Είχε κατάθλιψη και του έλεγαν πως έχει πονόδοντο – Δύο ημέρες μετά ο μετανάστης αυτοκτόνησε

Κρατούμενος σε κέντρο κράτησης προσφύγων και μεταναστών στη Βρετανία αυτοκτόνησε δύο ημέρες αφότου διαγνώσθηκε με πονόδοντο από τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους του καταστήματος. Μέσα σε τρία λεπτά το προσωπικό του κέντρου κράτησης διαπίστωσε ότι η δυσφορία που ένιωθε ο μετανάστης οφειλόταν σε πονόδοντο. Δύο ημέρες μετά ο νεαρός αυτοκτόνησε.

Όπως αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα στον βρετανικό «Guardian», ο κρατούμενος μετανάστες είχε εκφράσει στους σωφρονιστικούς την επιθυμία του να δώσει τέλος στη ζωή του μετά από μόλις έξι μήνες κράτησης.

Ο 28χρονος αλλοδαπός βρέθηκε στο κέντρο κράτησης με τις κατηγορίες της σωματικής βίας και άλλα ποινικά αδικήματα. Εξαιτίας του βεβαρημένου ποινικού του μητρώου, μεταφέρθηκε σε κέντρο κράτησης μέχρι την απέλασή του.

Ο επίτροπος Φυλακών και Αναστολών της Βρετανίας δήλωσε ότι ο 28χρονος ήταν απελπισμένος διότι δεν γνώριζε ούτε γιατί κρατούνταν, ούτε για πόσο καιρό θα παρέμενε στο κέντρο κράτησης.

Τέθηκε από το προσωπικό σε καθεστώς παρακολούθησης λόγω των αυτοκτονικών του τάσεων. Ωστόσο, την επομένη οι υπάλληλοι απεφάνθησαν ότι το άγχος οφείλεται σε πονόδοντο.

Την περασμένη Τετάρτη, ο «Guardian» αποκάλυψε ότι το 50% των 200 έγκλειστων μεταναστών που συμμετείχε σε έρευνα δήλωσε ότι έχει τάσεις αυτοκτονίας, ότι αισθάνονται βαριά άρρωστοι και ότι είναι θύματα βασανιστηρίων.

athensvoice.gr