Δίκη της Χρυσής Αυγή: Χρονοτριβή της δίκης με διάφορα τεχνάσματα από την εγκληματική οργάνωση

diki xrusis augis

Συνεχίστηκε τις προηγούμενες μέρες στη δίκη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή στη διαδικασία παρουσίασης των εγγράφων, η ανάγνωση πληθώρας άσχετων ουσιαστικά με το αντικείμενο της δίκης Ερωτήσεων και Επερωτήσεων των χρυσαυγιτών στη Βουλή. Η άσκοπη ανάγνωση συμβάλλει στη χρονοτριβή της δίκης, την οποία – κατά τ’ άλλα – στελέχη της ναζιστικής οργάνωσης με διάφορες πρόσφατες δηλώσεις τους αποδίδουν στο ότι δήθεν δεν προκύπτουν ενοχοποιητικά στοιχεία που επιβεβαιώνουν το χαρακτήρα της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης και αποδεικνύουν τα οργανωμένα εγκλήματά της!

Υπενθυμίζεται ότι την επιτάχυνση της δίκης με την αποκλειστική της διεξαγωγή στο Εφετείο και την απαλλαγή όλων των μελών της σύνθεσης του δικαστηρίου από άλλα δικαστικά καθήκοντα ζήτησαν πρόσφατα, με παρέμβασή τους στον πρόεδρο του Τριμελούς Συμβουλίου Διοίκησης του Εφετείου Αθήνας, Κ. Σταμαδιάνο, οι συνήγοροι της Πολιτικής Αγωγής, στη δίκη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης. Αίτημα συνάντησης για το ίδιο θέμα έχει υποβληθεί και στον υπουργό Δικαιοσύνης, Μιχ. Καλογήρου, που εκκρεμεί.

Κατά τ’ άλλα, την περασμένη Παρασκευή παραβρέθηκε στη δίκη της Χρυσής Αυγής αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ υπό τον γραμματέα του, Π. Σκουρλέτη, συνοδευόμενη από τον επικεφαλής του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, Γκρέγκορ Γκίζι. Εμφανίστηκαν μάλιστα επικριτικοί για την καθυστέρηση της δίκης και ζήτησαν την επιτάχυνσή της. Συγκεκριμένα, ο Π. Σκουρλέτης ανέφερε ότι η πολιτεία οφείλει να κάνει ό,τι επιβάλλεται. Αν δεν ζούμε όμως σε… εικονική πραγματικότητα, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι στην κυβέρνηση και έχει τη δυνατότητα να επιταχύνει τη δίκη. Θυμίζουμε ότι από την έναρξή της ακόμα – ήδη επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – οι συνήγοροι της Πολιτικής Αγωγής καθώς και πλήθος κοινωνικών φορέων είχαν ζητήσει από τον υπουργό Δικαιοσύνης να εξασφαλιστεί η αίθουσα του Εφετείου για τη διεξαγωγή της, ώστε να μη γίνεται μπαλάκι μεταξύ Εφετείου και Κορυδαλλού και τότε η κυβέρνηση δήλωνε αναρμόδια… Η υποκρισία έχει και τα όριά της!

Οσο για τις «αντιφασιστικές» δηλώσεις του γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Σκουρλέτη – με την ευκαιρία μάλιστα της επετείου της Απελευθέρωσης της Αθήνας από τους Γερμανούς ναζί – περί ανάγκης απομόνωσης των αποτρόπαιων ιδεών της Χρυσής Αυγής, με την παρουσία του Γκρέγκορ Γκίζι, που έκανε αντίστοιχες δηλώσεις, αυτές δεν μπορούν να κρύψουν τη σοβαρή ευθύνη που έχουν οι ίδιοι ως κυβέρνηση για την προκλητική παρουσία της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης, όπως φυσικά και τα υπόλοιπα αστικά κόμματα. Με την αντεργατική – αντιλαϊκή πολιτική τους στρώνουν το έδαφος στο ρατσισμό και το φασισμό, ενώ ανέχονται πολιτικά και «νομιμοποιούν» τη δράση της. Επιπλέον, ο ΣΥΡΙΖΑ αξιοποιεί το φόβητρο της «άκρας δεξιάς» για να εμφανίζει την πολιτική του ως το «μικρότερο κακό». Δεν μπορούν να κρύψουν ούτε την τεράστια ευθύνη που έχει και η ΕΕ, την οποία λιβανίζουν, που με την αντιδραστική θεωρία των «δύο άκρων», την ανιστόρητη εξίσωση του φασισμού με τον κομμουνισμό, τις κατευθύνσεις για τη λήψη μέτρων κατά του «εξτρεμισμού» και του «ριζοσπαστισμού», «αλείφουν με βούτυρο το ψωμί» της Χρυσής Αυγής, γενικότερα των φασιστών στην Ευρώπη. Είναι αυτές οι αντιδραστικές θεωρίες που οδήγησαν στον περιορισμό ή την απαγόρευση της λειτουργίας και δράσης Κομμουνιστικών Κομμάτων, στη συμμετοχή σε κυβερνήσεις των συνεργατών των ναζί σε μια σειρά από χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης.

Πηγή: Ριζοσπάστης