Εγκλήματα εναντίον γυναικών και παιδιών από τις δυνάμεις κατοχής του Αφρίν

Απόσπασμα από έγγραφο της Kongreya Star, σχετικά με τις παραβιάσεις των τουρκικών δυνάμεων κατοχής στο Afrin, με στόχους γυναίκες και παιδιά. Σε επόμενο χρόνο, θα εκδοθεί αναλυτική μπροσούρα με περισσότερα στοιχεία και φωτογραφίες.

Εισαγωγή

Οι γυναίκες αντιπροσωπεύουν την πραγματική ουσία της επανάστασης, επειδή μπόρεσαν να αναδείξουν την αληθινή προσωπικότητα των μαχητριών και απέδειξαν ότι ήταν σε θέση να κάνουν όλα τα είδη των εργασιών που δεν είχαν κατά το παρελθόν ούτε καν τολμήσει να φανταστούν, στην σκιά των καθεστώτων που τις καταπίεζαν και τις βίαζαν. Μετά την ανακήρυξη της Δημοκρατικής Αυτοδιοίκησης στις τρεις επαρχίες της Ροζάβα (Αλ-Τζαζίρα, Κομπάνι και Afrin), οι γυναίκες πήραν τη θέση τους στη διοίκηση και μπόρεσαν ουσιαστικά να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στο σύστημα αυτοδιαχείρισης. Επιπλέον, οι γυναίκες μπορούσαν να είναι οι υπεύθυνες λήψης αποφάσεων στις τρεις επαρχίες. Υπήρξαν συμπρόεδροι των περισσότερων οργάνων και ιδρυμάτων αυτοδιοίκησης που ιδρύθηκαν το 2014, στη Rojava / Βόρεια Συρία.

Οι γυναίκες έχουν διαδραματίσει ηγετικό ρόλο στη δημιουργία των δημοκρατικών ιδρυμάτων αυτοδιοίκησης, μέσω της συμμετοχής τους στην οικοδόμηση ανεξάρτητων δομών βασισμένων σε συμμετοχικά συμβούλια οργάνωσης, όπως επίσης και μέσω της συμμετοχής τους σε ακαδημίες και ενώσεις γυναικών. Αυτό, όπως επίσης και η δημιουργία μιας ειδικής γυναικείας στρατιωτικής δύναμης προκειμένου να υπερασπιστούν τον εαυτό τους από κάθε απειλή (η γνωστή μας YPJ), έδωσε στις γυναίκες εξέχουσα όσο και πρωτόγνωρη θέση στην κοινωνία.

Η δημοκρατική αυτοδιοίκηση με τη συμμετοχή των γυναικών στην επαρχία Afrin δημιούργησε ένα ασφαλές καταφύγιο για όλους τους λαούς της περιοχής όπως Κούρδους, Άραβες, Σύρους, Ασσυρίους, Γιεζίντι και άλλους. Εκτός από τους ντόπιους, ασφαλές καταφύγιο βρήκαν και πάνω από 300.000 εκτοπισμένοι από διάφορα μέρη της Συρίας, οι οποίοι έφυγαν από τις περιοχές τους, φοβούμενοι τις συγκρούσεις και αναζητώντας ασφάλεια και ειρήνη. Η διοίκηση διευκόλυνε την είσοδό τους και την παραμονή τους στην επαρχία.

Το τουρκικό κράτος δεν δέχθηκε την ιδέα της δημιουργίας μιας κουρδικής οντότητας στα σύνορά του και προσπάθησε με διάφορους τρόπους να πολεμήσει το δημοκρατικό σχέδιο από τα πρώτα του βήματα, ξεκινώντας τη μια επίθεση μετά την άλλη στην Rojava. Απέτυχε όμως γιατί συνάντησε την ηρωική αντίσταση των κατοίκων της περιοχής.

Η τουρκική κυβέρνηση άρχισε να ψάχνει επιχειρήματα και δικαιολογίες για να διεξάγει πόλεμο στην περιοχή, μέσω δηλώσεων και απειλών του φασίστα πρόεδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος πήρε το πράσινο φως από τη Ρωσία και ξεκίνησε έναν βρώμικο πόλεμο στην μέχρι τότε ασφαλή επαρχία του Afrin στις 20/1/2018.

