Πρόεδρος αστυνομικών υπαλλήλων Αττικής: ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΤΗΝΗ «ΚΑΙ Σ’ ΟΠΟΙΟΝ ΑΡΕΣΕΙ»!!!

Το όνομα αυτού Δημοσθένης Πάκος, πρόεδρος πασών των αστυνομικών υπαλλήλων Αθηνών και περιχώρων. Ο Πάκος, λοιπόν, για όσους δεν το γνωρίζουν μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Ant1, καλεσμένος του …γίγαντα της «έγκυρης» δημοσιογραφίας Ν. Χατζηνικολάου έκανε την εξής δήλωση:

 «Οι συνάδελφοί μου έχουν ήδη καταδικαστεί με όλα όσα ακούγονται. Μιλάνε για λιντσάρισμα, μιλάνε για αποτροπιασμό. Τα αστυνομικά εγχειρίδια δεν λένε τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο από αυτό που έκαναν οι συνάδελφοί μου. Στην προσπάθεια χειροπέδησής του άσκησαν την απολύτως απαραίτητη βία», δήλωσε ανενδοίαστα και με περισσή περηφάνια για τις επιδόσεις τους.

»Όλες οι αστυνομικές πρακτικές λένε το ίδιο πράγμα. Πάνε σε ένα συμβάν, στο οποίο καλούνται να αντιμετωπίσουν ένα άτομο οπλισμένο σε αμόκ. Αυτό τους λένε. Δεν γνωρίζουν τίποτα άλλο. Για να χειροπεδηθεί αυτό το άτομο και να ασφαλιστεί, για να μην τραυματιστεί ο ίδιος ή διερχόμενος πολίτης ή οι ίδιοι, αυτή είναι η πρακτική και σε όποιον αρέσει. Δεν μπορεί να κρίνεται συνεχώς η δράση του αστυνομικού που είναι συγκεκριμένη με βάση την πολιτική ιδεολογία του καθενός που κυβερνάει».

Με μια πρώτη προσέγγιση μπορεί κάποιος να οδηγηθεί εύκολα στο συμπέρασμα ότι είναι διανοητικά καθυστερημένοι και σαδιστές τόσο ο Πάκος όσο και τα 8 ανθρωποειδή που ούρλιαζαν, κλωτσούσαν και σχεδόν αφιονισμένοι προσπαθούσαν να …συντονιστούν, ώστε να «χειροπεδηθεί» και να «ασφαλιστεί» ο Ζαχαρίας Κωστόπουλος, ένας τουλάχιστον μισοπεθαμένος άνθρωπος, σε πλήρη ακινησία, που δεν αντιδρούσε ούτε στο ελάχιστο, ξαπλωμένος μπρούμητα μέσα στα αίματα.

Αυτό το «προσόν» φαίνεται σύμφωνα και με την ομολογία του Πάκου ότι εξασφαλίζει την πλήρη υπακοή σε εντολές, την πλήρη πειθάρχηση σε οδηγίες, έγγραφες και μη. Προσέξτε τι λέει σ’ ένα σημείο: «Τα αστυνομικά εγχειρίδια δεν λένε τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο από αυτό που έκαναν οι συνάδελφοί μου». Μάλιστα. Τα αστυνομικά εγχειρίδια, λοιπόν, σύμφωνα με τον Πάκο καθοδηγούν και εξηγούν πως θα ακινητοποιηθεί και θα «ασφαλισθεί» ένας άνθρωπος αναίσθητος, που δεν αντιδρά στα κτυπήματα, που δέχεται από τα όργανα της τάξης, ένας μισοπεθαμένος άνθρωπος εάν δεν ήταν ήδη νεκρός, αφού σύμφωνα με τις μαρτυρίες αλλά και τις διαμαρτυρίες ορισμένων παρευρισκομένων το πρόσωπο του είχε ήδη αρχίσει να μελανιάζει.

