Καταρρέει το κατηγορητήριο που υπάρχει σε βάρος των 21 πολιτών της Χαλκιδικής

Καθόλου καλά δεν εξελίσσετε η δικαστική ακροαματική διαδικασία στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης. για τους εμπνευστές της σκευωρίας, οι οποίοι έστειλαν στο εδώλιο του κατηγορουμένου 21 κατοίκους της Χαλκιδικής.
Ως γνωστό τους απέδωσαν ένα βαρύτατο κατηγορητήριο χρεώνοντάς τους ότι ήταν οι δράστεςστην εμπρηστική επίθεση στο εργοτάξιο της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός», το Φεβρουάριο του 2013, στις Σκουριές Χαλκιδική,

Μετά την πρώτη δικάσιμο όπου είχαμε το πολύ ενδιαφέρον στοιχείο, μάρτυρας κατηγορίας -πρώην σεκιουριτάς της Eldorado- να καταθέτει ότι η αστυνομία αλλοίωσε την κατάθεσή του, αφήνοντας μάλιστα ανοιχτή την πιθανότητα ο εμπρησμός του εργοταξίου να οφείλεται σε προβοκάτσια που έγινε με την καθοδήγηση της εργοδοσίας της εταιρείας, σήμερα η κατηγορούσα αρχή έφαγε άλλο ένα ηχηρό «χαστούκι».

 

Οχι απλώς κανένας μάρτυρας κατηγορίας, απ’ όσους κατέθεσαν δεν αναγνώρισε σαν δράστητης επίθεσης κανέναν απ’ τους κατηγορουμένους, αλλά είπαν και τα καλύτερα λόγια για την κοινωνική παρουσία και δραστηριότητα των κατηγορουμένων.

Είναι χαρακτηριστικές οι καταθέσεις δυο εργολάβων που εργαζόταν για λογαριασμό της εταιρείας και τα μηχανήματά τους υπέστησαν ζημιές στην διάρκεια του εμπρησμού του . «Οι άνθρωποι αυτοί είναι συγχωριανοί μου και ποτέ δεν θα έκαιγαν τις περιουσίες μας. Είμαστε φίλοι, συμμαθητές, μεγαλώσαμε μαζί και πήγαμε μαζί φαντάροι» είπε, ο ένας για να συμπληρώσει ο άλλος ότι πρόκειται για βιοπαλαιστές που ποτέ δεν έχουν δώσει δικαιώματα σε κανέναν και άρα αποκλείεται να έχουν προβούν στις πράξεις οι οποίες τους αποδίδονται.

Η δίκη θα συνεχιστεί την Δευτέρα με καταθέσεις μπάτσων.

tsak-giorgis