Όλες οι γενιές της Αριστεράς στον αποχαιρετισμό του αγωνιστή Τάσου Κατιντσάρου

τάσου

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, Δευτέρα, 1/10, στο κοιμητήριο του Περιστερίου η κηδεία του Τάσου Κατιντσάρου, ιστορικού στελέχους της ριζοσπαστικής αριστεράς και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 63 ετών, ύστερα από μακροχρόνια μάχη με τον καρκίνο

Γεννημένος το 1955 στο Περιστέρι, που παρέμεινε η αγαπημένη του λαϊκή γειτονιά, στρατεύτηκε από τα μαθητικά του χρόνια στην περίοδο της δικτατορίας στην Κομμουνιστική Οργάνωση «Μαχητής».

Συμμετείχε στην εξέγερση του Πολυτεχνείου και σε όλη τη μεταπολίτευση ήταν από τους πιο γνωστούς αγωνιστές της ριζοσπαστικής αριστεράς, συμμετέχοντας με αγωνιστικό και ενωτικό πνεύμα σε εργατικούς αγώνες, στο κίνημα για τα δικαιώματα των φαντάρων και σε κινητοποιήσεις ενάντια στην καταστολή και για την υπεράσπιση των δημοκρατικών και κοινωνικών δικαιωμάτων.

Το 1990 προσχώρησε στο Νέο Αριστερό Ρεύμα και υπήρξε μέλος της Συντονιστικής και Πολιτικής Επιτροπής του μέχρι το 2017. Το 2018 συμμετείχε στην ιδρυτική διαδικασία της πολιτικής κίνησης «Σύγχρονο κομμουνιστικό σχέδιο».

Συμμετείχε ενεργά όλα αυτά τα χρόνια στις διεργασίες και ζυμώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και έπαιξε αποφασιστικό ρόλο στη δημιουργία της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, της οποίας υπήρξε μέλος της Κεντρικής Συντονιστικής Επιτροπής.

Στην κηδεία παραβρέθηκε πλήθος κόσμου και νεολαίας και αντιπροσώπευες οργανώσεων και κομμάτων από όλο τον αριστερό χώρο. Επίσης αντιπροσωπεία της ΛΑΕ με επικεφαλής το Γραμματέα του Π.Σ της Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Τελευταίους αποχαιρετισμούς απηύθυναν εκτός από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και άλλες οργανώσεις και κόμματα της Αριστεράς. Από τη ΛΑΕ μίλησε ο Δημήτρης Στρατούλης, μέλος της Π.Γ της, ο οποίος ανέφερε τα εξής:

«Σύντροφε και συναγωνιστή Τάσο

Η θλίψη κυριαρχεί σήμερα στον αριστερό κόσμο της χώρας μας και ιδιαίτερα σε όσους και όσες γνώρισαν από κοντά την καλοσύνη, την αγωνιστικότητα, την ανθρωπιά και το ενωτικό και ανυπότακτο πνεύμα σου.

Εκ μέρους του Πολιτικού Συμβουλίου της ΛΑΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ εκφράζω την θλίψη μας για τον πρόωρο και άδικο χαμό σου, μόλις στα 63 σου χρόνια.

Υπηρέτησες από τα μαθητικά σου χρόνια, μέσα από τις γραμμές αρχικά της κομμουνιστικής και  ριζοσπαστικής αριστεράς, της Κομμουνιστικής Οργάνωσης Μαχητής και στη συνέχεια της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, τα συμφέροντα της εργατικής τάξης, του λαού και της νεολαίας, με ανιδιοτέλεια, με αφοσίωση, με αυταπάρνηση, με σταθερότητα και συνέπεια, πάντα στην πρωτοπορία των κοινωνικών και πολιτικών αγώνων.

Γι’ αυτό είχες κατακτήσει ένα μεγάλο σεβασμό και αναγνώριση σε όλους τους χώρους της αριστεράς.

Απευθύνω τα θερμά συλλυπητήριά μας στην οικογένειά σου, στους συντρόφους σου και στους ανθρώπους που σε αγάπησαν.

Σύντροφε Τάσο,

να είσαι βέβαιος ότι οι αγωνιστικές παρακαταθήκες που άφησες δεν θα πάνε χαμένες. Τα βήματα σου τα ακολουθούν πολλοί και θα τα ακολουθήσουν γρήγορα ακόμα περισσότεροι και ιδιαίτερα νέοι και νέες.

Θα ζεις στους αγώνες μας για καλλίτερες μέρες, για να ανατρέψουμε τον άδικο καπιταλιστικό κόσμο και για να κτίσουμε μία δίκαιη σοσιαλιστική κοινωνία, για την οποία ονειρεύτηκες, στοχάστηκες και αγωνίστηκες σε όλη σου τη ζωή.

Σύντροφε Τάσο καλό σου ταξίδι.»

iskra.gr