Η τουρκική επιθετικότητα στην Afrin και ο ρόλος των γυναικών στην αντίσταση

Ο τουρκικός στρατός στην επίθεσή του εναντίον του Afrin χρησιμοποίησε τα πιο εξελιγμένα όπλα, στοχεύοντας πολίτες -κυρίως γυναίκες, παιδιά και ηλικιωμένους. Ως αποτέλεσμα αυτής της κατάφωρης επιθετικότητας, σκοτώθηκαν εκατοντάδες πολίτες.

Στις 24 Μαΐου 2018, έπληξαν τις υποδομές του Afrin, στοχεύοντας το φράγμα Middan, το οποίο είναι η κύρια πηγή πόσιμου νερού της πόλης, όπως επίσης χτύπησαν και τα ασθενοφόρα που είχαν σταλεί για βοήθεια, με σκοπό να πλήξουν το φρόνημα των κατοίκων και να εκμηδενήσουν το πνεύμα της αντίστασης.

Οι γυναίκες έκαναν πράξη το νόμιμο δικαίωμά τους να υπερασπιστούν τη γη τους και αντιστάθηκαν στον εισβολέα με θάρρος και δύναμη, ενώνοντας τις δυνάμεις τους του YPJ με τις μονάδες του YPG και πολεμώντας στην πρώτη γραμμή. Από τις πιό ένδοξες μορφές του αγώνα αυτού είναι οι Avesta Khabour, Amargi Jia και Barin Kobani. Η επική αντίσταση του Afrin χαρακτηρίστηκε από την ευρεία συμμετοχή γυναικών όλων των ηλικιών. Ήταν παρούσες στα μετόπισθεν, προετοιμάζοντας φαγητό για τους αγωνιστές ή περιθάλποντας τους τραυματίες και δεν απέφυγαν να πάρουν όπλα για να υπερασπιστούν τις οικογένειές τους ή τα χωριά τους από οποιαδήποτε αιφνίδια επίθεση του εισβολέα.

Το φασιστικό τουρκικό κράτος διέπραξε πολλές σφαγές εναντίον άοπλων αμάχων και προέβη σε παραβιάσεις που αντιβαίνουν τους διεθνείς νόμους και τις συνθήκες ειρήνης και όλα αυτά εν μέσω της εκκωφαντικής σιγής των διεθνών και περιφερειακών θεσμών.

Η κουρδική ερυθρά ημισέληνος στην Afrin τεκμηρίωσε όλες τις σφαγές που διαπράχθηκαν από τον τουρκικό στρατό κατοχής και τους μισθοφόρους του, από την έναρξη της επίθεσης στις 20/1/2018 έως την πτώση της πόλης στις 18/03/2018, με ονόματα και φωτογραφίες. Ακολουθούν οι τεκμηριωμένες αναφορές για σφαγές κατά γυναικών και παιδιών (περισσότερα και πιο αναλυτικά στοιχεία με τα ονόματα των θυμάτων αναφέρονται στην υπό σύνταξη μπροσούρα)

Έκθεση της Κουρδικής Ερυθράς Ημισελήνου στην Afrin για τις γυναίκες που πέθαναν από τουρκικούς βομβαρδισμούς

Η Τουρκία ισχυρίζεται ότι ο πόλεμος εναντίον του Afrin είναι ένας πόλεμος κατά της τρομοκρατίας, αλλά στην πραγματικότητα οι πολίτες είναι τα πραγματικά θύματα του παράνομου αυτού πολέμου. Οι γυναίκες και τα παιδιά ήταν τα πιο στοχευμένα άτομα των τουρκικών αεροπορικών επιδρομών και ρουκετών. Η απώλεια των γυναικών, ιδιαίτερα των μητέρων που αποτελούν τους πυλώνες των οικογενειών, σημαίνουν μια σοβαρή απώλεια για την ίδια την κοινωνία, ακόμη και την ίδια τη γη.

Στην περιοχή Bilbileh, ο απολογισμός όσον αφορά τις γυναίκες-θύματα τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο λόγω των τουρκικών επιθέσεων ήταν πέντε (5) τραυματίες.

Στην περιοχή του Jendyras, ο αριθμός των γυναικών θυμάτων γυναικών από τις τουρκικές επιθέσεις έφθασε τις 15, εκ των οποίων 12 τραυματίστηκαν και 3 έγιναν μάρτυρες.

Στην περιοχή Rajo οι γυναίκες θύματα έχουν φθάσει τις 7.