«Στην προσπάθεια χειροπέδησής του άσκησαν την απολύτως απαραίτητη βία», εξηγεί ο Πάκος σε μια εμφανή προσπάθεια λοβοτόμησης όσων παρακολουθούσαν τα όσα θαυμαστά υποστήριζε. Δηλαδή τα 8 «όργανα» τα οποία βρίσκονταν σε κατάσταση υπηρεσιακού αμόκ άσκησαν την «απολύτως απαραίτητη βία» σ’ ένα πτώμα, που το έσερναν όπως θα έκαναν με ένα τσουβάλι με απορρίμματα.

Ποια ήταν η αντιμετώπισή του από τον «έγκριτο» Νικολάκη Χατζηνικολάου; Του άσκησε έστω μια μικρή πίεση, του είπε ότι προσβάλλει την νοημοσύνη όσων τον παρακολουθούν; Του ζήτησε έστω και την παραμικρή εξήγηση για την «κρίση» των ανθρωποειδών, που κακοποιούσαν έναν μισοπεθαμένο ή και κατά πάσα πιθανότητα ήδη νεκρό άνθρωπο; Ο Χατζηνικολάου δεν ψέλλισε ούτε μια κουβέντα, παρ’ ότι μάλλον θα προτιμούσε να μην είχε «ξεφύγει» τόσο απροκάλυπτα ο πρόεδρος. Δεν πρόλαβε μάλλον να τον δασκαλέψει και όπως έπρεπε. «Κρίμα», θα σκέφτηκε, «πήγαμε να κλείσουμε μια «τρύπα» και μας άνοιξε μια άλλη».

Αλλά όλα και όλα, ο «έγκριτος» έδειξε τον πρέποντα σεβασμό στην θεσμική ιδιότητα του «προέδρου», όπως τον αποκαλούσε –για να μην ξεχνιόμαστε– και στο τέλος τον ευχαρίστησε μάλιστα θερμά για την παρουσία του στο δελτίο «ειδήσεων». Πιστεύουμε, λοιπόν, ότι ο Πάκος είναι διανοητικά καθυστερημένος, είναι μια τυπική περίπτωση που χρειάζεται ψυχιατρική αντιμετώπιση;

Όχι βέβαια. Ο Πάκος έστειλε πολύ απλά ένα συγκεκριμένο μήνυμα. Με τσαμπουκά, με θράσος, με κυνισμό, και έκδηλο μίσος σε οποιονδήποτε σκέφτεται να φέρει έστω ορισμένες δημοκρατικές αντιρρήσεις: «θα κάνουμε ότι γουστάρουμε και σε όποιον αρέσει, δεν είμαστε διατεθειμένοι να δώσουμε λογαριασμό σε κανέναν, έχουμε τυφλή πίστη στο Εγχειρίδιο, θα κακοποιούμε ακόμα και πτώματα, είναι επικίνδυνα περισσότερο από τους ζωντανούς και κατόπιν θα σας λέμε ότι υπακούμε στο Εγχειρίδιο του καλού μπάτσου, τί έχουμε άλλωστε να φοβηθούμε, θεσμική κάλυψη έχουμε απεριόριστη, άντε να γίνει καμία ΕΔΕ, άντε και να παραπεμφθούμε για κανένα πλημμέλημα για να επιβραβευθούμε στο τέλος και με την δικαστική βούλα, ο εφιάλτης για όλους σας τώρα ξεκινά».

Ο Πάκος, λοιπόν, δεν επικρότησε, απλά, τον αγριανθρωπισμό του «επεισοδίου» της Ομόνοιας, μας διαβεβαιώνει, μας υπόσχεται ότι η συνέχεια θα είναι χειρότερη, είτε θα την πληροφορούμαστε είτε όχι, ότι τα περιθώρια υπακοής στο Εγχειρίδιο είναι ακόμη μεγαλύτερα, ύστερα από το τελευταίο ανδραγάθημα που σίγουρα θα προστεθεί σε νέο ειδικό παράρτημα του Εγχειριδίου.

«Είτε αρέσει είτε όχι»

anarchypress.wordpress.com