Υπόθεση Κασόγκι: Δείγματα νερού από το πηγάδι του προξενείου αναλύει η αστυνομία

Υπόθεση Κασόγκι: Δείγματα νερού από το πηγάδι του προξενείου αναλύει η αστυνομία

Η τουρκική αστυνομία ερευνά δείγματα νερού που πήρε από το πηγάδι στο σαουδαραβικό προξενείο στην Κωνσταντινούπολη στο πλαίσιο της έρευνας για τη δολοφονία του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο CNN Turk.

Οι τουρκικές αρχές έλαβαν άδεια την Τετάρτη (χθες) να επιθεωρήσουν το πηγάδι μετά την αρχική άρνηση της Σαουδικής Αραβίας.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα σήμερα, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε ότι εξακολουθούν να υπάρχουν  ερωτήματα στα οποία πρέπει να απαντήσει το Ριάντ για τον θάνατο του Τζαμάλ Κασόγκι και ιδίως σχετικά με την ταυτότητα των εντολέων της δολοφονίας αλλά και το πού βρίσκεται το πτώμα του.

«Υπάρχουν ερωτήματα που χρειάζονται απαντήσεις», είπε ο Τσαβούσογλου στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. «Έχουν συλληφθεί 18 άτομα (στη Σαουδική Αραβία), γιατί αυτοί; Ποιος τους έδωσε εντολές; (…) Ακόμη δεν έχει εντοπιστεί το πτώμα του Τζαμάλ Κασόγκι. Πού βρίσκεται;», πρόσθεσε.

Ο Κασόγκι εισήλθε στις 2 Οκτωβρίου στο σαουδαραβικό προξενείο στην Κωνσταντινούπολη και έκτοτε αγνοούνται τα ίχνη του. Το Ριάντ τελικά παραδέχθηκε ότι πέθανε στη διάρκεια ενός «καυγά», όμως η Άγκυρα επιμένει ότι πρόκειται για «πολιτική δολοφονία». Ο Τσαβούσογλου επανέλαβε ότι πρόκειται «για μια προμελετημένη ανθρωποκτονία».

Επίσης, πληροφορίες που μεταδώθηκαν από πολλά διεθνή μέσα ανέφεραν ότι τμήματα του σώματος του Κασόγκι βρέθηκαν στον κήπο της κατοικίας του γενικού προξένου της Σαουδικής Αραβίας,ωστόσο ο Τούρκος ΥΠΕΞ δεν επιβεβαίωσε κάτι τέτοιο δηλώνοντας άγνοια από την πλευρά της Τουρκίας.

cnn.gr