππά στις 28 Δεκέμβρη, ενώ τον Δεκέμβριο του 2013 είχε πραγματοποιήσει εκπομπή για την περιοχή της Ροτόντας κατηγορώντας τους αναρχικούς και τους «λαθρομετανάστες». Φέρεται να έχει σχέση με τον «Σύνδεσμο Εθνικής Ενότητας – πολιτική πρωτοβουλία απόστρατων αξιωματικών», καθώς υπήρξε κεντρικός συντονιστής σε εκδήλωση με τίτλο «Η πατρίδα σε κίνδυνο», το Νοέμβριο του 2014. Η εκπομπή εγκωμιάζεται σε εθνικιστικές σελίδες και ιστολόγια, περιέχει συχνά εθνικιστικά κρεσέντα ενώ διατηρεί έναν στενό κύκλο ακροατών που καλούν και στηρίζουν τις απόψεις του παρουσιαστή.

radiofono.gr