Στην περιοχή Shera ο αριθμός των γυναικών θυμάτων έχει φτάσει τις τρεις.

Στην περιοχή Sherawa ο αριθμός των γυναικών θυμάτων έφτασε τις 6, εξαιτίας των τουρκικών επιθέσεων. Στις 28/1/2018, τα τουρκικά αεροσκάφη βομβάρδισαν το χωριό Kobla στην περιοχή Sherawa. Αυτό προκάλεσε την τρομερή σφαγή μιας ολόκληρης οικογένειας αποτελούμενης από 25 άτομα η οποία είχε εκτοπιστεί από την περιοχή του Idlib. Χρειαζόταν ασφάλεια και σταθερότητα, αλλά η επίθεση άφησε οκτώ άμαχους πολίτες μάρτυρες και επτά τραυματίες.

Στη Shiyeh ο αριθμός των γυναικών θυμάτων έφτασαν τις 16, πάντα λόγω των τουρκικών επιθέσεων.

Στην περιοχή του Mobatah, ο αριθμός των γυναικών θυμάτων έφθασε τις 3.

Στις 5 Μαρτίου 2018,ο τουρκικός στρατός κατοχής διέπραξε δύο σφαγές την ίδια ημέρα. Η πρώτη σφαγή στο χωριό Berbana της περιοχής Rajo στην οποία έχασαν τη ζωή τους 21 άτομα, κυρίως γυναίκες και παιδιά. Έφευγαν προς το κέντρο της πόλης μαζί με τις οικογένειές τους για να ξεφύγουν από τα τουρκικά αεροσκάφη. Μεταξύ των θυμάτων ήταν και γυναίκες, όπως η Amina Mohemmed Mustafa, ηλικίας 75 ετών, που έχασε τη ζωή της εξαιτίας του βομβαρδισμού της διασταύρωσης Berbanah. Δέκα ακόμη γυναίκες είχαν τραύματά στα πρόσωπά τους.

Την ίδια ημέρα (5 Μαρτίου), η δεύτερη σφαγή έλαβε χώρα στην περιοχή Jendyras, στο χωριό Fireryah. Οκτώ μέλη από την ίδια οικογένεια προσπαθούσαν να διαφύγουν. Το 3μηνο κοριτσάκι τους (Diyana Gazy Al-Salih) πέθανε, οι υπόλοιποι τραυματίστηκαν.

Στις 8 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε μια ακόμη σφαγή στο χωριό Ternada, όπου σκοτώθηκαν τρία αθώα παιδιά, τραυματίστηκε ένα άλλο παιδί και η 39χρονη μητέρα τους.

Έκθεση της Κουρδικής Ερυθράς Ημισελήνου για την Afrin: Παιδιά θύματα των τουρκικών βομβαρδισμών

Οι νόμοι της UNICEF διασφαλίζουν ότι τα παιδιά έχουν το δικαίωμα να ζουν, να μαθαίνουν, να παίζουν, να γελούν, να λαμβάνουν υγειονομική περίθαλψη και να εκφράζονται και ότι τα παιδιά δεν πρέπει να υποβάλλονται σε παράνομες πράξεις στην ιδιωτική τους ζωή, στις οικογένειές τους ή στα σπίτια τους. Οι πράξεις αυτές υπόκεινται σε ποινικές, αστικές και δικαστικές κυρώσεις.

Αλλά τα δικαιώματα των παιδιών της Afrin παραβιάστηκαν από τον τουρκικό κατοχικό στρατό και τους μισθοφόρους του. Τα παιδιά στερήθηκαν τα βασικότερα δικαιώματά τους – το να ζουν με ασφάλεια. Διέφυγαν με τις οικογένειές τους για να σωθούν και κατέληξαν να ζούν σε σπηλιές και υπόγεια – σε ανθυγιεινές συνθήκες.

Τα τουρκικά αεροπλάνα βομβάρδιζαν τα σχολεία και τους προαύλιους χώρους τους για να τους στερήσουν το δικαίωμα να μάθουν και να παίζουν και υπέστησαν σφαγές. Επιπλέον, έπρεπε να βιώσουν τη δολοφονία και την καταστροφή και να χάσουν τις οικογένειές τους .Όλα αυτά έκαναν τη ζωή τους έναν εφιάλτη που δεν μπορεί να ξεχαστεί.

