Το PKK καταδικάζει τη σφαγή στη Γάζα

Το Ισραήλ άνοιξε πυρ σε διαδηλωτές στη Γάζα, σκοτώνοντας δεκάδες Παλαιστίνιους. Καταδικάζουμε έντονα τη σφαφή στη Γάζα και προσφέρουμε την ειλικρινή συμπόνοια μας στις οικογένειες των μαρτύρων και στον Παλαιστινιακό λαό.

Η αναγόρευση της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ, αδιαφορώντας για τον ρόλο της ως πρωτεύουσα όλων των θρησκειών, ακόμα και της ανθρωπότητας, είναι μια προβοκάτσια, μια ασέβεια για όλες τις θρησκείες. Φαίνεται ξεκάθαρα ότι το χρόνιο ζήτητημα μεταξύ Παλαιστινίων και Ισραηλινών δεν μπορεί να επιληθεί με την ισχύ. Αυτό το ζήτημα θα έπρεπε να επιλυθεί μέσω διλαόγου και διαπραγματεύσεων, διότι η επιμονή στη χρήση ισχύος δεν κάνει τίποτα άλλο από το αναβαθμίζει τα προβλήματα. Η τελευταία σφαγή έδειξε για άλλη μια φορά αυτή την πραγματικότητα.

Το PKK πολέμησε δίπλα στους Παλαιστίνιους το 1982

 Το Παλαιστινιακό ερώτημα αναμένει μια λύση επί περίπου εκατό χρόνια. Ο Παλαιστινιακός λαός και οι φίλοι του σε όλο τον κόσμο έχουν αγωνιστεί για την απελευθέρωση των κατεχόμενων Παλαιστινιακών εδαφών. Ο Παλαιστινιακός λαός έχει πολεμήσει για την ελευθερία του κι έχει επίσης υποστηρίξει τον αγώνα για ελευθερία και δημοκρατία κι αλλού στον κόσμο. Ο Παλαιστινιακός λαός υποστήριξε επίσης τον απελευθερωτικό αγώνα που διεξάγεται με την ηγεσία του PKK. Κατά τη διάρκεια της κατοχής του Λιβάνου του 1982, 13 αξιότιμα μέλη από τους αγωνιστές του PKK που πολεμούσαν ώμο με ώμο με τους Παλαιστίνιους, έπεσαν μάρτυρες σ’ αυτόν τον πόλεμο. Η αλληλεγγύη του Κουρδικού λαού με τον Παλαιστινιακό, τον Αραβικό λαό είναι ζωντανή σήμερα όπως και χθες.

Ο Κουρδικός και ο Παλαιστινιακός λαός είναι παρόμοιοι

 Ο Κουρδικός και ο Παλαιστινιακός λαός μοιράζονται μια παρόμοια μοίρα. Παρά τον μεγαλειόδη αγώνα που δίνουν οι Κούρδοι και οι Παλαιστίνιοι, η Τουρκία και το Ισραήλ, χάρη στην εξωτερική βοήθεια, συνεχίζουν να παραβιάζουν τα βασικά δικαιώματα του Κουρδικού και του Παλαιστινιακού λαού και να εφαρμόζουν τη γενοκτονική αποικειοκρατία.
Η Τουρκία έχει διδαχτεί τις πιο σύνθετες τεχνικές ενάντια στον απελευθερωτικό αγώνα του Κουρδικού λαού, από το Ισραήλ και τις ΗΠΑ. Το Τουρκικό Κράτος και η κυβέρνηση του AKP έχουν υποστηριχτεί από αυτές τις χώρες στον πόλεμό τους εναντίον των Κούρδων, ακόμα κι αν σήμερα μοιράζονται κροκοδείλια δάκρυα για τη σφαγή του Παλαιστινιακού λαού.
 Σύντομα τα F35 που θα αγοραστούν από τις ΗΠΑ θα είναι η πιο συγκεκριμένη απόδειξη αυτού. Η Τουρκία έχει παράξει τα μη επανδρομένα εναέρια οχήματα (UAV) για τα οποία καυχιέται, με τεχνικές που διδάχτηκε από το Ισραήλ και τις ΗΠΑ.

Κούρδο-Αραβική συμμαχία

 Οι πιο σταθεροί φίλοι του Παλαιστινιακού και των Αραβικών λαών στη Μέση Ανατολή είναι ο Κουρδικός λαός και το απελευθερωτικό του κίνημα κάτω από την ηγεσία του PKK.
 Η συμμαχία και ο κοινός αγώνας του Κουρδικού και των Αραβικών λαών θα παίξουν έναν ιστορικό ρόλο στην απελευθέρωση όλων των λαών της Μέσης Ανατολής.
 Η αλληλεγγύη με τον Παλαιστινιακό λαό που εκφράστηκε από το PKK και τους μάρτυρες που έδωσε το PKK στον πόλεμο ενάντια στο Ισραήλ το 1982 δεν θα ξεχαστεί ποτέ και η ίδια αλληλεγγύη και φιλία θα εκφραστεί στο μέλλον.
 Για άλλη μια φορά καταδικάζουμε τη σφαγή στη Γάζα και επαναλαμβάνουμε ότι ο απελευθερωτικός αγώνας του Παλαιστινιακού και του Κουρδικού λαού θα θριαμβεύσει απέναντι σε κάθε επίθεση

athens.indymedia.org