Ο Νετανιάχου απειλεί τη Γάζα με «πολύ οδυνηρά πλήγματα»

GAZA

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου απείλησε με πολύ οδυνηρά πλήγματα στη Χαμάς, μετά τα βίαια επεισόδια που σημειώθηκαν την Παρασκευή στη Λωρίδα της Γάζας.

«Η Χαμάς προφανώς δεν κατάλαβε το μήνυμα: αν δεν σταματήσει τις επιθέσεις, θα σταματήσουν με άλλον τρόπο, με οδυνηρά, πολύ οδυνηρά, πλήγματα» είπε ο Νετανιάχου κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου. «Βρισκόμαστε πολύ κοντά σε άλλου είδους δράση που περιλαμβάνει πολύ σκληρά πλήγματα. Αν η Χαμάς θέλει να φερθεί έξυπνα, θα σταματήσει τώρα τη φωτιά και τις βιαιοπραγίες», πρόσθεσε.

Σημειώνεται πως το Ισραήλ έχει ήδη διακόψει τις παραδόσεις καυσίμων στη Λωρίδα της Γάζας, του θύλακα που παραμένει αποκλεισμένος εδώ και δέκα χρόνια. Η συμφωνία που είχε επιτευχθεί υπό την αιγίδα του ΟΗΕ –με τη στήριξη και των ΗΠΑ– προέβλεπε την παράδοση χιλιάδων λίτρων καυσίμων, τα οποία θα πληρώσει το Κατάρ, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το χρόνιο πρόβλημα της ηλεκτροδότησης στη Γάζα.

Από τις 30 Μαρτίου περισσότεροι από 200 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων και συγκρούσεων με τις ισραηλινές δυνάμεις κοντά στο τείχος ασφαλείας που χωρίζει τη Λωρίδα της Γάζας από το Ισραήλ.

tvxs.gr