Αντιδράσεις σε γειτονιές από την συμμετοχή των φασιστικών Λεσχών Εφέδρων στις Παρελάσεις

Πλέον δεν παίζουν μόνοι τους…

Ο Μιλιταρισμός και ο Εθνικισμός που αγκαλιάζει τους φασίστες των Λεσχών Εφέδρων αντιμετωπίζει για πρώτη φορά αυτή την Αμφισβήτηση.

Τις σοβαρές διαμαρτυρίες των πολιτών που για πρώτη φορά διατυπώνονται τόσο έντονα πρέπει να λάβει υπόψη του σοβαρά το Υπουργείο Άμυνας, το πολιτικό-δημοσιογραφικό-στρατιωτικό κατεστημένο και οι Δήμαρχοι.

Είναι χαρακτηριστικά τα όσα διαδραματίζονται στην Αργυρούπολη και το Ελληνικό όπου για πρώτη φορά διατυπώνεται με οργανωμένο πολιτικό τρόπο η Άρνηση των συναγωνιστών στην Στρατιωτικοποίηση που επιχειρεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Και έπεται συνέχεια…

Ντροπή!Αυτές δεν είναι μαθητικές παρελάσεις

Σημαιοφόροι με κλήρωση ή με βάση τη βαθμολογία; Μάλλον έχουμε πολύ σοβαρότερα θέματα να συζητήσουμε…!
Αλγεινή εντύπωση μας αφήνει η χτεσινή παρουσία έφεδρων ΟΥΚάδων (Ο.Δ.Ε.Υ.Ω-ομάδα δυναμικών εξορμήσεων υψίστης ωφελείας) στις τοπικές παρελάσεις με στρατιωτική ενδυμασία και σχηματισμό. Οι λέσχες αυτές αποτελούν “παραστρατιωτικές” οργανώσεις που ενισχύονται από τον ίδιο τον ελληνικό στρατό. Προάγουν τον μιλιταρισμό, τη στρατιωτικοποίηση της κοινωνίας, συμπληρώνουν τα δόγματα άμυνας-ασφάλειας και όπως είναι φυσικό αποτελούν φυτώρια ακροδεξιών-φασιστικών αντιλήψεων
Η πρόσκληση τους από τη δημοτική αρχή δεν μας δημιουργεί την παραμικρή έκπληξη. Όλο το προηγούμενο διάστημα διοίκηση και δήμαρχος Ελληνικού Αργυρούπολης καλλιέργησαν τον εθνικισμό, τη μισαλλοδοξία και τον ρατσισμό.
Από την στάση που κράτησε στο ζήτημα της φιλοξενίας προσφύγων στο πρώην αεροδρόμιο Ελληνικού, όταν έστηναν επιτροπές “αγανακτισμένων” κατοίκων ενάντια στους πρόσφυγες.
Από το εθνικιστικό κλίμα που δημιουργούσε με επιδείξεις πατριωτισμού με κιτς εκδηλώσεις,όπως το κρέμασμα της τεράστιας σημαίας στην πρόσοψη του δημαρχείου αλλά και με τις εθνικιστικές ανακοινώσεις για το ζήτημα του μακεδονικού τους προηγούμενους μήνες προετοίμασαν κατάλληλα το έδαφος.
Έτσι το κλίμα στην παρέλαση της 28ης Οκτώβρη δεν μπορούσε παρά να “χρωματιστεί” από με εθνικιστικά συνθήματα μίσους που σε συνδυασμό με τα  υπάρχοντα μιλιταριστικά εμβατήρια των παρελάσεων έδωσαν ακόμα πιο μαύρο χρώμα στον έτσι κι αλλιώς κατάμαυρο θεσμό της παρέλασης.
Τις προηγούμενες μέρες πλάτες έκανε στην διοίκηση και ο γνωστός σε όλους ακροδεξιός δημοτικός σύμβουλος Ν.Σπυρόπουλος με εμετικό έντυπο που “κατήγγειλε τη διοίκηση” πως δεν είναι επαρκώς πατριωτική. Κωνσταντάτος και Σπυρόπουλος έχουν βγάλει σε πλειστηριασμό τον επικίνδυνο υπερπατριωτισμό τους.
Όλα αυτά έρχονται να επιβεβαιώσουν την άποψη όσων υποστηρίζουν -μεταξύ αυτών και εμείς- πως ο θεσμός των παρελάσεων, που ο δικτάτορας Μεταξάς εισήγαγε , δεν έχει καμία θέση στην κοινωνία μας. Οι παρελάσεις προάγουν το μιλιταρισμό και τον εθνικισμό, δεν αφήνουν κανένα περιθώριο στη διαφορετικότητα ενώ αντιμετωπίζουν τους μαθητές σαν μελλοντικούς στρατιώτες, προετοιμάζοντας τους να γίνουν κρέας στα κανόνια των μεγάλων συμφερόντων.
Δεν θα αφήσουμε φασίστες, εθνικιστές, μανιακούς στρατιωτικούς (sic) να βρωμίζουν τις γειτονιές μας. Δεν θα επιτρέψουμε να χύνουν το δηλητήριο τους με την οποιαδήποτε αφορμή. Δεν θα επιτρέψουμε να στήνει η διοίκηση του δήμου σε συνεργασία με φασιστικές άλλες παρατάξεις εθνικιστικές/φασιστικές φιέστες με κομπάρσους μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς. Η εκπαιδευτική κοινότητα πρέπει να πάρει αποστάσεις από όλα αυτά.
ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΛΕΣΧΕΣ ΕΦΕΔΡΩΝ
ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΕΚΦΑΣΙΣΜΟ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΜΑΣ
ΟΧΙ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ/ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ  ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ
ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ
diktiospartakos.blogspot.com