Πως το σύστημα που χρεοκόπησε τη χώρα έσωζε τους «κολλητούς» (video)

Είναι πλέον πανθομολογούμενο πως τα ίχνη των «δραστηριοτήτων» του Γιάννου Παπαντωνίου δε θα μπορούσαν να έχουν ανιχνευτεί αν δεν υπήρξε η δημοσιοποίηση της Λίστας Λαγκάρντ (και Μποργιανς), που έφερε στη δημοσιότητα -και δικάστηκε γι’ αυτό- τον Οκτώβριο του 2012, ο Κώστας Βαξεβάνης.\

H δικαιοσύνη λοιπόν δεν θα έφτανε στο Γιάννο Παπαντωνίου, αν δεν υπήρχαν οι λίστες Λαγκάρντ και Μπόργιανς.

Οι λίστες που το σύστημα που χρεοκόπησε τη χώρα ή έκρυβε σε στικάκια, είτε αρνιόταν να παραλάβει.

Ποιος μπορεί να ξεχάσει τον Ευάγγελο Βενιζέλο να ειρωνεύεται στη βουλή με το περίφημο «άντε καλέ» ή τον Κυριάκο Μητσοτάκηνα δηλώνει ότι ούτε ο ίδιος θα παραλάμβανε τη λίστα Μπόργιανς,όπως ακριβώς έκανε ο Αντώνης Σαμαράς. 

Να υπενθυμίσουμε επίσης και το πόρισμα της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ για την προανακριτική σε Τζοχατζόπουλο – Παπαντωνίου πίσω στο μακρινό 2005. Δηλαδή 7 χρόνια πριν συλληφθεί ο Άκης Τσοχατζόπουλος και 13 χρόνια πριν τελικά προφυλακιστεί ο Γιάννος Παπαντωνίου.

Τι ανέφερε το πόρισμα;

«Δεν προκύπτει κανένα στοιχείο πιθανής τέλεσης ποινικού αδικήματος από τους κυρίους Τσοχατζόπουλο και Παπαντωνίου (…), που επί μήνες προσεβλήθησαν και διασύρθηκαν αδίκως».

Το κείμενο έχει τις υπογραφές των Ευάγγελου ΒενιζέλουΑνδρέα Λοβέρδου, Αλ. Ακριβάκη, Μ. Καρχιμάκη, Κ. Κουλούρη, Γ. Νιώτη, Σ. Κοσμίδη, Γ. Παπαγεωργίου και Ηλ. Παπαηλία

koutipandoras.gr