Επιτυχία ΛΑΕ και Κινήματος. Ανεστάλησαν 14 πλειστηριασμοί λαϊκής κατοικίας

Η Λαϊκή Ενότητα, συνεχίζοντας τον αγώνα για την υπεράσπιση της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας, έδωσε και σήμερα Τετάρτη31/10/2018δυναμικό αγωνιστικό «παρών» με συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα σε συμβολαιογραφεία, που πραγματοποιούσαν ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς.

Οι αγωνιστικές αυτές κινητοποιήσεις είχαν για άλλη μία φορά συγκεκριμένα αποτελέσματα, αφού κάτω από την πολιτική τους πίεση αναστάλθηκαν 14 πλειστηριασμοί λαϊκών κατοικιών, μεταξύ των οποίων ήταν και 7 πρώτες κατοικίες.

Στην Αθήνα, η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στις 2 το μεσημέρι, αμέσως μετά την κινητοποίηση στα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ κατά των αποκοπών ηλεκτρικού ρεύματος φτωχών λαϊκών νοικοκυριών, έξω από το συμβολαιογραφικό γραφείο επί της Πατησίων 4, όπου είχε προγραμματιστεί μεταξύ άλλων πλειστηριασμός που αφορούσε πρώτη κατοικία105 τ.μ, στον Αγ. Δημήτριο, με επισπεύδουσα την Alpha Bankμε τιμή 1ης προσφοράς 67.500 ευρώ, για χρέος 50.000 ευρώ. Τελικά, κάτω από την πίεση της κινητοποίησης, αυτός ο πλειστηριασμός αναστάλθηκε.

Στη συγκέντρωση στην Αθήνα συμμετείχαν μπλοκ της ΛΑΕ με επικεφαλής τον Γραμματέα της Π. Λαφαζάνη και της «Ενωτικής πρωτοβουλίας κατά των πλειστηριασμών».

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει η ΛΑΕ, αυτή την εβδομάδα έχουν προγραμματιστεί 761 ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί. Μεταξύ αυτών συμπεριλαμβάνονται και πρώτες κατοικίες, ενώ το 70% του συνόλου τους αφορά ακίνητα αντικειμενικής αξίας κάτω των 300.000 ευρώ, παρά τα συνεχιζόμενα ψέματα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ότι δεν εκπλειστηριάζονται πρώτες κατοικίες, ούτε ακίνητα με αντικειμενική αξία κάτω από αυτό το όριο.

Η ΛΑΕ και το Κίνημα κατά των πλειστηριασμών συνεχίζοντας τις κινητοποιήσεις τους διαμήνυσαν για άλλη μία φορά στο μνημονιακό πολιτικό, οικονομικό και τραπεζικό κατεστημένο ότι κλιμακώνουν τους αγώνες τους ενάντια στην αρπαγή της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας και δεν τους φοβίζουν ούτε τους τρομοκρατούν οι αστυνομικές και δικαστικές διώξεις κατά του Π. Λαφαζάνη και άλλων αγωνιστών της ΛΑΕ και του Κινήματος κατά των πλειστηριασμών.

Δήλωση Παν. Λαφαζάνη, Γραμματέα του Π.Σ της ΛΑ.Ε

Στη διάρκεια της κινητοποίησης, ο Παν. Λαφαζάνης έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Είμαστε σε αναμονή.  Έχουμε μία κινητοποίηση εδώ για ένα σπίτι που είναι πρώτη κατοικία105 τ.μ. για χρέος 50.000 ευρώ. Είναι, όπως βλέπετε, μεγάλη κοροϊδία και μεγάλη απάτη. Έχουμε ειδοποιήσει την συμβολαιογράφο και περιμένουμε απάντηση για να ανασταλεί, ο πλειστηριασμός αυτός πρώτης κατοικίας.

Κατά πάσα πιθανότητα θα έχουμε θετική απάντηση. Θα είναι άλλη μία θετικήνικηφόραπαρουσία ενός μικρού κινήματος αλλά δυναμικούαγωνιστικού και αποτελεσματικού. Για άλλη μία φορά κάνουμε έκκλησηΕλάτε όλοι μαζί μας! Ελάτε να γιγαντώσουμε αυτό το κίνημα. Να σώσουμε σπίτια και λαϊκές περιουσίες. Να σώσουμε νοικοκυριά από την αποκοπή του ρεύματος – που ήμασταν προηγουμένως εδώ στην ΔΕΗ.

Αυτή είναι η πραγματική κοινωνική προσφορά. Κι αυτός είναι ο δρόμος για να μπορέσουμε να αλλάξουμε την πατρίδα μας. Για μια δημοκρατική ανατροπή

 

iskra.gr