Το γενετικό υλικό και η νέα συγκλονιστική μαρτυρία

Από το πρωί, σήμερα, τα συστημικά ΜΜΕ αναπαράγουν την είδηση ότι βρέθηκε δείγμα DNA του Ζακ, στο περιβόητο μαχαίρι.
Ο τρόπος με τον οποίον δημοσιεύεται η συγκεκριμένη είδηση, εσκεμμένα αφήνει υπόνοιες (στο Βήμα έβγαλαν πόρισμα κανονικά) ότι το μαχαίρι το κρατούσε ο Ζακ, κατά την είσοδο του στο κοσμηματοπωλείο.

Στο εύρημα αυτό, σε καμία περίπτωση δεν αποδεικνύει ότι το μαχαίρι το κρατούσε ο Ζακ.

Και παρόλο που διέρρευσε το έγγραφο που αποδεικνύει ότι δεν υπήρχαν αποτυπώματα πάνω στο μαχαίρι, και παρόλο που ο τόπος του εγκλήματος ήταν γεμάτος αίμα του Ζακ (άρα είναι και λογικό να βρεθεί σε κάποιο αντικείμενο που βρισκόταν κοντά, γενετικό υλικό δικό του), δημοσίευμα του Βήματος υποστηρίζει πως το γενετικό υλικό που βρέθηκε στο μαχαίρι «επιβεβαιώνει ότι ο 32χρονος κρατούσε το μαχαίρι στην διάρκεια της εισόδου του στο κοσμηματοπωλείο, παρότι δεν είχαν βρεθεί πάνω στο αιχμηρό αντικείμενο τα αποτυπώματά του».

Το μόνο που επιβεβαιώνει, βέβαια, το συγκεκριμένο δημοσίευμα, είναι ότι οι δημοσιογράφοι δεν θα πάψουν ποτέ να είναι ένα από τα πιο σάπια και μακριά χέρια του ήδη άθλιου συστήματος.

Την ίδια ώρα, νέα συγκλονιστική μαρτυρία ήρθε σήμερα στο φως της δημοσιότητας για την δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου.

Και αυτή η μαρτυρία, έρχεται να γκρεμίσει το αφήγημα του «επίδοξου ληστή με μαχαίρι που βρισκόταν σε κατάσταση αμόκ».

Στην κατάθεσή της, η αυτόπτης μάρτυρας περιγράφει τις στιγμές του άγριου ξυλοδαρμού του Ζακ Κωστόπουλου από τον 73χρονο ιδιοκτήτη του καταστήματος και τον 55χρονο μεσίτη, και δίνει ακόμα περισσότερο φως στα γεγονότα που προηγήθηκαν μέχρι την δολοφονία.

Η μαρτυρία:

«Όταν άκουσα φωνές κατευθύνθηκα στη Γλάδστωνος στον πεζόδρομο, είχε πολύ κόσμο, ρώτησα τι συνέβη και μου είπαν ότι κάποιος μπήκε στο κατάστημα να ληστέψει, τους είπα να καλέσουμε την Αστυνομία και μου είπαν ότι είχε ήδη ειδοποιηθεί. Πλησίασα αφού διαπίστωσα ότι δεν κινδυνεύω και είδα έναν κύριο να ρίχνει αντικείμενο μες στο κατάστημα. Από την τηλεόραση κατάλαβα ότι ήταν ο ιδιοκτήτης του μαγαζιού. Πέταγε πέτρες, δυο τρεις φορές έριξε, πήγαινε πίσω, έπαιρνε κάτι και έριχνε. Δεν ξέρω αν ήταν πέτρες. Εγώ δεν είχα οπτική επαφή με τη βιτρίνα. Εκείνος την έσπαγε, αυτή την αίσθηση είχα.

Ήρθε κι ένας άλλος κύριος μετά και με κλωτσιές σπάγανε την κάτω βιτρίνα. Πλησίασα αρκετά και διαπίστωσα ότι στην κάτω βιτρίνα βρισκόταν ένας νεαρός που προσπαθούσε να βγει έξω. Πάνω σε τζάμια ήταν τα χέρια του, ματωμένα και οι δύο αυτοί κύριοι παίρνανε πάρα πολύ φόρα και χτυπούσαν το κεφάλι του. Ήταν πάρα πολύ δυνατές οι κλωτσιές, τραντάζονταν το κεφάλι του πίσω. Ήταν μέσα στα αίματα, στα χέρια του, στο πρόσωπο του, πιστεύω από τις κλωτσιές και τα γυαλιά. Εκείνη την ώρα φώναξα δυνατά «σταματήστε, θα τον σκοτώσετε».

Βλέπω τον δράστη-θύμα να κρατάει τον πυροσβεστήρα, να μπαίνει από κάτω, να μπαίνει στην κάτω βιτρίνα, ανοίγοντας τη συρόμενη πόρτα. Ήταν στα τέσσερα. Είχε πάρει αρχικά τον πυροσβεστήρα, τον είχε αφήσει μετά και πήρε μια προσθήκη από την βιτρίνα και προσπάθησε από μέσα προς τα έξω να σπάσει το τζάμι. Το έσπασε για να βγει» αναφέρει, ενώ ο ιδιοκτήτης στην απολογία του υποστήριξε ότι δε χτύπησε καν το θύμα: «Εγώ δεν τον χτύπησα. Τον κράτησα εκεί για να μη βγει έξω».

Το παιδί δεν ήξερε τι να κάνει, ήταν χαμένος, φοβισμένος, πανικοβλημένος, έτσι το αισθάνθηκα. Δεν είδα να κρατάει μαχαίρι.

Το παιδί ήταν πεσμένο κάτω στο πλευρό με το πρόσωπο του προς εμάς. Κρατούσε με το χέρι του το λαιμό του αλλά δεν έφευγαν αίματα από το λαιμό. Είχε πληγές παντού. Τα μάτια του τα είχε ορθάνοιχτα και με κοίταζε, τα χείλη του τρεμοπαίζανε, ήμουν ούτε στα δύο μέτρα. Είχα την αίσθηση ότι κάτι ήθελε να πει. Ήταν κι ένας κύριος ακόμα που προσπαθούσε να τους αποτρέψει γιατί συνέχισαν να τον χτυπούν.

Εγώ κατάλαβα ότι ήταν δύο άνθρωποι που θέλανε να τον τιμωρήσουν. Όταν ήρθε ο διασώστης εγώ ήμουν σε σύγχυση και όταν ήρθαν οι δικυκλιστές έφυγα. Δε μπορούσα να συνέλθω. Ταράχτηκα παρά πολύ. Ένας κύριος δίπλα μου έβγαζε βίντεο, μάλιστα σκέφτηκα πως έχει το κουράγιο να το κάνει αυτό».

ripes.gr