Έκκληση σε αυτόπτες μάρτυρες από τον αδελφό του Ζακ Κωστόπουλου

Την ώρα που οι δικαστικές αρχές επιχειρούν να διαλευκάνουν τις συνθήκες του εγκλήματος και αναμένονται οι ιστολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις του θύματος που θα αποσαφηνίσουν τα αίτια θανάτου, ο αδελφός του Ζακ Κωστόπουλου ζητάει να πέσει άπλετο φως στην υπόθεση και καλεί όποιον γνωρίζει οτιδήποτε να επικοινωνήσει με την οικογένεια.

«Ο αδελφός μου δολοφονήθηκε άγρια στην Ομόνοια. Περνάμε δύσκολες στιγμές, οι οποίες γίνονται ακόμα πιο επίπονες από τις προσπάθειες σπίλωσης της μνήμης του», είπε (ΑΝΤ1) ο Νίκος Κωστόπουλος και τόνισε ότι «τουλάχιστον πλέον όλα τα αποδεικτικά στοιχεία που εμφανίζονται δείχνουν ότι ο αδελφός μου δεν είχε καμία πρόθεση να κλέψει και μπήκε στον χώρο του κοσμηματοπωλείου τρομαγμένος».

«Όλη η οικογένεια θρηνούμε έναν υπέροχο και φιλήσυχο άνθρωπο που είχε αφιερώσει τη ζωή του στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», πρόσθεσε ο αδελφός του 33χρονου ακτιβιστή και τόνισε ότι «ανατριχιάζουμε στη σκέψη ο θάνατός του να προέρχεται από ρατσιστικά κίνητρα».

«Θέλω να παρακαλέσω θερμά όποιον ήταν αυτόπτης μάρτυρας ή έχει οποιοδήποτε στοιχείο να επικοινωνήσει μαζί μας για να αποδοθεί δικαιοσύνη», κατέληξε ο ίδιος.

Υπενθυμίζεται ότι οι ανακριτικές αρχές έχουν ζητήσει από την αστυνομία να τους προσκομίσει οποιοδήποτε βίντεο ή άλλο στοιχείο φτάνει στα χέρια τους ενώ μένουν να ληφθούν οι κρίσιμες καταθέσεις των ανδρών του ΕΚΑΒ που μετέφεραν το θύμα στο νοσοκομείο.

Πληροφορίες: efsyn.gr