Πανηγυρικά αθώοι οι 11 συνδικαλιστές της προηγούμενης Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ ΟΤΑ

δίκη η ΠΟΕ ΟΤΑ

Πανηγυρικά αθώοι κρίθηκαν από τo Δ΄ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών οι 11 συνδικαλιστές της προηγούμενης Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ ΟΤΑ , σε βάρος των οποίων είχε ασκηθεί ποινική δίωξη για… πρόκληση ρύπανσης του περιβάλλοντος κατά την διάρκεια των μεγάλων απεργιακών κινητοποιήσεων που πραγματοποιήθηκαν τον Ιούνιο του 2017 με αίτημα την μονιμοποίηση των συμβασιούχων στις υπηρεσίες καθαριότητας των Δήμων.

Συγκεκριμένα, το Δ΄ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών, με την απόφασή του απήλλαξε τα Μέλη της προηγούμενης Εκτελεστικής Επιτροπής της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. από την κατηγορία, καθώς έκρινε ότι δεν αποδείχθηκε καμία ρύπανση του περιβάλλοντος, γιατί απλά δεν υπήρξε ρύπανση στη διάρκεια των κινητοποιήσεων των εργαζομένων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και οι συνδικαλιστές εκπρόσωποί τους, το μόνο που έκαναν, όπως είχαν υποχρέωση, ήταν να υπερασπιστούν τα δικαιώματα των εργαζομένων και του κλάδου.

«Αποδείχθηκε για ακόμη μία φορά, πώς η συνεχιζόμενη προσπάθεια όλων διαχρονικά των κυβερνήσεων αλλά και σήμερα της συγκυβέρνησης ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-ΑΝ.ΕΛ. να καταστείλουν τους αγώνες των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, αλλά και να αποτρέψουν κάθε μελλοντική αντίδραση τους, κρατώντας σε «ομηρεία» τους συνδικαλιστικούς τους εκπροσώπους, έπεσε στο κενό.

Θέλησαν να τρομοκρατήσουν και να ποινικοποιήσουν τους αγώνες των εργαζομένων στους Ο.Τ.Α., που αντιστέκονται στην ισοπέδωση των δικαιωμάτων τους, στην οικονομική εξαθλίωση τους και στο ξεπούλημα της Δημόσιας και Δημοτικής περιουσίας. Το σχέδιο τους αποδείχθηκε για ακόμη μία φορά μάταιο. Τα έντεκα (11) Μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. του 2017 αθωώθηκαν, χωρίς υπό το καθεστώς τρομοκρατίας, να έχουν κάνει οποιαδήποτε έκπτωση στις διεκδικήσεις και τους αγώνες τους.» , αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της Ομοσπονδίας μετά την έκδοση της αθωωτικής απόφασης.

«Η απόφαση του Δ΄ Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, όχι μόνο συνιστά δικαίωση για την Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., αλλά θωρακίζει τα συνδικάτα και προστατεύει την λειτουργία τους έναντι οποιασδήποτε αυθαίρετης παρέμβασης στο έργο τους. Η αλήθεια έλαμψε στο δικαστήριο και μια ακόμη προσπάθεια τρομοκράτησης των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και ποινικοποίησης των αγώνων τους κατά των μέτρων λιτότητας που εφαρμόζουν όλες οι κυβερνήσεις των τελευταίων χρόνων, κατ’ εντολή των δανειστών, έπεσε στο κενό.», συνεχίζει η ανακοίνωση.

aftodioikisinews.gr