Υποδειγματικά συμμορφώνει η αστυνομία των Ιωαννίνων, ατίθασους εργαζόμενους

Με άψογο επαγγελματισμό επιτελεί τα καθήκοντά της η αστυνομία στα Ιωάννινα, δείχνοντας στην πλέμπα τη θέση της, απέναντι στους ανθρώπους της πραγματικής οικονομίας.

Τον τελευταίο χρόνο μάλιστα έχει επιδοθεί σε εν μέρει πρωτοφανείς ενέργειες, προκειμένου ατίθασοι εργαζόμενοι να συμμορφωθούν με τις υποδείξεις του ιδιοκτήτη εργοδότη-ευεργέτη τους.

Τελευταίο περιστατικό, η σύλληψη μιας μητέρας δύο παιδιών, η οποία απολύθηκε από τη δουλειά της επειδή “δεν ταίριαζε στο οικογενειακό κλίμα της επιχείρησης”. Η εργαζόμενη αρνήθηκε την απόλυσή της, λες και της πέφτει λόγος για το αν και πώς θα επιβιώσει, παρέμεινε στο χώρο εργασίας και φυσικά ήρθε η αστυνομία και την πήρε σηκωτή. Μάλιστα, όπως καταγγέλλεται, η σύλληψη έγινε από ασφαλίτες, χωρίς να έχουν δώσει τα στοιχεία τους και χωρίς να της εξηγήσουν το λόγο της σύλληψης.

Πριν από ένα μήνα, πάλι στην πόλη των Ιωαννίνων, η διοίκηση του σούπερ μάρκετ “Express”, καταγγέλλεται πως απαίτησε από εργαζόμενη να υπογράψει πως δε θα της καταβληθούν όλα τα επιδόματα και οι άδειες που δικαιούται. Η εργαζόμενη μάλιστα, είχε το θράσος να ζητήσει να πληρωθεί και τις υπερωρίες που δούλεψε. Όπως ήταν φυσικό, η διοίκηση του σούπερ μάρκετ, κάλεσε την αστυνομία, για να απομακρύνει τη θρασύτατη υπάλληλο. Φυσικά η αστυνομία ανταποκρίθηκε θετικά στο αίτημα του εντερπρενέρ και έστειλε όργανα της τάξης στο χώρο εργασίας για να απειλήσουν την εργαζόμενη ώστε να σηκωθεί και να φύγει αλλιώς θα τη συλλάβουν.

Πριν από περίπου ένα χρόνο, η αστυνομία στα Ιωάννινα, είχε δείρει και απεργούς, άτομα δηλαδή που δεν κάνουν ό,τι τους λέει ο εργοδότης τους και υποσκάπτουν την οικονομική πρόοδο της χώρας. Μάλιστα κατάφεραν να στείλουν και έναν από αυτούς στο νοσοκομείο, ενώ είχαν συλλάβει και 12 συνδικαλιστές.

Βέβαια αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που στα Ιωάννινα δέρνονται απεργοί, αφού μόλις ένα μήνα πριν από εκείνο το περιστατικό, η αστυνομία είχε ρίξει χειροβομβίδες κρότου λάμψης πάλι στους ίδιους απεργούς. Μάλιστα εκείνο τον καιρό, η αστυνομία είχε προχωρήσει και στη σύλληψη εργαζομένων μέσα στα σπίτια τους, μετά από μήνυση της αλυσίδας σούπερ μάρκετ “Market In”.

Είναι αξιέπαινος ο επαγγελματισμός που επιδεικνύει το αστυνομικό τμήμα Ιωαννίνων στην προστασία των δυνατών από τους αδύναμους, όμως κακά τα ψέματα οι πρακτικές τους είναι αποκύημα των νόμων που έχουν ψηφιστεί στην Ελληνική Βουλή και οι οποίοι όσον αφορά την εργατική νομοθεσία, μπορούν να συνοψιστούν στη φράση “νόμος είναι το δίκιο αυτουνού με τα φράγκα”. Τακτική δηλαδή σχετικά πάγια στα πλαίσια της ελεύθερης αγοράς.

Υπενθυμίζεται πως το προηγούμενο καλοκαίρι, 42χρονη εργαζόμενη στον Καρυπίδη στα Γιάννενα που ήταν απλήρωτη για 15 μήνες, έβαλε τέλος στη ζωή της. Είχε προηγηθεί απόφαση του Αρείου Πάγου, σύμφωνα με την οποία, το να μη σε πληρώνει ο εργοδότης σου για καιρό, δεν αποτελεί βλαπτική μεταβολή των όρων εργασίας και άρα δε μπορείς να έχεις και πολλές απαιτήσεις. Μετά από μερικές μέρες, ψηφίστηκε στη Βουλή τροπολογία του ΚΚΕ, με την οποία αναγνωρίζεται ως βλαπτική μεταβολή των εργασιακών σχέσεων η μη καταβολή των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους. Την τροπολογία υπερψήφισαν τα περισσότερα κόμματα, εκτός από το ΠΟΤΑΜΙ και το κόμμα του Λεβέντη που δήλωσαν “παρών” και τη Χρυσή Αυγή που την καταψήφισε, γιατί μάλλον το πιο πατριωτικό είναι να δουλεύεις τζάμπα για τον εργοδότη σου.

spasmenoparathyro.me