Ζακ Κωστόπουλος για την εκπαίδευση προσφύγων. Τρέμουν έναν κόσμο που θα αλλάξει, που θα θέλει τον πρόσφυγα, την μετανάστρια…

Γνωστό στο ευρύ κοινό έγινε το πρόσωπο του Ζακ Κωστόπουλου, ακτιβιστή για τα lgbtq δικαιώματα και αρθρογράφο σε διάφορα έντυπα και μέσα.

Ο Ζ.Κ (ή Zackie Oh!) διατηρούσε λογαριασμό και στα social media, απ΄όπου σχολίαζε διάφορα θέματα επικαιρότητας. Εντοπίσαμε μια επίκαιρη ανάρτηση, για την εκπαίδευση των προσφυγόπουλων, σε μια ανάρτηση του 2016 που σχολίαζε τα γεγονότα στο Ωραιόκαστρο:

Διαβάζω για τους γονείς που απειλούν με κατάληψη του σχολείου προκειμένου να μην δεχτεί προσφυγόπουλα και σκέφτομαι, μεταξύ άλλων, πως όταν πήγαινα εγώ σχολείο, υπήρχαν γονείς που επειδή δεν μπορούσαν να κάνουν το ίδιο για να διώξει το σχολείο την αδερφή, απειλούσαν τα ίδια τους τα παιδιά προκειμένου να μην κάνουν παρέα μαζί μου.

Γιατή η μόνη «παιδεία» που ενδιαφέρει τέτοιους γονείς είναι να γίνουν τα παιδιά τα ίδια σκατά με τα μούτρα τους. Και θα κάνουν ο, τι περνάει από το χέρι τους για να μην έρθουν σε επαφή με οτιδήποτε απειλεί να τα «μολύνει» μαθαίνοντας τους πως υπάρχουν και άνθρωποι που δεν είναι σαν αυτούς και να τα διδάξει ανήκουστα πράγματα όπως η ανθρωπιά, η κατανόηση, ο σεβασμός στην διαφορετικότητα, η αλληλεγγύη.

Γιατί φοβούνται ότι τότε μπορεί να τα χάσουν, να παρακάμψουν τον μονόδρομο που αυτοί τους έχουν δείξει και να χαράξουν την δική τους πορεία. Τρέμουν έναν κόσμο που θα αλλάξει, που θα θέλει τον πρόσφυγα, την μετανάστρια, τον πούστη και που ανεπιθύμητοι θα είναι αυτοί.

Δυστυχώς για τους γονείς της δικής μου ιστορίας ήταν ήδη αργά καθώς τα παιδιά τους φαίνεται να είχε προλάβει να τα διαφθείρει αρκετά η παρέα μαζί μου ώστε να τους αγνοοήσουν. Όπως τους αγνόησα κι εγώ όταν μετά έστρεψαν τις απειλές προς εμένα εφόσον είδαν ότι στα παιδιά τους δεν έπιασαν.

Το να ασχολείσαι με τέτοιου είδους γονξείς είναι χάσιμο χρόνου. Ο, τι μπορούμε απ΄τα παιδιά να κοιτάμε να σώσουμε.
Να μην αφήνουμε το δηλητήριο τους να τα ποτίσει.

alfavita.gr