Όλα αυτά συνέβησαν ενώ οι διεθνείς οργανισμοί δεν έκαναν τίποτα για να υπερασπιστούν τα δικαιώματα των παιδιών και δεν έκαναν τίποτα για να σταματήσουν την επιθετικότητα εναντίον τους.

Περιοχή Sherwa. Στις 21/1/2018 οι τουρκικές δυνάμεις βομβάρδισαν την περιοχή Sherwa με βαριά όπλα και δίχως έλεος, προκαλώντας τρεις τρομερές σφαγές σε τρεις οικογένειες με κύρια θύματα τα παιδιά. Η πρώτη σφαγή ήταν εναντίον της οικογένειας Al-Hussain: Η οικογένεια Al-Hussien, αποτελούμενη από 24 μέλη, ήταν πρόσφυγες από την πόλη Edlib-Ma’rt Nouma’n. Ήρθαν στο χωριό Jilboul για να αναζητήσουν μια καλύτερη και ασφαλέστερη ζωή. Η οικογένεια έφτιαξε ένα ορνιθοτροφείο και εργάζονταν κοντά στα σπίτια τους, όταν οι τουρκικές βόμβες κατέστρεψαν τα πάντα στις 21/1/2018. 24 μέλη της οικογένειας έχασαν τη ζωή τους μεταξύ των οποίων 11 παιδιά.

Η δεύτερη σφαγή ήταν εναντίον της οικογένειας Keno. Η οικογένεια Keno ήταν εσωτερικοί πρόσφυγες, που ήρθαν στο χωριό Gubeleh στην περιοχή Sherwa, και αποτελούταν από 25 μέλη. Δούλευαν ως βοσκοί για να ζήσουν. Οι τουρκικές βόμβες τους στόχευαν επανειλημμένα με σκοπό να μην επιβιώσει κανείς. Τα σπίτια τους μετατράπηκαν σε στάχτες. Η ομάδα της Κουρδικής Ερυθράς Ημισελήνου δεν μπορούσε να ξεχωρίσει τα ανθρώπινα σώματα από τα σώματα των ζώων του κοπαδιού. Αντίκρισαν μια αυλή γεμάτη από σώματα, μεταξύ των οποίων 5 παιδιά που σκοτώθηκαν και 4 τα οποία τραυματίστηκαν.

Η τρίτη σφαγή ήταν εναντίον της οικογένειας Kilaho. Η οικογένεια Kilaho, που ζει στο χωριό Basutah στην περιοχή Sherwa, υπέστη μια τρομερή σφαγή από τις τουρκικές βόμβες στις 19/2/2018. Ενώ τα παιδιά έπαιζαν έξω με γέλια και χαμόγελα στα πρόσωπά τους, οι τουρκικές βόμβες έπεσαν ξαφνικά πάνω τους. Τα γέλια μετατράπηκαν σε κλάμα και ουρλιαχτά και το αίμα απλώθηκε στα μικροσκοπικά τους σώματα. Οκτώ παιδιά έπεσαν θύματα αυτής της επίθεσης, ένα από αυτά μαρτύρησε, ενώ τα υπόλοιπα τραυματίστηκαν.

Περιοχή Jendyras: Αυτή η περιοχή ήταν αυτή που δέχτηκε τον μεγαλύτερο αριθμό επιθέσεων και βομβών στην ευρύτερη περιοχή του Afrin. Δεν πέρασε ούτε μια μέρα χωρίς θύματα, λόγω του οξύτατου βομβαρδισμού από τον τουρκικό στρατό κατοχής.

Στις 23/1/2018 οι τουρκικές αεροπορικές επιδρομές προκάλεσαν σφαγή μεταξύ αμάχων. Μεταξύ των θυμάτων και 17 παιδιά, άλλα σκοτώθηκαν, άλλα τραυματίστηκαν.

Περιοχή Mabatli: Τα περισσότερα παιδιά θύματα στην περιοχή Mabatli ήταν θύματα μιας φρικιαστικής σφαγής στις 26/1/2018. Η οικογένεια του Al Kheter ήρθε να αναζητήσει μια καλύτερη ζωή, αλλά δυστυχώς έγινε στόχος των τουρκικών πυραύλων και όλμων. Η κόρη, η μόνη επιζήσασα, δήλωσε ότι ήταν νωρίς το πρωί και όλοι κοιμόντουσαν, όταν τα τουρκικά στρατιωτικά αεροπλάνα τους έπληξαν. Η οικογένεια του Safaa Al Kheter αποτελούταν από επτά μέλη.

