Άδεια από τον πρώτο μήνα στις Σκουριές υπόσχεται ο Μητσοτάκης

Το ξεμπλοκάρισμα των επενδύσεων σε Ελληνικό και Σκουριές και οι τράπεζες αποτελούν τις προτεραιότητες του Κυριάκου Μητσοτάκη εφόσον υπάρξει αλλαγή στη διακυβέρνηση της χώρας. Ο πρόεδρος της Ν.Δ. χαρακτηρίζει «αδιανόητη εξέλιξη» το ενδεχόμενο νέου μνημονίου και επαναλαμβάνει τις υποσχέσεις του για μείωση φόρων.

Στις Βρυξέλλες για τη σύνοδο των ηγετών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος βρίσκεται ο Κ. Μητσοτάκης, ο οποίος σε συνέντευξή του στο Bloomberg χαρακτηρίζει το Ελληνικό ως την ως την πιο εμβληματική επένδυση στη χώρα, «η οποία συμβολίζει τη νέα Αθήνα», ενώ αναφερόμενος στις Σκουριές επισημαίνει πως οι άδειες στην καναδική εταιρεία «θα εκδοθούν μέσα στον πρώτο μήνα» που θα αναλάβει την εξουσία.

Επίσης, θέτει βασική του προτεραιότητα την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης της χώρας διεθνώς, τονίζοντας πως αυτό θα γίνει μέσα από ένα νέο και σταθερό φορολογικό σύστημα που θα στοχεύει στην προσέλκυση επενδύσεων και τη δημιουργία νέων και πολλών θέσεων απασχόλησης.

«Αυτό είναι το μεγαλύτερό μας στοίχημα: να πείσουμε τους πάντες, τις αγορές, τους πιστωτές, τους επενδυτές και κυρίως τον ελληνικό λαό. Να οικοδομήσουμε εμπιστοσύνη προς τη χώρα και τη νέα κυβέρνηση» σημειώνει χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πως θα κάνει τα πάντα για να τελειώνει οριστικά η αντίληψη που υπάρχει σήμερα ότι η χώρα δεν μπορεί να αλλάξει.

Παρουσιάζοντας το βασικό του σχέδιο ο Κυριάκος Μητσοτάκης τονίζει πως αυτή θα επιτευχθεί μέσα από μειώσεις φόρων, σε συνδυασμό με βελτίωση της φορολογικής συμμόρφωσης και έλεγχο των δαπανών επισημαίνοντας ότι «η φορολογία είναι ένα επενδυτικό εργαλείο όταν συνδυάζεται με τη σωστή δημοσιονομική πολιτική».

Όσο για τις τράπεζες, ο πρόεδρος της Ν.Δ. εκφράζει τη βεβαιότητα ότι αυτές είναι επαρκώς κεφαλαιοποιημένες, τονίζει όμως ότι χρειάζεται να κινηθούν με ταχύτητα για την αντιμετώπιση των κόκκινων δανείων.

Σε ερώτηση για το αν η Ελλάδα κινδυνεύει με ένα νέο πρόγραμμα, ο ίδιος δηλώνει ότι θεωρεί αδιανόητη μια τέτοια εξέλιξη και ότι θα κάνει ό,τι χρειαστεί προκειμένου η χώρα μας να μην ξαναδοκιμαστεί ποτέ από ένα νέο μνημόνιο.

efsyn.gr