Οι ξενόφοβοι της Λέγκας μηνύουν Ιταλίδα μαύρη πολιτικό για… ρατσισμό!

Σεσίλ Κιένγκε

Μήνυση σε βάρος της Ιταλίδας πρώην υπουργού Μετανάστευσης, Σεσίλ Κιένγκε, της πρώτης μαύρης γυναίκας που κατείχε τέτοιο αξίωμα στην γειτονική χώρα, κατέθεσαν οι ακροδεξιοί της Λέγκας επειδή τους κατηγόρησε για ρατσισμό.

Η ίδια έχει δεχθεί ουκ ολίγες φορές ρατσιστικές επιθέσεις, ειδικά τα τελευταία πέντε χρόνια που ασχολείται ενεργά με την πολιτική καθώς βουλευτές της Λέγκας την έχουν χαρακτηρίσει «ιδανική υπηρέτρια» και την έχουν παρομοιάσει με ουρακοτάγκο. Μάλιστα μια σύμβουλος του ακροδεξιού ιταλικού κόμματος, η Ντολόρες Βαλάντρο, έφτασε στο σημείο, το 2014, να καλεί να βιάσουν την Κιένγκε.

Κι ενώ η Λέγκα απέβαλε απ’ τους κόλπους της την Βαλάντρο δεν επέπληξε αντίστοιχα τους υπολοίπους. Δύο μάλιστα εξακολουθούν να μετέχουν στην κυβέρνηση κι άλλος ένας είναι ευρωβουλευτής, σημειώνει σε σχετικό δημοσίευμα η Deutsche Welle.

Όπως τονίζει η Κιένγκε η Λέγκα αρνήθηκε να πάρει αποστάσεις απ’ αυτές τις πράξεις αλλά και να σχολιάσει το θέμα της DW.

«Άρχισα να λέω εντάξει, η Λέγκα είναι ένα ρατσιστικό κόμμα επειδή δεν πήρε θέση» δήλωσε η πρώην υπουργός, που όχι μόνο έχει δεχθεί προσβολές αλλά τελικά και μήνυση απ’ την Λέγκα για δυσφήμηση.

efsyn.gr