ΑΦΡΙΝ

Η πόλη του Afrin βομβαρδίστηκε από την τουρκική αεροπορία στις 20/1/2018. Χτυπήθηκαν αρκετές συνοικίες στο κέντρο της πόλης και σπίτια απλών πολιτών ήταν οι στόχοι. Πολλοί πολίτες τραυματίστηκαν και μεταξύ αυτών και ο Yahya Ahmed Hamadeh, 9 χρονών ο οποίος τελικά υπέκυψε στα τραύματά του. Ο μεγάλος αδελφός του, Khaled Ahmed Hamadeh τραυματίστηκε.

Την ίδια ημέρα, ένας όλμος έπεσε κοντά στο σπίτι της οικογένειας Al-‘Abd. Εκτοξεύτηκε από τα τουρκικά αεροπλάνα του στρατού κατοχής, τραυματίζοντας όλα τα μέλη της οικογένειας.

Λόγω του έντονου βομβαρδισμού των περιοχών και των χωριών γύρω από την Afrin, προκλήθηκε μεγάλη μετακίνηση πολιτών που αναζητούσαν ασφαλές καταφύγιο και πολλοί άνθρωποι κατέφυγαν σε υπόγεια και καταλύματα, συμπεριλαμβανομένης της οικογένειας του κ. Aliko, που έφυγε από το χωριό Jalma. Η οικογένεια παρέμεινε στο υπόγειο ενός κτιρίου στην Τερνάδα, αλλά έπεσαν θύματα του τουρκικού βομβαρδισμού. Επτά μέλη της οικογένειας πέθαναν. Υπήρχαν παιδιά μεταξύ τους: ο μάρτυρας Arhat Ahmed Alieko, 9 χρονών.

Περιφέρεια Bilbileh: Από την πρώτη μέρα η περιοχή Bilbileh δέχτηκε σοβαρές επιθέσεις της τουρκικής αεροπορίας και υπήρξαν πολλά θύματα, μεταξύ των οποίων και νεκροί.

Περιοχή Rajo: Αυτή η συνοικία, ειδικά τα γύρω χωριά, ήταν άμεσοι στόχοι του τουρκικού στρατού και των μισθοφόρων του. Αυτό οδήγησε τους ανθρώπους σε φυγή από τα χωριά που βρίσκονταν σε αυτές τις περιοχές των συγκρούσεων αλλά παρόλα αυτά υπήρξε μεγάλος αριθμός θυμάτων -μεταξύ των οποίων παιδιά.

Περιοχή Shiyeh: Όπως και οι άλλες περιοχές της Afrin, η περιφέρεια Shiyeh δέχτηκε επίθεση από το τουρκικό πυροβολικό και την τουρκική αεροπορία. Αυτό προκάλεσε τον τραυματισμό και τον θάνατο πολλών αμάχων, συμπεριλαμβανομένων και παιδιών.

Παραβιάσεις του στρατού κατοχής και των μισθοφόρων του, μετά την κατάληψη του Afrin

Πολλοί από τους ανθρώπους της Afrin που δεν είχαν καμία σχέση με την αυτοδιαχείριση προτίμησαν να παραμείνουν στα σπίτια τους, όπως επίσης και ορισμένες οικογένειες οι οποίες εκτίμησαν εσφαλμένα ότι ο τουρκικός στρατός δεν θα τις παρενοχλήσει. Ωστόσο, η πραγματικότητα ήταν ακριβώς η αντίθετη. Αυθαίρετες συλλήψεις, δολοφονίες, απαγωγές, βασανιστήρια, βιασμός ανήλικων κοριτσιών και γυναικών, κλοπή, κατάσχεση περιουσίας, κλείσιμο σχολείων και μετατροπή τους σε στρατιωτικά κέντρα, στέρηση εκπαίδευσης για τα παιδιά, εξαναγκασμός των Yazidi σε εξισλαμισμό, εγκατάσταση Τούρκων μισθοφόρων σε σπίτια πολιτών μετά από βίαιη κατάσχεση, εμπρησμοί σπιτιών και γης -και πολλές άλλες παραβιάσεις. Οι καθημερινές σκηνές βίας έχουν μετατρέψει τις ζωές των αμάχων σε μια αφόρητη κόλαση, για να μην μιλήσουμε για την δημογραφική αλλαγή στην Afrin, με την μεταφορά, εκ μέρους των δυνάμεων κατοχής, οικογενειών από διαφορετικά μέρη, μέσα και έξω από τη Συρία, οι οποίες εγκαθίστανται στα χωριά και τις πόλεις της Afrin.

