Παρέμβαση στη ΔΕΗ για τις διακοπές ρεύματος σε οικογένειες

Φωτό αρχείου

Τη Γενική Διεύθυνση Εμπορίας της ΔΕΗ, μαζί με οικογένειες στις οποίες η επιχείρηση εξακολουθεί να κόβει το ρεύμα, γιατί αδυνατούν να πληρώσουν, επισκέφθηκαν σήμερα ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης και ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Δημήτρης Πελεκούδας, που σημειωτέον είναι και εκπρόσωπος του δήμου στην Επιτροπή που αξιολογεί τις αιτήσεις για την επανασύνδεση παροχής ηλεκτρικής ενέργειας σε συνδέσεις που έχουν διακοπεί.

Ο δήμαρχος σε δήλωσή του, τόνισε πως «ερχόμαστε για πολλοστή φορά στη ΔΕΗ για το θέμα της διακοπής ρεύματος στα σπίτια συμπολιτών μας που βρίσκονται σε δύσκολη οικονομική κατάσταση. Αυτό βέβαια δεν αφορά μόνο τη Διεύθυνση της ΔΕΗ στην Πάτρα, είναι γενικότερο και έχει σχέση με την πολιτική που ακολουθείται από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Οι σχεδιαζόμενες ανατιμήσεις στο τιμολόγιο του ηλεκτρικού ρεύματος και η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης, καταδικάζουν χιλιάδες νοικοκυριά της πόλης μας σε ενεργειακή φτώχεια. Κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα».

Από την πλευρά του, ο Δ. Πελεκούδας, υπογράμμισε πως πρόκειται για οικογένειες που στην πλειοψηφία τους ζουν από το Κοινωνικό Επίδομα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) κι αυτό έχει ως αποτέλεσμα, με τα 200 ευρώ που παίρνουν το μήνα, να μην μπορούν ούτε τον τρέχοντα λογαριασμό να πληρώσουν ούτε τις δόσεις για τους λογαριασμούς που έχουν λήξει. Συμπλήρωσε πως σε πολλές μάλιστα περιπτώσεις, η ΔΕΗ όχι μόνο προχωρά σε διακοπή του ρεύματος, αλλά παίρνει και τον μετρητή ακόμα και από σπίτια που οι ένοικοί τους αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας.

Στη συνάντηση τέθηκε το θέμα των διακοπών ρεύματος στο δημοτικό φωτισμό, που έχει ως συνέπεια να μένουν στο σκοτάδι ολόκληρες γειτονιές της πόλης. Η ΔΕΗ προχωρά σε αυτή την ενέργεια, γιατί τα προηγούμενα χρόνια οι επεκτάσεις του δημοτικού φωτισμού γινόταν από τις υπηρεσίες του δήμου, με αποτέλεσμα σήμερα η ΔΕΗ να αντικαθιστά τις κολώνες φωτισμού χωρίς προηγούμενη συνεννόηση και συνεργασία με τον δήμο.

Για το θέμα αυτό έχει οριστεί συνάντηση την ερχόμενη Τρίτη, με τους υπεύθυνους της ΔΕΗ και της ΔΕΔΔΗΕ στην Πάτρα.

Τέλος, σημειώνεται ότι ο δήμαρχος Πάτρας, με επιστολή του προς τον αρμόδιο υπουργό Γ. Σταθάκη, ζητά να οριστεί συνάντηση ώστε να αντιμετωπιστεί άμεσα το ζήτημα της συνολικής δαπάνης για την αντικατάστασή τους.

902.gr