Τιμητικές διακρίσεις που δείχνουν άκρατη υποταγή και αρειμάνια εθελοδουλία

Μόνο νέοι ραγιάδες μπορούν να τιμούν και να επιβραβεύουν αυτούς που συνεχίζουν στην πράξη να αγνοούν την μνήμη των άγρια σφαγιασθέντων για την ελευθερία συμπατριωτών θυμάτων τους και αυτούς που αποτελούν τους σημερινούς δυνάστες και καταστροφείς τους

Αυτό, όμως, δυστυχώς πράττουν Πρόεδρος της Δημοκρατίαςκυβέρνηση, πολιτικό κατεστημένοκαι σημαντικό μέρος του «πνευματικού» και επιστημονικού κόσμου της χώρας, βραβεύοντας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών την Πέμπτη τον Πρόεδρο της Γερμανίας Frank-Walter Steinmeier.

Αποτελεί πρόκληση και προσβολή στους ήρωες Έλληνες  θύματα της ναζιστικής Γερμανικής θηριωδίας να σπεύδει το πολιτικό και πνευματικό κατεστημένο της χώρας να επιβραβεύει μια Γερμανία που αρνείται περιφρονητικά τις ηθικά οφειλόμενες αποζημιώσεις στην χώρα μας.

Και ακόμα περισσότερο συνιστά εξευτελισμό της ελληνικής ιστορίας και της πνευματικής μας υπόστασης να δίδεται μια από τις ανώτερες πνευματικές τιμητικές διακρίσεις του Πανεπιστημίου Αθηνών σε έναν εκπρόσωπο χώρας που έχει επιβάλλει μια καταστρεπτική νεοαποικιοκρατίαστην πατρίδα μας.

Τέτοιες πράξεις εξευτελισμού και δουλοφροσύνης δείχνουν, ίσως, πιο παραστατικά ότι τα σημερινά κατεστημένα στον πολιτικό και πνευματικό στίβο πνίγουν την κοινωνία μας και ότι πρέπει να τελειώσουν πριν “τελειώσουν” την χώρα και τον λαό.

Μπορούμε, όμως, να τους τελειώσουμε ή είμαστε και όλοι εμείς, μαζί με μεγάλο μέρος των πολιτών, όσο και αν γκρινιάζουμε και αν διαμαρτυρόμεθα, φοβισμένοιάβουλοι και μοιραίοι;

Ν.Ζ

iskra.gr