Το Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα κατέγραψε περισσότερες από 1.000 περιπτώσεις απαγωγής αμάχων και τη μεταφορά τους σε άγνωστες τοποθεσίες χωρίς να γνωρίζουν την τύχη τους, σύμφωνα με ντόπιους αυτόπτες μάρτυρες. Περισσότεροι από τους μισούς από αυτούς απελευθερώθηκαν για λύτρα .Όσοι δεν έχουν τα χρήματα για να πληρώσουν τα λύτρα παραμένουν σε φυλακές και υποβάλλονται σε βάναυσα βασανιστήρια, ξυλοδαρμούς και ταπείνωση -πολλοί από αυτούς πεθαίνουν.

Κάποιες από τις παραβιάσεις κατά γυναικών και παιδιών που έχουν τεκμηριωθεί

Ο Τούρκος εισβολέας και οι μισθοφόροι του διαπράττουν φρικτά εγκλήματα σε καθημερινή βάση. Είναι ένα έγκλημα κατά του λαού της Afrin όπως επίσης και κατά της κυριαρχίας του συριακού κράτους και συνιστά μια πραγματική απειλή για την παγκόσμια ειρήνη. Αυτή η επιθετικότητα αποτελεί σοβαρό κίνδυνο όχι μόνο για την συγκεκριμένη περιοχή αλλά και για την διεθνή κοινότητα, καθώς αποτελεί διεθνές έγκλημα και περιλαμβάνει πράξεις οι οποίες είναι παράνομες σύμφωνα με τα διεθνή ψηφίσματα, τις διεθνείς συμβάσεις και τον Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών.

Ο Τούρκος εισβολέας και οι μισθοφόροι του συνεχίζουν την τυραννία τους με συστηματικό και τακτικό τρόπο. Καταστρέφουν τα πάντα στην Afrin, διαγράφουν την ιστορία και τον πολιτισμό της και εξαλείφουν όλα όσα σχετίζονται με τους Κούρδους, παραβιάζοντας όλες τις διεθνείς συμβάσεις και νόμους.

Μια ομάδα δημοσιογράφων και ακτιβιστών έχει αναλάβει το έργο της τεκμηρίωσης και της απόδοσης της πραγματικότητας στην οποία ζουν, παρά τους κινδύνους και τις απειλές που τους περιβάλλουν. Μπορεί να υποστούν δίωξη και βασανιστήρια.

Στη μπροσούρα που θα εκδοθεί, θα παρουσιαστούν αναλυτικά όλες οι καταγεγραμμένες απαγωγές με θύματα αμάχους πολίτες και τις οικογένειές τους.

ΕΚΚΛΗΣΗ

Η Afrin έζησε και ζει μια άθλια πραγματικότητα εξαιτίας της τουρκικής κατοχής. Η καταστροφική αυτή πραγματικότητα βαίνει επιδεινούμενη ημέρα με την ημέρα. Καλούμε τη διεθνή κοινότητα, τις οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τις οργανώσεις για τα δικαιώματα των παιδιών και τα Ηνωμένα Έθνη να σπάσουν τη σιωπή τους και να θέσουν τέρμα στην κατάσταση του πολέμου. Επιπλέον, ζητούμε να απομακρυνθεί ο κατακτητής από την Afrin, να σταματήσει η αιματοχυσία και οι συνεχείς παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που καθημερινά λαμβάνουν χώρα σε βάρος των αμάχων κατοίκων της πόλης και καλούμε επίσης το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών να συγκροτήσει μια επιτροπή τεκμηρίωσης γεγονότων στην περιοχή αυτή, για να παρακολουθεί τις παραβιάσεις που συμβαίνουν εκεί, να εξασφαλίσει μια ασφαλή επιστροφή για τους εκτοπισμένους και να τιμωρήσει τους υπεύθυνους για όλες αυτές τις παραβιάσεις.

rojavakurdistan.gr