Αγωνιστική παρέμβαση της Ενωτικής Πρωτοβουλίας κατά των Πλειστηριασμών στο Σύνταγμα

Αγωνιστική παρέμβαση στο Σύνταγμα, την ώρα που γινόταν η μαθητική παρέλαση, έκανε η Ενωτική Πρωτοβουλία Κατά των Πλειστηριασμών, ανεβάζοντας αεροπανό με σύνθημα «Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη». Συνδέοντας έτσι τον αντιφασιστικό αγώνα κατά της ναζιστικής κατοχής με τους αναγκαίους αγώνες του σήμερα.

Η Λαϊκή Ενότητα καταγγέλλει την βίαιη προσπάθεια της αστυνομίας να εμποδίσει την κινητοποίηση και την ανάρτηση του αεροπανό.  Η αγωνιστική παρέμβαση πραγματοποιήθηκε παρά την επέμβαση δυνάμεων των ΥΜΕΤ, οι οποίες απωθούσαν τα μέλη της Πρωτοβουλίας με τις ασπίδες τους. Τα μέλη της Πρωτοβουλίας συγκρούστηκαν σώμα με σώμα με την αστυνομία  όταν το αεροπανό έγινε ορατό από την εξέδρα των επισήμων και δόθηκε εντολή «να κατέβει το πανό», εντολή στην οποία τα μέλη της Πρωτοβουλίας  αντέδρασαν συνεχίζοντας την κινητοποίηση και φωνάζοντας συνθήματα, όπως: «Και τώρα και πάντα και όπως το ’40 τη φτώχεια και το φασισμό θα πολεμάμε πάντα», «Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη», «Λαέ θυμήσου, το χώμα που πατάς λευτέρωσε ο Άρης και ο ΕΑΜ – ΕΛΑΣ».

Η Ενωτική Πρωτοβουλία Κατά των Πλειστηριασμών ολοκλήρωσε την κινητοποίηση της υπερασπιζόμενη τη ιστορική συνέχιση του αντιφασιστικού ΟΧΙ του ’40 με την αντίσταση στο κυβερνητικό ξεπούλημα του ηχηρού ΟΧΙ του ’15, ενάντια στην μνημονιακή εξαθλίωση των λαϊκών τάξεων και στην αρπαγή της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας. Γνωρίζοντας ότι ο φασισμός δυναμώνει όταν σταματούν οι λαϊκοί αγώνες.

@Ηλίας Σωτηρόπουλος

 

@Ηλίας Σωτηρόπουλος

iskra.gr