Δημοσιογράφοι χωρίς Σύνορα για υπόθεση Κασόγκι: Κανένας «συμβιβασμός» με Σαουδική Αραβία!

συμβιβασμός

Κάθε «συμβιβασμός» θα δώσει στο βασίλειο το οποίο «απαγάγει» και «σκοτώνει» δημοσιογράφους την άδεια να συνεχίσει τα εγκλήματα, αναφέρει ο RSF.

Για πρώτη φορά σήμερα η Σαουδική Αραβία παραδέχθηκε ότι ο Σαουδάραβας δημοσιογράφος σκοτώθηκε στο εσωτερικό του προξενείου της χώρας στην Κωνσταντινούπολη, μια υπόθεση που έχει προκαλέσει διεθνή κατακραυγή και έχει αμαυρώσει την εικόνα του Ριάντ στους συμμάχους του.

«Κάθε απόπειρα να αρθεί η πίεση από τη Σαουδική Αραβία και να γίνει αποδεκτός ένας συμβιβασμός θα είχε ως αποτέλεσμα να δοθεί «άδεια να σκοτώνει» στο βασίλειο το οποίο φυλακίζει, μαστιγώνει, απαγάγει ακόμη και σκοτώνει τους δημοσιογράφους που τολμούν να ερευνήσουν και να ξεκινήσουν συζητήσεις», έγραψε ο Ντελουάρ στο Twitter.

Σε άλλη του ανάρτηση ο γενικός γραμματέας των RSF πρόσθεσε ότι «μετά την παραδοχή του θανάτου» του Κασόγκι, η οργάνωση «αναμένει να διατηρηθεί αποφασιστική, συνεχής και ισχυρή πίεση στη Σαουδική Αραβία προκειμένου να έρθει στο φως η αλήθεια για την υπόθεση και να επιτευχθεί η απελευθέρωση των Σαουδαράβων δημοσιογράφων που έχουν καταδικαστεί σε φρικτές και παράλογες ποινές».

iskra.gr